Kan je nu een museum bezoeken en hoe gaat het nu met je museumkaart.

Ik ga graag en vaak met de kinderen naar een museum en schaf dan ook ieder jaar een museumkaart aan. De kosten van die kaart heb ik er altijd erg snel weer uit. 

Het is een terugkerend cadeautje onder de kerstboom, een mogelijkheid om weer een jaar samen op pad te gaan, dingen te ontdekken, te leren en vooral om veel plezier te hebben.

Want musea zijn al lang geen suffe plekken meer waar kinderen niets kunnen of mogen. 

Nu alles dicht is door het Coronavirus heb je weinig aan je museumkaart en ben je je geld kwijt, of toch niet?

Langer gebruik maken van je Museumkaart.

Kinderen naar museum, museumtips voor kinderen
Langer gebruik maken van je Museumkaart.

Nu de musea gesloten zijn door het Coronavirus kun je geen gebruik maken van je museumkaart.

Dat voelt naast dat het jammer is dat je nu niets kunt bezoeken misschien ook een beetje aan alsof je je geld hebt weggegooid. 

De Museumkaart lost dit uitstekend op door de looptijd van iedere museumkaart automatisch te verlengen zodra de musea weer opengaan.

Je krijgt dus automatisch het aantal dagen dat de musea gesloten waren erbij als extra looptijd.

Hiervoor hoef je zelf niets te doen, dit gaat geheel automatisch.

 

Er is ook een optie om er vanaf te zien. Waarom zal je je misschien afvragen? De reden is vrij simpel, alle musea gaan een moeilijke tijd tegemoet doordat veel inkomsten wegvallen. Jij kunt ze daarom helpen door de extra looptijd die jij automatisch krijgt op je Museumkaart om te zetten in een donatie. 

Dit kun je doen door een formulier in te vullen. De inkomsten uit de donaties komen ten goede aan de ruim 400 aangesloten musea.

Wat kun je tijdens de Coronacrisis doen met je Museumkaart?

Thuis naar een museum, museumkaart, meisje met de parel
Tussen Kunst en Quarantaine challenge.

Je kunt je museumkaart nu niet gebruiken en geen musea bezoeken maar dat betekent niet dat musea niets bedacht hebben om je in de tussentijd te laten genieten van hun collecties.

 

Er zijn enorm veel leuke en mooie initiatieven ontstaan waarbij bijvoorbeeld directeuren een tour geven die je online kunt volgen, er worden achtergrondverhalen verteld en je leert  bijvoorbeeld via een tutorial van het Rijksmuseum zelfportretten schilderen zoals Van Gogh dat deed.

 

Twee van onze favorieten initiatieven zijn die van het Groninger Museum die quarantaine doe-tips geeft en de Instagram-challenge Tussen Kunst en Quarantaine waarbij je een kunstwerk namaakt met spullen die je in huis hebt. Wij hebben er enorm veel lol mee gehad.

 

Ook het Muiderslot heeft een super leuk thuisonderwijs programma online staan. Wekelijks plaatsen zij een nieuwe opdracht. Inmiddels staan er 6 online en voor in de meivakantie hadden ze ook een programma wat nog steeds online te vinden is bij hun. De opdracht van de praatwolkjes heeft hier thuis voor grote hilariteit gezorgd.

 

Ben je op zoek naar wat leuke kleurplaten dan moet je zeker even hier kijken. Je kunt hier gratis kleurplaten van het Van Gogh museum downloaden, hier van Natura Docet Wonderrijck Twente en hier van het Teylers museum.

 

Aangezien we er vanuit gaan dat een museumbezoek er binnenkort weer in zal zitten zullen we weer regelmatig een review van een museum plaatsen.

We zijn benieuwd of jullie een favoriet museum hebben. Laat je het ons weten?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hilde Veltman (dinsdag, 07 september 2021 19:49)

    Ik heb per ongeluk mijn nieuwe kaart doorgeknipt en weggegooid . Wat te doen?