Een hond in huis wat kocht ik voordat hij kwam?

Mijn kinderen zijn grote dierenvrienden, ik vind het ook heel belangrijk om ze op te laten groeien met dieren. Dat vind ik om diverse redenen en doordat we op een oude boerderij wonen met veel grond heb ik daar gelukkig ook alle mogelijkheden toe.

Ezels in de tuin.

Zo hebben we twee ezels in de tuin. Dit zijn pleegezels via de ezelssociëteit. De ezels hebben allebei een andere achtergrond. Eentje is in beslag genomen omdat hij ergens niet goed verzorgd werd en de andere is in beslag genomen omdat hij te jong en te vaak verplicht moest dekken. Het zijn twee schatten van beesten en wie ons op Instagram volgt ziet ze regelmatig in Instastories voorbij komen.

 

We hebben ook een paard gehad, die is op 32 jarige leeftijd overleden en 2 geitjes die inmiddels ook niet meer leven. Wel hebben we nog twee shetlanders en jarenlang hadden we een poes.

Die poes was meer dan een gewone poes. Hij was de steun en toeverlaat van Djimon. Wat therapeuten niet konden kreeg deze poes wel voor elkaar. Vorig jaar hebben we haar helaas in moeten slapen. Een enorm verdriet. Die poes vond ik ook super lief maar wat vooral pijn deed was het verdriet wat Djimon er van heeft. Opeens waren aangeleerde handelingen helemaal niet meer normaal en bleek pas echt hoeveel waarde die poes had. Een waarde die niet in geld uit te drukken is.

 

Enkele weken voor het verlies van Napoleon waren we wezen kijken bij een nest puppy's. 

Een Labradoodle pup aanschaffen.

Labradoodle, aanschaf labradoodle, labradoodle pup kopen.
Buddy.

Al jaren vragen de kinderen om een hond en ik zag de voordelen maar ook zeker de nadelen daarvan. 

Het beste argument dat ik gebruikte was toch wel dat ik wou dat ze wat groter waren.

Na flink wat inlezen, ervaringen horen en onze wensen bij elkaar te leggen, kozen we uiteindelijk voor een Labradoodle.

 

Een puppy aanschaffen is toch wat anders dan een goudvis kopen. Eerst moest er een geschikt en betrouwbaar nestje gevonden worden dat ook nog eens betaalbaar was.

Uiteindelijk vonden we die via via en toen was daar het moment van de eerste kennismaking. Een stel hele kleine hondjes in een grote ren. Jeremiah vond het enorm spannend en bleef liever op afstand maar de rest was direct verliefd. Het hondje dat als eerste op Joshua afkwam moest het worden daar waren ze het direct allemaal over eens en toen begon het wachten. 

 

Waar ik voor de kat slechts een kattenbak en een simpele krabpaal had aangeschaft kwam ik nu de mooiste dingen tegen op internet.

Het is een beetje zoals het moment dat je zwanger in de Prenatal staat en je van alles ziet en je ergens afvraagt of je het allemaal ook echt nodig hebt.

Kijk zo'n prachtige design krabpaal had vast en zeker beter gestaan dan dat lelijke ding in huis destijds voor de poes maar of ik kwam ook echt speeltjes tegen voor honden met prijzen waarvoor ik hier een laptop heb staan.

Toch heb ik ook geleerd dat zoals met veel dingen goedkoop vaak ook duurkoop blijkt te zijn en dat ik liever 1 mooi ding heb dan 10 dingen waar ik helemaal niet blij van word als ik ze zie.

 

Ik besloot om een goed hondenkussen aan te schaffen. Eentje die er naast dat hij er mooi uitzag ook goed zou liggen voor hem. Het werd een orthopedisch hondenkussen, een bench voor de eerste tijd s'nachts en een mooie voederbak en waterbak. De voeding zou ik mee krijgen van de fokker, dus daar hoefde ik mij eerst geen zorgen over te maken. Ook zijn riempje en halsband zouden mee komen. 

 

Heb jij een hond? Zo ja, wat was jouw beste aankoop ooit voor de hond?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Sanne (maandag, 22 juni 2020 09:58)

  Toch de halsband en riem. We hebben nu een mooie (zachte) leren halsband en riem. Riem is verstelbaar zodat ze toch wat meer ruimte heeft als ze niet los mag. Maar inderdaad nergens voor nodig als pup. De meeste honden gaan toch de bijt in riem fase door!
  Als pup inderdaad een lekker hondenbed.

 • #2

  Fabiënne (maandag, 22 juni 2020 15:30)

  Voor onze honden hebben we van alles gekocht. Maar ze liggen het liefste op een hoofdkussen dus deze bij de action gekocht. Ook speeltjes kopen we het meeste bij de action. Of echte tennisballen bij de decathlon.

 • #3

  Talitha (maandag, 22 juni 2020 18:53)

  Onze hond maakt alle speeltjes kapot. Toen kregen wij de tip om een kong te kopen. Deze kan niet kapot. Ideaal!
  En verder niks anders gekocht dan wat je al op je al gekocht hebt