Dag 11 met corona, hoe lang gaat dit duren?

Er was niets toegezegd maar toch had ik hoop dat we vandaag de bloeduitslagen te horen zouden krijgen maar helaas tot op heden weten we nog niet of er nog iets anders is wat haar zo ziek maakt.

Hoe lang duurt het coronavirus?

Kyana, corona patient
Hoe lang duurt het coronavirus?

Het is nu de 11 de dag en helaas gaat ze nog steeds niet echt vooruit.

We hebben ook heel veel berichtjes ontvangen van mensen die zelf al te maken hebben gehad met het coronavirus en daaruit blijkt dat veel mensen zich vanaf de 12 de dag iets beter gaan voelen, dan zijn ze er nog niet want zelfs als ze beter zijn, zeggen veel dat ze zich anders voelen dan voor die tijd.

We zullen het zien, eerst moet ze beter worden.

 

Vannacht werd ik wakker en greep naar mijn telefoon om de tijd te zien, daar stond ook een nieuw appje van Kyana "Mama ik vind het echt niet leuk om zo alleen te zitten. Ik hoop echt dat ik heel snel beter word".

Ik kan je vertellen dat zo'n berichtje dwars door je moederhart snijd.

Het liefste ren je naar die kamer om te zeggen je hoeft niet meer alleen te zitten maar ik liep naar de deur en fluisterde "Ben je wakker?".

Ze antwoordde niet. Ze sliep. Slapen is eigenlijk het enige nog wat ze doet.

Ze loopt iedere dag een paar rondjes door haar kamer, kijkt wat tv en slaapt dan weer.

Haar eetlust is ook echt verminderd. Dat is iets van de laatste 5 dagen.

 

Zelf had ze ook echt de hoop dat de uitslagen vandaag zouden komen en dat er dan een medicijn zou zijn waardoor ze zich eindelijk beter zou gaan voelen maar helaas weten we nog niets meer dan gisteren.

Even dacht ik dat het ziekenhuis ze door ging geven toen ik de kinderarts aan de telefoon kreeg om bloeduitslagen van Zinsy door te geven. Ik dacht die vergist zich in de naam. Ik stond er helemaal niet bij stil dat ik daarvoor een telefonische afspraak weken geleden had gemaakt. De dagen staan nu niet in het teken van afspraken in mijn persoonlijke agenda checken. Het is Kyana, de rest thuis en werk.

 

Morgenochtend zal ik de huisarts bellen of er al nieuws is.

 

Nog steeds zie ik mensen die de maatregelen allemaal zwaar overdreven vinden en vooral jongeren die denken dat het bij hun allemaal niet zo'n vaart zal lopen.

Kyana hoopt echt dat zij kan bijdragen aan bewustwording omtrent het coronavirus, dat je niet alleen bang moet zijn dat je dit zelf kunt krijgen maar dat je ook vooral bewust moet zijn van het feit dat je (ongemerkt) een ander kunt besmetten waarbij het virus wel keihard aankomt. Zodra ze zich goed genoeg voelt zal ze haar verhaal op de radio vertellen bij Funx.

 

Tips voor als je corona hebt en mooie initiatieven.

tips, corona, vitamine c
Tips voor als je corona hebt.

We krijgen heel veel berichten van mensen die op dit moment zelf ook ziek zijn van corona en mensen die al weer beter zijn, vol met herkenning en handige tips.

Uiteraard delen we deze tips graag. Het zijn persoonlijke tips, dus niet die van een arts en wij kunnen dan ook niet aangeven of het helpt of niet.

Aangezien wij veel vragen krijgen naar tips en of wij meer mensen kennen de ook corona hebben en weten hoe zij het ervaren, delen wij de tips die wij kregen.

 

Vitamine C wordt heel veel genoemd in de mailtjes, net als ORS tegen uitdrogen en Trachitol voor de keelpijn.

 

Sommige mensen geven aan Propolis te gebruiken, wij hadden er nog nooit eerder van gehoord maar het schijnt een natuurkrachtig antibiotica te zijn. 

 

Er zijn mensen die coolpacks tegen de keel aan houden tijdens het drinken en daardoor beter kunnen slikken. Het klinkt een beetje opmerkelijk misschien maar deze tip hebben we echt meer dan 30 x binnen gekregen.

 

Flink veel mensen gaven aan enkel nog kippenbouillon te drinken en verder het eten enkele dagen te hebben laten staan. Bij Kyana gaat juist het eten makkelijker dan het drinken, al is haar eetlust wel verminderd.

 

Veel mensen gaven aan lavendelolie te gebruiken voor de hoofdpijn, dit smeren ze op hun slapen.

