Iedere dag een stapje vooruit of toch niet.

Ze is alweer een week uit haar kamer en waar we eerst dachten dat het herstellen echt ingezet was, blijkt nu dat ze helemaal niet zo hard vooruit gaat als dat we dachten.

Herstellen na corona.

Ze is nu een week uit haar kamer en waar we eerst dachten dat het herstel wel snel zou gaan blijkt dat nu toch echt wel anders te liggen.

 

Het uit haar kamer mogen zorgde bij haar voor een enorme energieboost, een stuk vreugde die het herstellen dat nog zo nodig is, de eerste twee dagen onderdrukte. Maar nu ze een week uit haar kamer is blijkt dat herstellen een stuk lastiger dan zij en wij hadden verwacht.

 

Vooral de nachtmerries die ze heeft vind ze vreselijk. We horen en lezen van andere mensen die ook ziek zijn geweest dat zij er ook mee te maken hebben. Nooit eerder had ze nachtmerries maar nu is het iedere keer raak. Levensechte dromen waarbij ze messen in zich gestoken krijgt waardoor ze weer de pijn in haar keel voelt, handen die haar keel dichtknijpen waardoor ze weer geen lucht denkt te krijgen, iedereen die vertrekt terwijl zij vastgebonden zit aan een stoel waardoor ze weer alleen achterblijft.

Het is hartverscheurend te zien wat voor impact alles heeft.

 

Langzaam is ze begonnen om het schoolwerk dat ze nu achterloopt in te halen. Ze wil dat zelf heel graag maar merkt al snel dat ze moeite heeft met haar geheugen en dat ze snel vermoeid is. Zeker het luisteren naar de lessen vergt erg veel van haar.

 

Lichamelijk gezien ging ze de eerste dagen echt vooruit maar daar kwam na drie dagen een daling in. Ze is snel benauwd en merkt dat ze een hele slechte conditie heeft. Douchen bijvoorbeeld voelt nu als echt flink gesport hebben. Overdag slaapt ze dan ook echt nog flink wat uurtjes.

 

De pijn aan haar polsen is gelukkig sinds twee dagen een stuk minder. Van de fysiotherapeut heeft ze online instructies gekregen hoe ze haar polsen kan intapen en dat helpt echt enorm.

 

Maar ondanks dat het herstel langzaam gaat zijn we ontzettend blij dat ze herstellende is en dat we zoals gisteren even samen buiten in de tuin kunnen zitten. Dat ze weer een grapje maakt en zelfs als ze moppert omdat het haar even niet zint. Want al is ze nog lang niet de oude, ze is wel beter en hoeveel mensen kunnen dat niet zeggen. Hoeveel mensen moeten iemand missen door dit vreselijke virus. Ik hoor dan mensen mopperen over de intelligente lockdown en dan kan ik alleen maar denken aan Kyana haar woorden "Als dit alles is wat je moet doen om de mensen waar je om geeft te beschermen dan is dat toch ontzettend simpel".

 

Ik krijg heel veel vragen binnen over het nu gaat als je met 8 kinderen in algehele thuisisolatie zit, morgen zal ik daar alles over delen.

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Be Zwiers (maandag, 06 april 2020 19:20)

  Toch goed dat het langzaam wat beter wordt.
  Ze heeft ook een flinke opdonder gehad.
  Blijf vertrouwen houden
  Straks de zon in.
  Mooie vooruitblik

 • #2

  Rinske (maandag, 06 april 2020 19:21)

  Fijn dat ze toch langzaamaan vooruit gaat, ookal gaat het nog erg langzaam. En ze heeft helemaal gelijk over de int.lockdown.

 • #3

  Marieke (maandag, 06 april 2020 19:34)

  Heel veel sterkte ❤️
  Babystapjes vooruit zijn ook Babystapjes. En even stil staan betekent niet achteruit gaan. �

 • #4

  Brenda Zwiers (maandag, 06 april 2020 19:36)

  Gelukkig kan ze nu weer bij jullie zijn als ze zich rot voelt. Ik hoop dat het snel echt beter gaat.
  Liefs

 • #5

  Fred (maandag, 06 april 2020 19:51)

  Dank voor de update. Langzaam beter worden is ook vooruitgang. Jullie maken heel veel door, heel veel sterkte en blijf het volgen �❤️

 • #6

  Ria Koers (maandag, 06 april 2020 19:58)

  Fijn dat ze vooruit gaat
  Het valt wel heel zwaar allemaal
  Wat een sterk meisje en gelukkig ook positief
  Heel heel veel sterkte en kracht met het herstel
  ���

 • #7

  Janet (maandag, 06 april 2020 20:44)

  Wat jammer dat het herstel niet zo snel gaat als gehoopt. Maar het positieve is dat ze toch vooruitgaat, al is het met kleeiine stapjes en zal het nog de nodige tijd kosten. Heel veel sterkte voor Kyana en voor jullie allemaal. Ik weet zeker dat jullie verhaal veel mensen de enst van dit virus heeft laten inzien en dat is goud waard.

 • #8

  Erlinde (maandag, 06 april 2020 21:06)

  Gelukkig gaat het beter. Dat is wat we willen horen. We zouden aan het gras willen trekken om het harder te laten groeien. Helaas, kost alles tijd. Maar wat ben ik blij dat ze er is, bij jullie. Veel liefs en een goed herstel gewenst xxx

 • #9

  Barbara (maandag, 06 april 2020 21:36)

  fijn dat ze vooruit gaat , alle kleine beetjes ... Geniet van het mooie weer en elkaar

 • #10

  Christine (maandag, 06 april 2020 22:41)

  Kleine stapjes zijn ook stapjes... fijn te lezen dat ze nog steeds vooruit gaat, hetzij langzaam. Hopelijk gaan de nachtmerries ook over. Sterkte kyana

 • #11

  Fien (dinsdag, 07 april 2020 17:36)

  Ik lees jullie blog omdat iemand deze deelt op Facebook. Ik heb écht enorm respect voor jullie en jullie insteek/ instelling. Heel veel sterkte
  en beterschap

 • #12

  Gerda (vrijdag, 10 april 2020 04:34)

  Ze is ook heel hard ziek geweest...dus ben blij dat Kyana, al is het heel langzaam aan het herstellen is. Dat kost tijd..en ik vind Kyana een sterkte meid! Heel veel sterkte en beterschap met je dochter en ook jullie als gezin die altijd voor elkaar er zijn. �