Samen met je kinderen moestuinieren was nog nooit zo leuk!

Moestuin, tuinieren met kinderen, groente kweken, eigen moestuin
Moestuinieren met kinderen.

Gezond eten vind ik erg belangrijk maar gezelligheid aan tafel vind ik ook belangrijk.

Nu is het niet zo dat mijn kinderen bij een gezonde hap met lange tanden in het eten zitten te prikken maar feit blijft wel dat ze enthousiaster worden van een pizza en een pannenkoek, dan van een flinke portie groente.

 

Sinds ik de kleinste twee betrek bij de moestuin is ook de groente hier in trek.

Ondanks dat ze het altijd hebben kunnen zien hoe de groente en het fruit groeien waren ze er niet echt bij betrokken en was het gewoon iets wat in de tuin stond.

Sinds ze hun eigen plekje hebben, verbazen ze zich over hoe snel het ene groeit en hoe langzaam de andere groente groeit. Hoe groot de ene groente word en dat de ander onder de grond groeit.

Als je hun verwondering ziet, ga je die trouwens ook weer zelf zien.

 

Met de grootste zorg halen ze de slakken tussen de groente vandaan. Samen gaan ze op onderzoek uit of er al groente klaar is om in de pan te belanden en nu er geen groente meer te vinden is, word er druk gediscussieerd wat ze er volgend jaar willen laten groeien.

Moestuinieren met kinderen.

Cursus, tuinieren, moestuin.
Moestuinieren met kinderen, een unieke cursus.

Regelmatig krijg ik vragen hoe je dat nu moet aanpakken, hoe maak je een moestuin, heb je dan een hele grote tuin nodig, hoe enthousiasmeer je de kinderen en wat zijn leuke groentes en fruit voor kinderen om in een moestuin te laten groeien.

 

Per toeval kwam ik voor mijn werk als directrice van een kinderopvangorganisatie een cursus tegen. Een online cursus die al die vragen op een eenvoudige, leuke maar doeltreffende manier beantwoord.

 

Met deze online moestuincursus vol met natuurweetjes en recepten leer je moestuinieren als de beste en steek je ook nog eens veel op over de natuur.

Iedereen kent de berichten uit de media wel waarin staat dat kinderen vaker naar buiten zouden moeten gaan en dan een groene omgeving goed is voor kinderen.

 

De cursus is geschikt voor zowel thuis, school, organisaties, kinderopvang enz.

Je leert het moestuinieren online.

Moestuinieren met kinderen is een jaarronde online moestuincursus.

Gedurende 36 weken ontvang je iedere week een module met moestuintips, een kinderactiviteit, recept en natuurweetje waar je direct mee aan de slag kunt.

Je leert tijdens de cursus niet alleen de basistechnieken om met kinderen in een moestuin te werken en deze te onderhouden maar ook allerlei leuke wetenswaardigheden over de natuur.

Hoe kun je het weer voorspellen?

Hoe ziet een kikker in zijn winterslaap eruit?

Ook is er een besloten Facebookgroep waar je andere cursisten en de maker van de cursus vragen kunt stellen.

 

Voor de cursus heb je al genoeg aan 9m2 die je kunt en wilt besteden aan een moestuin.

Het is dus echt niet alleen weggelegd voor mensen met een enorme tuin of scholen en instellingen met een gigantisch schoolplein.

Ik zelf vind het persoonlijk ook een super leuk cadeau om iemand te geven. Een beleving, kennis maar ook gezelligheid. Want dat is wat ik ook het tuinieren met kinderen haal. Het is echt samen bezig zijn met iets. Vies worden mag, we leren van alles over de natuur en hebben steeds meer groente uit eigen tuin.

