Mama, ik ben toch geen rondje!

Mensen vragen vaak hoe doe je dat dan allemaal?!

Nou, het meeste van wat ik doe valt en staat met een planning, een planning die heel strak staat.

 

Ik ben de meesteres van de to do lijstjes en vink ze letterlijk gedurende de dag af.

Leg de lat hoog voor mezelf wat er af moet, op een dag maar weet ook als geen ander, dat een planning niets voorstelt op het moment dat een van de kinderen ziek is oid. 

 

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent altijd ook een soort eindsprint, er moeten nog kinderfeestjes gevierd worden, getrakteerd, de proefwerkweek, de laatste dingen moeten ingeleverd worden en ik probeer mijn agenda zo te krijgen dat ik er in de 2 weken vakantie die we weg gaan er ook voor de volle 100% kan zijn.

 

Een geren en gevlieg maar het is het o zo waard. Ik was dit jaar echt goed op weg (oefening baart kunst zullen we maar zeggen) tot Joshua ziek werd en River en Jeremiah hem in een rap tempo opvolgden.

Dag planning, hallo mama die oneindig voorleest, kleurt, knuffelt en medicijnen uitdeelt.

 

Ik was dan ook fanatiek aan het werk geslagen toen ze even voor de televisie zaten.

Zinsy lag op de grond heerlijk te lezen dus dit was het ideale moment om een inhaalslag te maken.

Na een kwartiertje stond ze naast mij "Mam, wat willen ouders het liefste voor hun kind?".

 

Zinsy is de denker van het stel en stelt nooit een vraag zo maar. Ik weet dan ook zeker dat haar iets dwars zit en dat dit slechts een intro is op het daadwerkelijke verhaal. 

Het liefste wil iedere ouder dat zijn kind gezond en gelukkig is, antwoord ik haar. 

"Ja, kijk dat bedoel ik dus. Dan snap ik niet waarom iedereen zo'n ophef maakt over een rapport"

 

"Zinsy, je hebt toch een waanzinnig mooi rapport, mama snapt niet waar je heen wilt".

"Ik ben geen rondje, het zegt niets over mij dat ik een goed heb op rekenen. Ik kan dat gewoon, of de juf legt goed uit maar dat is niets om ECHT trots op te zijn, dat is gewoon leuk en handig voor later. Ze zeggen dat je rapport ook zo leuk is voor later, waarom, om te zien hoe de rondjes staan, ik weet dan toch al dat ik het gehaald heb want anders zat ik als 40 jarige nog in groep 8". 

 

Vol passie (zoals Zinsy dat alleen kan, ze staat nog net niet in Den Haag om haar punt te maken) vervolgt ze: 

"Je bent toch als ouder trots op hele andere dingen. Het kindje dat misschien overal onvoldoende op staat kan misschien wel heel goed tekenen of komt altijd op voor de kinderen die gepest worden. Dat is toch ook wat je later terug wilt lezen hoe je was en wat je deed, enkel op je gedrag, kun je trots zijn vind ik. Dat is iets wat je zelf moet doen, waar je het leven van een ander mee kunt veranderen en waarmee je anders kunt zijn dan de rest. Iedereen kan wat goed en dat staat niet altijd tussen die rondjes dat vind ik heel erg jammer!"

 

Ik beaam dat ze absoluut een punt heeft maar dat dit helaas (nog) niet zo is. 

Ze draait zich resoluut om en roept nog net even over haar schouder, dan maak ik het zelf wel voor Joshua en River. Hebben ze die voor later. 

Als ik de volgende morgen op haar kamer kom zie ik al een klein opzetje voor haar rapport van River.

River, je kunt heel goed plannen bedenken en ze ook uitvoeren. Je moet nog een beetje werken aan plannen die ook mogen, maar dat gaat je vast en zeker lukken!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0