Waar doe je het van?

Het is een van de meest gestelde vragen "Waar doe je het van?".

Een doosje kleurpotloden was het enige dat ik ooit won, helaas.

Het is dus een kwestie van hard werken en daarnaast weten waaraan en hoe je je geld uitgeeft.

Besparen op kinderkleding.

Kidzoutlet
Besparen op kinderkleding

Het is geen geheim dat zodra je kinderen in je leven krijgt, je eigenlijk pas echt goed door hebt hoeveel het kost om kinderen op te voeden.

Als je er dan zes hebt is voor iedereen de optelsom snel gemaakt.

 

Het is ook geen geheim dat adopteren veel geld kost. Nee, je koopt geen kind, je betaalt voor de procedure en dat gaat met veel geld, heel veel geld gepaard.

Adopteren uit Amerika is duur. Dat geld moest bij elkaar gespaard worden en ik snap dat mensen zich afvragen hoe dat gelukt is.

Ik zal binnenkort tips delen over hoe je geld voor een adoptieprocedure (of iets anders waar je een groot bedrag voor nodig hebt) kunt sparen, want het is echt mogelijk, al zal je daarvoor wel bepaalde keuzes moeten maken.

 

Het is geen sprookjesverhaal waarbij ik een prachtig geldbedrag won, een erfenis ontving of ergens een pot met geld vond. Nee, het is een kwestie van al jarenlang heel hard werken. Daar hoef ik zeker geen schouderklopje voor, dat is een keuze die ik heb gemaakt. Een keuze die mij de vrijheid geeft om mijn gezin zo vorm te geven. 

Ik ben al ruim 22 jaar ondernemer. Ik werk meer dan fulltime maar kan mijn tijd grotendeels zelf indelen waardoor ik er altijd voor de kinderen kan zijn.

Werken doe ik graag, ik vind het geweldig om een plan dat in mijn hoofd zit om te zetten naar iets dat echt bestaat maar het is uiteraard ook zo dat ik moet werken. Een groot gezin houd in dat er meer geld nodig is dan als ik 2 kinderen had gehad.

 

Mijn oma zei vroeger altijd "Charlotte kan van een gulden een rijksdaalder maken". 

Al bestaan die munten allang niet meer, het klopt wel.

Ik betaal niet graag teveel voor iets en ben, na jaren waarin het ook gewoon bittere noodzaak was om de beste aanbieding te vinden, een expert in het vinden van de juiste korting geworden.

Vliegtickets, vakanties, boodschappen, speelgoed,  uitstapjes maar ook kleding.

 

Ik koop vrijwel altijd merkkleding voor de kinderen. Mijn kinderen zijn echte buitenkinderen, klimmen in iedere boom die ze tegenkomen, springen in iedere regenplas en een potje voetbal is pas echt geslaagd met een paar flinke slidings door het gras.. Ze genieten maar schoon blijft hun kleding dus nooit schoon. Uit ervaring blijkt dat merkkleding toch echt beter schoon te krijgen is en langer meegaat.

Uiteindelijk ben ik daarmee dus goedkoper uit maar er hangt wel een ander prijskaartje aan merkkleding. Om het goed betaalbaar te houden shop ik ook regelmatig bij outletshops. Lang niet overal is outlet echt een stuk goedkoper. Regelmatig loont het dan zelfs om gewoon de uitverkoop af te wachten maar er zijn enkele webshops waar je wel echt voor een koopje leuke items kunt scoren voor je kind. 

Mijn favoriete outletshop is Kidzoutlet. Een groot aanbod, mooie prijzen en een fijne service.

 

Doorschuiven van kleding is hier thuis geen optie. De kinderen hebben een totaal andere bouw, zitten in een ander seizoen in een bepaalde maat en hebben ook allemaal echt een eigen smaak.

De kleding die niet meer past, geef ik weg en sommige items verkoop ik op Vinted.

Op deze manier blijft leuke kleding heel goed betaalbaar.

Voor vakanties geldt hetzelfde als je weet waar je moet zoeken dan hoeft vakantie echt niet duur te zijn, ook niet als je met een groot gezin reist. Binnenkort zal ik wat tips delen.

 

Nu ben ik wel enorm benieuwd, wat is jouw bespaartip?

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0