Review: Sinterklaas voor grote kinderen.

Hoe vertel je het geheim van Sinterklaas zonder dat er groot verdriet ontstaat?

Hoe breng je het verhaal zodat het niet direct iets is wat bij andere kinderen komt te liggen?

Er zijn 100-en manieren en daar zitten hele goede tussen. Mijn favoriete manier is door dit boek te gebruiken.

Recensie: Sinterklaas voor grote kinderen.

Op de cover van het boek valt naast de titel ook de tekst Verboden voor kinderen onder de 7 jaar te lezen, iets wat de kinderen, die het verhaal te horen krijgen, zich direct groot en belangrijk laat voelen.

 

Het boek is het antwoord op de Grote Vraag die vrijwel iedere ouder op een moment gesteld wordt.

Het serieuze onderwerp wordt op een zeer creatieve en bovenal kindvriendelijke manier onthuld.

 

Sinterklaas voor grote kinderen is een boek dat de waarheid over Sinterklaas op speelse wijze onthult.

Zowel de geschiedenis en het waarom we Sinterklaas vieren komt aan bod maar ook het feit dat Sinterklaas er niet meer is en het een groot toneelstuk is dat we jaarlijks met zijn allen opvoeren. Een toneelstuk waar het kind nu ook deel van mag uitmaken.

 

Voor er in het boek het geheim onthuld wordt is er eerst een contract in het boek dat getekend moet worden. Hiermee belooft het kind om het niet aan andere te vertellen. Ook degene die het verhaal voorleest moet een handtekening zetten. Het zorgt voor een heel speciaal moment.

 

Het boek sluit af met de tekst 

Trouwens, het is best gek, dat ik dit verhaal vertel. Ik, Sinterklaas, die net verteld heeft dat ik niet besta. Besta ik nou wel? Of besta ik nou niet? Wil je er nog even over praten? Vraag maar aan papa. Of mama  Of iemand ander die Groot is! Groeten, van 'een' Sinterklaas.

Met deze laatste bladzijde wordt een mooie gelegenheid gecreëerd voor een open gesprek waarin alle vragen beantwoord kunnen worden. Dat die vragen totaal uiteenlopend kunnen zijn weet ik inmiddels ook uit ervaring. Waar de een al vermoedens had, is het voor de ander echt een onthulling. 

 

Je koopt het boek o.a hier

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Daisy (donderdag, 22 september 2022 22:46)

  Ik wist dat het boek bestond en had het er toevallig afgelopen weekend met mijn man over. Ik heb het boek meteen via jouw link besteld!

 • #2

  Miriam (vrijdag, 11 november 2022 12:13)

  Wat een leuk boek, hè!
  Ik kreeg de tip een paar jaar geleden van een vriendin, maar mijn kinderen waren toen nog te jong om het geheim te verklappen. De tip bleef me altijd bij en deelde ik in de tussentijd ook al geregeld met andere ouders.
  Inmiddels zijn mijn kinderen oud genoeg om onderdeel te worden van het toneelstuk en lazen we samen het boek. Het was een fijne, zachte landing en heeft er echt voor gezorgd dat de magie van Sinterklaas blijft ook al ken je nu het geheim! �