Drop met zeewier, is dat wel lekker?

Chocolade en drop zijn toch wel echt mijn guilty pleasures. 

Ik was dan ook enorm enthousiast toen er een pakket van Klepper & Klepper binnenkwam. Ik vind dat toch wel echt de lekkerste drop.

Er zat een nieuwe smaak bij, drop met zeewier, en daar had ik toch wel mijn twijfels bij. Was dit niet te ver gezocht?

Is dat wel lekker?

Drop met zeewier.

Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld. Drop met als belangrijke component zeewier.

Het toevoegen van zeewier resulteert in een unieke, pittig zoute drop met een vleugje zeewier.

De nieuwe variant is eerst uitvoerig getest bij consumenten en deze stonden versteld van de smaak.

 

Vader en zoon Klepper hebben zich laten inspireren door een bezoek aan een Japans restaurant. Dat bezoek resulteerde in een umami dropje.

Umami is de naam die Japanners hebben gegeven aan de vijfde smaak, een smaak die naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat.

Umami zit van nature in onder andere rijpe tomaten, sardientjes, ulva (een soort zeewier), truffels maar ook olijven, ansjovis, knoflook en nu dus ook in de drop van Klepper&Klepper.

 

Een van de geheimen van De Beste Drop Ooit is dat Klepper&Klepper hun nieuwe varianten altijd uitgebreid testen. Dat doen ze op de markt. Sinds 1990 staat Willem Klepper daar iedere week. Op die markt gaven de  'testpersonen' unaniem aan dat deze drop iets toevoegt aan de al uitgebreide droplijn van het merk.

Zeewier-drop werd unaniem goedgevonden.

 

Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier nog meer interessante eigenschappen. Zo is het een goede bron voor ijzer en eiwitten. Zit het boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium en zeewier is ook nog eens goed voor het milieu (mits je het op een verantwoorde wijze oogst). Wat bomen boven water doen, doet zeewier onder water; het haalt C02 uit de atmosfeer.

 

Het zeewier dat in de drop gebruikt wordt is vegan en op land geteeld. Bij de kweekmethode maken ze geen gebruik van zoetwater. De kweekmethode heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit. 

Net als alle andere dropvarianten van Klepper&Klepper bevat ook deze drop geen gluten en gelatine en wordt het verkocht in bio-composteerbare verpakkingen.

 

Het klinkt allemaal heel mooi maar is het dan ook echt lekker?

Van de 9 personen waarmee wij het getest hebben vonden 8 het een heerlijke smaak. Echt anders maar toch ook een vertrouwde dropsmaak.

1 van de personen waarmee wij het getest hebben moest echt wennen aan de smaak. Na enkele dropjes was ook hij om al zegt hij wel 'Het drop met zeewier is echt een aanrader als je net even anders wil. Waar je bij zoete drop zo een zak leeg eet is dat bij drop met zeewier niet het geval. Het is door de uitgesproken smaak iets waarvan de smaak veel langer blijft hangen waardoor je minder snel een nieuw dropje enkel voor de smaak in je mond doet'.

Dat de smaak langer blijft hangen herkende er meer. Eigenlijk is het dus een hele goede tip als je niet te veel wilt snoepen maar wel lang de smaak van drop wilt hebben, als moeder van enkele pubers is dat zeker een voordeel. Zo tref ik tenminste ook nog wat aan in de zak ; )

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0