Boekrecensie: Elvis & Jones.

Een spannend kinderboek van Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox.

Elvis & Jones van Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox.

Een spannend verhaal over twee stoere kinderen en een oude misdaad!

 

Elvis en Jones wonen in een oud huis in het centrum van Amsterdam.

Hun vader is rechercheur bij de politie en hun moeder is kunstschilder.

Op een dag vinden ze een roestig oud doosje op zolder. Daarin zit een brief, die in 1967 is geschreven door een meisje genaamd Hannah. Op de dag van haar verhuizing heeft ze een speurtocht gemaakt voor de kinderen die na haar in haar geliefde zullen komen wonen. 

Voor Elvis en Jones dus!

 

Broer en zus aarzelen geen moment en besluiten de aanwijzingen uit de brief op te volgen, ook al vindt Elvis het best spannend om 's nachts bij volle maan zijn kamer uit te sluipen en moet Jones steeds héél nodig plassen als ze nerveus is.

Het is het begin van een spannende zoektocht die leidt naar een stokoude misdaad die hun vader nodig moet oplossen...

 

Wat vonden de kinderen van Elvis & Jones?

Dit boek is een echte aanrader voor kinderen die houden van een spannend en meeslepend verhaal.

De schrijfstijl is vlot met weinig ingewikkelde woorden waardoor dit boek al snel goed zelf te lezen is door kinderen.

 

De hoofdlijn van het verhaal is de speurtocht die beide kinderen ondernemen en waarmee ze een oude misdaad oplossen maar daarnaast lees je ook over de thuissituatie van de kinderen. Een warm gezin waar moeder kunstenares is en vader rechercheur.

 

Het boek heeft een harde kaft en een leeslint. Het lettertype is ook goed te lezen voor kinderen die nog niet zo heel lang "echte" boeken zelf lezen. 

Zelf lezen kan vanaf 8-9 jaar. Het boek is goed voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar.  De illustraties dragen bij aan het leesplezier en ondersteunen het verhaal.

 

De hoofdstukken zijn niet te lang. Het boek is echter zo meeslepend geschreven dat de kinderen hier iedere keer vroegen om een extra hoofdstuk. 

Het boek is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld op school of BSO voor te lezen doordat het voor een ruime leeftijdscategorie geschikt is en zowel jongens als meisjes dit boek spannend zullen vinden en zichzelf er in kunnen herkennen.

 

Om dit boek interactief te maken kun je zelf een speurtocht uitstippelen in huis of school met net zulke aanwijzingen als Elvis en Jones krijgen in het verhaal.

Een kinderboek dat zeker een succes zal zijn!

 

Elvis & Jones

Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox

Van Goor

128 pagina's

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0