Normaal kost de online cursus met meer dan 300 lessen 179 euro, tot 5 december kan je hem echter aanschaffen met een grote korting. De cursus kost tot 5 december slechts 99 euro. Daarnaast krijg je ook nog een leuke attentie om in te pakken. Neem zeker eens een kijkje op www.moestuinierenmetkinderen.nl

 

Het lijkt misschien een beetje vreemd en vroeg om nu al te starten met een moestuin maar als je volgend jaar wil gaan moestuinieren met je kinderen dan moet je nu al beginnen met het klaarmaken van de grond en het maken van een teeltplan.

 

Kortingsactie en winactie!

Je kunt de cursus aanschaffen door een mailtje te sturen naar chantal@moestuinierenmetkinderen.nl 

Ik heb daarnaast heel leuk nieuws want ik mag een cursus aan een van mijn volgers/lezers weg gaan geven. 

Wat moet je doen om kans te maken op een jaar lang gratis deelname aan de cursus?

*Reageer onder de post op Facebook, Instagram of dit blog

*Vertel ons in je reactie waarom jij deze cursus graag wilt volgen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Ankie Gooren (maandag, 25 november 2019 09:16)

  Wauw! Wat mega leuk! Wist niet dat er een dergelijke cursus bestond!
  Ik probeer al een paar jaar te moestuinieren maar nog niet met heel veel succes. Althans het fruit gaat mega goed, maar de groentes willen nog niet echt. Komkommer wordt opgegeten door de slakken, boontjes door (ik denk) muisjes, tomaten krijgen steeds spikkels.
  Onze kinderen hebben wel interesse in al het fruit, maar als de groentes nou iets meer overlevingskans zouden hebben dan raken die ongetwijfeld ook meer in trek. �
  Ik doe dus heel graag mee met deze wedstrijd!
  Groetjes Ankie
  ankiever@hotmail.com

 • #2

  rachel (maandag, 25 november 2019 10:08)

  wat leuk!! ik heb helaas geen groene vingers haha
  https://lafamiliab.nl

 • #3

  Frederique (maandag, 25 november 2019 10:35)

  Het is echt heel leuk en leerzaam voor kinderen om er vroeg mee te beginnen. Leuk initiatief!

 • #4

  Deborah (maandag, 25 november 2019 11:42)

  Geweldig!! Ik denk inderdaad dat je de kids enthousiast maakt door ze deelgenoot te maken van dit soort projecten. Groentes zijn over het algemeen niet zo besteed aan de hoop kinderen. Leuk om hier zo verandering in aan te brengen.

 • #5

  Merel (maandag, 25 november 2019 11:57)

  Dit is echt een lang gekoesterde wens. Zolang de tuin nog een rommeltje is, komt er even geen moestuin, maar als we plek hebben dan ga ik er meteen voor! Handig zo'n cursus. Ga het onthouden.

 • #6

  nicole orriens (maandag, 25 november 2019 13:41)

  Mijn kinderen zijn vrij afschuwelijk als het om tuinieren gaat ben ik bang. Ik heb dat opgegeven, hoewel ik het romantische ideaalbeeld van moestuinieren met kinderen zeker kan waarderen.

 • #7

  lodi (maandag, 25 november 2019 13:46)

  Wat ontzettend grappig zeg, hier geen plek voor een moestuin, maar thuis vroeger was mijn moeder er altijd druk mee bezig en niets zo lekker als uit eigen tuin.

  lodiblogt@hotmail.com

 • #8

  Georgina Lifestyle (maandag, 25 november 2019 17:38)

  Wat superleuk om een moestuin te hebben en samen met de kinderen te doen. Superleerzaam zo'n cursus. Leuk dat het bestaat overigens.

 • #9

  Saskia (dinsdag, 26 november 2019 11:19)

  Ik heb vroeger op de basisschool een moestuintje gehad. Weet dat ik dat super leuk vond en inderdaad ook erg interessant. Het is dus zeker een super leuk idee om een moestuintje met kinderen te hebben.

 • #10

  Mandy (woensdag, 27 november 2019 20:33)

  Aah wat leuk! Ik wou het als kind ook heel graag maar leek me altijd zoveel moeite, nu zou ik er echt geen tijd meer voor hebben