Tijd voor een feestje!

De afgelopen weken waren er hier thuis drie jarigen. Zinsy werd 13, Joshua 11 en Kyana 17 jaar.

We houden van een feestje en die horen bij verjaardagen. Nu met corona is alles een beetje anders maar feestjes kun je ook super leuk met een klein select groepje mensen vieren.

Naast de gezelligheid vind ik het vooral leuk om feestjes aan te kleden op een manier die bij de gelegenheid of de persoon waar het feestje om draait past.

Versiering voor ieder feestje.

Ik pak graag uit met feestjes.

Niet qua grote cadeaus maar qua aankleding. 

Ondanks dat ik ieder feestje voorzie van een andere aankleding besteed ik er niet veel geld aan. 

Ik kreeg heel veel vragen over de Instastories waar ik mijn spullen kocht en of ik echt voor ieder feestje nieuwe spullen kocht. Ik beloofde toen al dit in een blog te verwerken omdat het teveel vragen waren om allemaal afzonderlijk te beantwoorden.

 

Ik investeer ieder feestje in 1 a 2 nieuwe mooie items. Items waarvan ik weet dat ik ze vaker zal gaan gebruiken. Toch geef ik nooit een zelfde feestje als ik al eerder gaf. 

Zinsy wilde heel graag een rosé gouden verjaardag. Een prachtige kleur als je het mij vraagt voor een feestje maar ook een kleur die ik niet had. Mijn aankopen voor feestjes doe ik eigenlijk altijd bij Jetjes en Jobjes  (geen spon o.i.d gewoon een toffe shop) en zij hadden meer dan genoeg in dit thema.

Ik besloot het te combineren met roze wat ik nog in overvloed heb liggen. Alle feestartikelen heb ik in de bijkeuken in bakken zitten op thema en/of kleur gesorteerd. Met zes kinderen en een druk leven vind ik het prettig dat ik altijd weet waar alles ligt en ik niet eerst uren op zoek moet.

De ballonnenboog stond al tijden op Zinsy haar wensenlijstje, samen met de caketopper werden dit de dingen die ik dit keer heb aangeschaft.

Zo'n ballonnenboog is echt wel even wat werk maar dan heb je ook wat. Mocht je het ook ooit een keertje gaan doen trek er dan wel even een uurtje voor uit, ik had dat iets anders ingeschat.

Zinsy was 13 juli jarig en de ballonnenboog is nog steeds goed intact.De boog heeft al voor meerdere dingen dienst gedaan zoals een streng boven de tafel met hapjes bij een high tea party maar ook als boog om doorheen te springen tijdens een poolparty.

 

Joshua wou een gouden/voetbal feestje. Ook daarvoor hadden ze bij Jetjes en Jobjes meer dan genoeg spullen. Ik kocht bordjes, bekertjes en een tafelkleed. De gouden versiering was verder voornamelijk kerstversiering.

De bordjes en bekertjes liggen inmiddels in de vuilnisbak maar het tafelkleed ligt in de bak voor sportfeestjes. Er komt vast wel weer een moment dat deze van pas komt.

Ik minimaliseer graag maar mijn decoratie voor feestjes gaat zeker niet weg.

 

Kyana was makkelijk die zei "Maak er maar wat leuks van". Ik kreeg enorm veel vragen over haar taart binnen. Deze werd gemaakt door Vanillabloem. Meestal bak ik de taarten zelf. Ik vind dat ook super leuk om te doen maar ook ik heb maar 24 uur per dag en dat ging dit keer niet lukken. De taart was naast prachtig ook nog eens heerlijk.

Een echte aanrader als je een taart wilt laten maken!

Wat vieren jullie veel feestjes!

Halloween outfit, verkleden, feestje.
Een van zijn eerste Halloween-outfits.

Wat vieren jullie veel feestjes!!

Ik krijg die opmerking heel vaak en ik snap hem ook wel.

Natuurlijk heb ik zes kinderen dus daarvan wordt de verjaardag gevierd. Daarnaast vieren we ook de verjaardagen van de biologische moeders.

Op de verjaardagen van de biologische broers en zus eten we enkel een gebakje.

 

Ook vieren we naast de Nederlandse feestdagen, de Amerikaanse feestdagen. Dat doen we om diverse redenen.

Ik vind het belangrijk dat ze kennis hebben van hun roots en wat is er nu leuker dan je roots door middel van een feestje vieren leren kennen.

Ook schept het een band met de biologische familie. Ondanks dat ze de feesten niet gezamenlijk vieren, is het moment waarop je iets viert wel gelijktijdig. Je bent dan wel niet daadwerkelijk bij elkaar maar je beleeft hetzelfde op hetzelfde moment.

 

De beide biologische families vinden het bijvoorbeeld heel fijn dat we 4th of July vieren. Vorig jaar mochten we dit meemaken in Florida. Een herinnering om nooit meer te vergeten maar ook hier in Nederland is het altijd een feestje.

De dag start als iedereen zijn Amerikaanse outfit aandoet en dan is het aan één van hen de eer om de Amerikaanse vlag te hijsen. Uiteraard staan er die dag hamburgers op het menu!

 

Thanksgiving is een dag die wij niet kennen in Nederland maar ik vind het een mooi gegeven om een dag in het jaar echt stil te staan en dankbaar te zijn voor alles wat we hebben maar vooral bij alle vriendschappen en familiebanden. Hoe mooi is het om op zo'n dag uit te spreken hoe blij je bent met de ander in je leven.

 

Halloween heeft een hele speciale betekenis hier in huis. Het is ook de verjaardag van de biologische moeder van River en Jeremiah. Zelf schreef ze mij over die dag ooit een prachtig bericht waardoor ik die dag ook als een zeer speciale dag ben gaan zien. Binnenkort zal ik er een blog over schrijven aangezien dat nu te lang is om over uit te wijden.

 

We kopen zeker niet alleen maar versiering, we maken ook heel veel zelfs. Zeker voor dagen zoals Thanksgiving, Halloween, Kerst en Oud en Nieuw. De komende tijd zullen we in diverse DIY ook wat dingen delen op het blog.

Want de voorpret voor een feestje is minstens net zo leuk!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0