Een letter van bloemen.

Inmiddels slapen de kinderen al een jaar ieder in een eigen kamer, tenminste die mogelijkheid is er. Nu die kamers er zijn blijkt dat het meer mijn idee was dat kinderen een eigen kamer willen dan dat zij dat nou zo graag willen.

Met zeer grote regelmaat liggen ze bij elkaar op de kamer, want alleen is maar zo alleen.

Er is wel een groot voordeel volgens hen aan een eigen kamer hebben, je kunt hem inrichten zoals je zelf mooi vind zonder rekening te hoeven houden met de andere die ook op je kamer slapen.

Unieke kinderkamer decoratie.

Kinderkamer decoratie, bloemenletter.
Fleur Chérie, kinderkamer decoratie.

Ieder kind heeft zijn eigen slaapkamer nu en ieder kind heeft zijn eigen smaak.

De grote basis stond direct maar er ontbraken nog wat kleine dingen zoals een wandrekje, ik ben nog op zoek naar een mooi stuk stof voor boven het bed van River en er moest nog een persoonlijke touch komen. Iets aan de muur wat iets zegt over hun.

 

River wist al heel lang wat ze wou hebben maar ik kon het nergens vinden, tenminste niet zoals zij het bedoelde.

Ze wou een letter van bloemen aan de muur. In Amerikaanse huizen zie je deze vaak op de kinderkamers. Het is een gebruikelijk kraamcadeautje maar hier in Nederland kom je het niet echt tegen.

Ik was al aan het kijken naar materiaal om zelf aan de slag te gaan toen ik precies vond wat ze bedoelde.

 

Op Instagram kwam ik Fleur Chérie tegen. Ik kwam met de eigenaresse in gesprek. 

Toen Jantine haar dochter Julie in januari 1 jaar werd, zocht ze voor een cakesmash shoot naar een bloemencijfer of -letter. Ze kwam er tot haar verbazing achter dat deze in Nederland nog niet gemaakt werden.

Het bracht haar op het idee om het dan zelf maar te doen, dus besloot ze zich hierin te verdiepen. 

De liefde voor bloemen heeft ze van haar moeder meegekregen. Vroeger thuis hadden ze een grote tuin vol met verschillende soorten bloemen en rozen.  Als klein kind maakte ze daar regelmatig mooie bloemstukjes van.

De naam Fleur Chérie betekent 'geliefde bloem'. 

Ze kwam op deze naam door de schoenenfabriek van haar opa in Waalwijk waar hij schoenen labelde onder het merk "Chérie". Zijn schoenen leverde hij door het hele land. Ondanks dat ze hem nooit heeft gekend, heeft ze enorm veel bewondering voor hem en wil ze de naam Chérie in ere houden.

 

Jantine maakt bloemencijfers en -letters, alles maakt ze op aanvraag en op maat van kunstbloemen van hoogwaardige kwaliteit. Cijfers worden vaak gebruikt voor het vieren van verjaardagen en jubilea, de letters voor zeer veel uiteenlopende doeleinden.

Het is een uniek kraam- of verjaardagscadeau, als decoratie in de kinderkamer maar ook super leuk voor bijvoorbeeld je bruiloft. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld de letters van de bruid en bruidegom met een &-teken ertussen te bewaren al blijvende herinnering.

Maar ze maakt bijvoorbeeld ook letters die gebruikt worden in etalages..

 

Van de bloemencreatie heb je echt jaren plezier. Er is door Jantine bewust gekozen voor het gebruik van kunstbloemen van hoge kwaliteit. Toen de letter van River kwam moest ik ook echt twee keer kijken om te zien of het niet echte bloemen waren.

 

Jantine werkt vooral met verschillende soorten rozen. Maar de klant kan zelf precies aangeven wat hij of zij wil, bijna alles is mogelijk.

River wist direct wat ze wou, dit zat al een tijdje bij haar in haar hoofd. Een letter R in kleuren zoals ze op een foto voorbij zag komen van een familielid uit Amerika. Vol en in neutrale tinten.

Dit was geen probleem bij Fleur Chérie. Al snel hadden we de bloemenlettter in huis.

Werkelijk prachtig!

 

Maar hoe onderhoud je zoiets, moet je ergens rekening mee houden? Ik had eigenlijk geen idee en vroeg het dus aan Jantine. Het enige wat je hoeft te doen is de bloemen af en toe af te stoffen en uit te kijken met het sprayen van parfum of andere geurende sprays in de buurt van de letter. Dit omdat dit verkleuringen kan veroorzaken.

 

Op dit moment kun je bij Fleur Chérie terecht voor bloemenletters en -cijfers maar binnenkort zullen er ook kransen te bestellen zijn. Deze kransen kun je ophangen aan een muur of deur of neerzetten op een plankje of kast. Voor de allerkleinste is het zelfs mogelijk de bloemenkrans als mobiel boven het bedje te hangen. Dat gaat dus een echte eyecatcher worden!

 

Het belangrijkste doel dat Jantine voor ogen heeft is mensen blij maken met haar bloemdecoraties vertelde ze, nou dat is hier thuis in ieder geval heel goed gelukt!.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0