De leukste kerstboeken.

Heerlijk vind ik het om samen onder een dekentje te kruipen, kaarsjes aan, warme chocolademelk binnen handbereik, de kerstboom op de achtergrond en dan kerstboeken voorlezen.

Het aanbod aan kerstboeken is echt enorm, dit zijn enkele van onze favorieten.

De leukste kerst voorleesboeken.

Het kerst varken van J. K. Rowling kwam dit jaar uit en is een boek dat niet alleen voor de kerstperiode leuk is maar voor de hele winterperiode.
Jack is dol op zijn speelgoedknuffel Ut Varken.

UV is er altijd voor hem geweest, in goede en slechte tijden. Maar dit jaar is er op kerstavond iets vreselijks gebeurd: UV is zoek!

Gelukkig is kerstavond de tijd van het jaar voor wonderen, een avond waarop alles tot leven kan komen...zelfs speelgoed.

Samen met zijn nieuwe knuffel het Kerstvarken (de irritante vervanger van UV) vertrekt Jack naar het Land van Verlies.

Met hulp van een pratende lunchtrommel, een dapper Kompas en de gevleugelde Hoop gaat hij op pad om de beste vriend die hij ooit gehad heeft te redden van de verschrikkelijke, allesverslindende Grote Verliezer.

 

Het is een hartverwarmend verhaal over hoe ver je wilt gaan om je knuffel terug te krijgen.

Bij dit boek lag de verwachting best hoog, J.K. Rowling is natuurlijk niet zo maar een schrijfster, even was er dan ook teleurstelling toen het boek ons niet direct greep bij de eerste hoofdstukken maar wat ben ik blij dat we doorgelezen hebben want die verwachting maakt ze ruimschoots waar gedurende je het boek verder leest.

 

Je koopt het boek o.a. hier.

De Zoete Zusjes vieren kerst is het nieuwste deel van de succesvolle serie van de Zoete Zusjes.

Terwijl het buiten sneeuwt, zijn de Zoete Zusjes Saar en Janna volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest.

Ze kiezen de allermooiste kerstboom uit, luisteren naar het kerstverhaal, maken een gigasneeuwpop en sjezen in hun slee de heuvel af.

Het allerbijzonderste aan het kerstfeest dit jaar is de lichtjestocht in de wijk waar ze aan mee mogen doen. Maar een grote sneeuwstorm op komst dreigt roet in het eten te gooien.

Saar en Janna zouden geen echte kerstengelen zijn als ze niet alles op alles zetten op de lichtjestocht toch door te laten gaan. 

Lukt het de zusjes om het kerstfeest te redden?

Ook dit boek van de Zoete Zusjes is weer een ultiem voorleesboek. Herkenbare situaties, grappig en meeslepend.

 

Je koopt het boek o.a. hier.

Emma het kerstengeltje van Lucinda Riley en Harry Whittaker is een nieuw deel in de serie Beschermengeltjes.

Emma heeft een grote rol in het kersttoneelstuk op school. Ze mag zelfs een liedje zingen.

Ze wil het liedje speciaal voor haar papa zingen, want die komt kijken. Maar als Emma op het podium staat, ziet ze haar vader nergens. 

Een grote storm houdt hem tegen op zee. Gelukkig weet kerstengeltje Esmee wel een manier om Emma's papa op tijd voor kerst thuis te brengen.

 

Dit is het derde boek in de Beschermengeltjes-reeks van de bestsellerauteur en haar zoon. Het is een hartverwarmend verhaal maar niet geschikt voor de allerkleinste in verband met de hoeveelheid tekst.

 

Je koopt het boek o.a. hier.

Jingle Bells van Nicola Slater is een kartonnen boek waarin over de verschillende bladzijden het liedje Jingle Bells te horen valt.

Je hoort ieder instrument door op de knop te drukken en uiteindelijk is daar de feestelijke finale van het hele orkest samen.

Dan zie je ook de stralende ster die licht geeft.

Een heerlijk kerst voorleesboek voor de allerkleinste.

 

Je koopt het boek o.a. hier

Een kerstverhaal van Brian Wildsmith is een prachtig geïllustreerd boek dat het verhaal vertelt van een klein meisje dat samen met haar ezeltje op reis gaat naar Bethlehem.

Als het meisje met het ezeltje, de moeder van het ezeltje achterna gaat komt ze bij de stal terecht waar Jezus is geboren.

Een prachtige kerstklassieker.

 

Je koopt het boek o.a. hier.

Kleine Ezel viert kerstfeest van Rindert Kromhout is een prachtig prentenboek. Dat zeker voor jonge kinderen steeds leuker wordt naarmate ze het vaker lezen doordat ze dan gaan zien dat varken, de sneeuwpop is op de eerdere pagina's.

In een dichte sneeuwbui zijn Kleine Ezel en mama Ezel onderweg naar de tent van Feestvarken, om kerstfeest te vieren.