 

Wij maken iedere keer de toilet grondig schoon na gebruik door Kyana, sommige mensen hebben daar andere oplossingen voor gevonden. Zo hebben flink wat mensen een chemisch toilet in de slaapkamer van de patiënt geplaatst en zijn er flink wat mensen die uit extra voorzorgsmaatregel papieren wc- brillen op de bril leggen voordat de patiënt er gebruik van maakt.

 

Vers geperste sinaasappelsap doet heel veel mensen goed en sommige zweren bij ijsklontjes waarmee ze hun lippen nat maken en opzuigen als drinken te moeilijk is.

 

Sommige patiënten krijgen chloroquine voorgeschreven door de arts. Hier zijn de meningen enorm over verdeeld. Zelf heb ik dit ook met de huisarts besproken en hij gaf aan dat er nog niet een eenduidig antwoord op is door de eventuele bijwerkingen.

 

Verder geven bijna alle mensen die met corona te maken hebben of hebben gehad aan dat de hoofdpijn vreselijk is en dat ze enorm moe zijn/waren.

 

Gisteren vroeg ik of mensen mij konden helpen om de mooie initiatieven die nu ontstaan te delen. Ik heb er al heel wat mogen ontvangen maar er kunnen er nog veel meer bij. Dus als je een leuk initiatief voorbij hebt zien komen of iets weet wat mensen in deze tijden met elkaar verbind dan hoor ik het graag van je!

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Fred (donderdag, 26 maart 2020 20:22)

  We wachten af! Wederom sterkte en spoedig herstel! ❤️

 • #2

  Mila (donderdag, 26 maart 2020 21:14)

  Leef intens met jullie mee. Diepe buiging voor hoe je het allemaal doet. Logisch, het is je kind, maar toch. Dikke beterschaps �

 • #3

  Ria Koers (donderdag, 26 maart 2020 21:18)

  We hopen en duimen voor de uitslag
  Sterkte ��

 • #4

  Petra (donderdag, 26 maart 2020 22:34)

  Good luck..
  Is er ook iets waar wij als lezers jullie mee kunnen helpen?
  X

 • #5

  Rinske (donderdag, 26 maart 2020 22:39)

  Duimen dat er morgen wat duidelijkheid komt. Succes en sterkte!voor jullie allen.

 • #6

  Patricia Hopman (donderdag, 26 maart 2020 22:57)

  Heel veel sterkte, en hopelijk gaat het morgen wat beter. Ik blijf duimen voor jullie.

 • #7

  Femke (vrijdag, 27 maart 2020 05:11)

  Lieve Charlotte je doet t zo goed! Houd vol!! Ik ben eergister als 1 van de eerste Corona patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. En dit wil je niet, 2 weken doodziek. Met mij 3 vriendinnen uit hetzelfde ski-oord.
  Maar mensen, het brengt ook heel veel mooie dingen met zich mee!! Cut the crap! Wat is nu echt belangrijk? Sta stil bij onze welvaart en welzijn. Hoe vanzelfsprekend was t niet, al die vakanties, borrels, aankopen. Het kon niet op! De wereld ging mopperen en nu moeten wij luisteren. Ik wens iedereen een gezonde en fijne tijd samen! #Immuuna’s #liefzijnvoorelkaar #dankbaar #beljebejaardebuufvandaag

 • #8

  Coby Joustra (vrijdag, 27 maart 2020 07:56)

  Wat een intens moeilijke tijd voor je dappere dochter, wat moet ze het vreselijk zwaar hebben, kunnen we haar kamer helpen opvrolijken misschien met tekeningen?? Hou vol Kyana, better times are coming! En jij bent een prachtmoeder!

 • #9

  anita k (vrijdag, 27 maart 2020 10:41)

  als ik hele erge keelpijn heb gebruik ik deneknop siroop. Ik doe meestal een scheutje in de thee maar je kan het gewoon ook zo doorslikken. is bij alle drogisten wel verkrijgbaar.

 • #10

  Annemarie (vrijdag, 27 maart 2020 17:27)

  Ik reageer nooit op blogs maar dit snijdt door mijn ziel. Je kind zo ziek achter een deur. Ik wens jullie heel veel sterkte en ik hoop echt dat voor jullie dochter ook geldt dat ze zich dan vanaf dag 12 beter voelt. Dat is gelukkig bijna dan. Heel veel gezondheid voor jullie!

 • #11

  Lilian (dinsdag, 22 december 2020 21:54)

  Ik zit op dag 11 overdag gaat het wel. Maar vanaf 16:00u voel je weer dat het een zware avond wordt. Die hoofdpijn is niet te doen.
  Wanneer gaat het beter kan iemand reageren op deze vraag .