En kijk eens: daar zijn ook Bok, Das, Cavia, Jakkie en mama Jak en Ibis en kleine Ibis.

Het is een hele optocht, die bibberend van de kou langs bomen en witte velden loopt.

Maar als ze dan eindelijk bij de tent aankomen is Feestvarken nergens te vinden.

Wat is er met hem gebeurd?

Een heerlijk voorleesboek!

 

Je koopt het boek o.a. hier

Robin de Roodborst is het boek waar ook een gelijknamige Netflixfilm van is.

Een tijdloos kerstverhaal voor het hele gezin over vriendschap en ontdekken wie je bent. 

Robin de Roodborst is een boek dat zeker ook heel goed te gebruiken is in pleeg- en adoptiegezinnen. Het verhaal laat zien dat je er niet hetzelfde uit hoeft te zien om toch echt bij elkaar te horen.

Een hartverwarmend verhaal dat alles in zich heeft om een echte kerstklassieker te zijn die je bij iedereen in de kast terug gaat vinden.

 

Je koopt het boek o.a. hier

De beste kerstman van de wereld van Ann Stohner  en Henrike Wilson is zowel in mini formaat als in reuze formaat verkrijgbaar.

 

In het dorp van de kerstmannen worden de cadeautjes ingepakt, de sleden schoongemaakt en de rendieren geborsteld.

Dan krijgen de kerstmannen plotseling sneeuwpokken.

Wie moet er nu over de hele wereld al die cadeautjes gaan rondbrengen?

 

Er zijn nog twee kerstboeken over de kleine kerstman namelijk De kleine kerstman en De kleine kerstman gaat op reis. Beide zijn ook erg leuke boeken maar De beste kerstman van de wereld is toch wel onze favoriet.

 

Het boek is niet meer in de boekwinkel verkrijgbaar maar zeker een aanrader om mee te nemen uit de kringloop of om op te zoeken op Marktplaats of Vinted.

Absoluut de grootste favoriet hier onder de kerstboeken is Santa is coming to Florida.

Dat heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat ze dit boek kregen van hun biologische familie. Daarnaast vinden ze het geweldig om te lezen hoe de kerstman langs alle voor hun bekende plekken in Florida vliegt.

 

Dit boek is in heel veel varianten verkrijgbaar op Amazon o.a. Santa is coming to New Jersey en Santa is coming to Philadelphia.

 

Je koopt het boek o.a. hier

Ik heb de kerstman gezien! is hier al jarenlang een favoriet prentenboek.

 

Het is kerstavond en Kleine Beer kan bijna niet wachten tot de kerstman zijn cadeautjes komt brengen. De kerstman komt pas als jij gaat slapen zegt Mama Beer. Maar Kleine Beer wil helemaal niet slapen. Hij wil de kerstman zien. Plotseling....klok, klok, klok!

Wat is dat voor een geluid? Er is iemand beneden!

Zal Kleine Beer de kerstman echt te zien krijgen?

 

Een prachtig geïllustreerd verhaal.

Je koopt het boek o.a. hier.

Boer Boris is eigenlijk altijd een succes en dat is Kerstmis met Boer Boris absoluut!

Het is al bijna Kerstmis. Maar ze hebben bij Boer Boris op de boerderij nog geen kerstboom. Daar moet snel verandering in komen. Snel gaan ze naar het bos om een kerstboom uit te zoeken en uit te graven. Eenmaal op de boerderij terug blijkt de kerstboom iets te groot voor binnen. Daarom zetten ze hem buiten en versieren ze hem daar mooi. Alle dieren zijn erbij om te kijken, behalve het oude varken. Als ze gaan kijken is het oude varken overleden. Ze zijn verdrietig en gaan hun vriendje begraven.

Gelukkig is er even later ook een klein biggetje geboren en dat maakt dat iedereen weer iets minder verdrietig is.

 

Het is geen heel vrolijk verhaal voor kerst maar ondanks dat is het bij heel veel kinderen een populair boek. Verlies en verdriet hoort bij het leven en wordt ook door kinderen met de feestdagen extra ervaren. Dit boek laat zien dat het er mag zijn naast blijdschap.

 

Je koopt het boek o.a. hier

Omdat het Kerstmis was....van Christine Leeson & Gaby Hansen is echt een pareltje, door de gouden folie illustraties komt het boek echt tot leven.

 

Het was kerstmis en Mira Muis was in het bos op zoek naar spullen om de kerstboom te versieren. Alles wat ze vond, bleek al van iemand anders te zijn.

Maar misschien omdat het Kerstmis was, mocht ze het toch allemaal gebruiken.

Toen alle spullen in de boom hingen, was Mira teleurgesteld. De boom zag er niet feestelijk uit.

Er ontbrak nog iets...

 

Je koopt het boek o.a. hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0