De weg terug is nog lang.

Wat zijn we blij dat ze uit haar kamer is maar nu blijkt wel dat de weg terug nog een flinke tijd gaat duren.

Hoe gaat het na Corona?

Wat zijn we blij dat ze weer bij ons is maar we kunnen ook wel stellen dat we ons verkeken hebben op hoe ze er aan toe zou zijn.

 

Niet alleen is ze dood en doodmoe, ook haar ademhaling vereist aandacht, daarom heeft ze vanmiddag via videobellen hulp gekregen van een fysiotherapeut om haar ademhaling wat lager te krijgen en in een betere conditie te komen op een verantwoorde wijze. 

 

Daarnaast heeft ze heel erg veel last van haar beide polsen. Wat dit veroorzaakt is voor iedereen nog een raadsel maar wat het meest voor de hand ligt is dat alles voor haar lichaam te zwaar is op dit moment.

 

Denken kost haar enorm veel energie. Ze slaapt dan ook nog overdag enkele uren. 

We hebben contact met meerdere mensen die ook corona hebben gehad en allemaal komen ze met de verhalen over hoe vermoeid ze zijn, dat ze snel benauwd zijn en dat ze moeite hebben met hun geheugen.

 

Voor Kyana gelden die problemen ook. Ze heeft enorm veel moeite met een verhaallijn aan te houden, is heel snel afgeleid en weet dan niet wat ze aan het vertellen was en heeft soms moeite om op woorden te komen. Dit merkt ze zelf ook en dat is natuurlijk best beangstigend en irritant als puber. 

 

Ze was er wel vanuit gegaan dat het herstellen nog een tijd in beslag zou nemen maar ze had wel verwacht dat dit sneller zou gaan en met minder restverschijnselen.

Vanmiddag heeft ze contact gehad met Funx om alvast kennis te maken en door te spreken waar het interview morgen op de radio over zal gaan.

Morgenochtend om 7.40 uur zal ze live te horen zijn bij Funx waar ze haar verhaal zal vertellen. Op de vraag wat ze het allerliefste duidelijk zou willen maken aan haar leeftijdsgenoten was ze direct heel duidelijk "Zie dit niet als een simpel griepje, iets wat jou geen kwaad kan doen want misschien kan het jou wél kwaad doen en anders misschien iemand waar jij veel om geeft".

 

Kyana is een meisje dat normaal op de achtergrond is. In de belangstelling staan is iets wat ze vreselijk vind. Dat ze dat nu allemaal overboord zet en gaat staan voor haar missie terwijl ze nog moeilijk uit haar woorden komt vind ik meer dan bewonderenswaardig. Ik ben altijd trots op mijn kinderen, op alle zes, stuk voor stuk. Maar nu toch wel even extra op haar.

 

We krijgen zoveel berichten of we ook ervaringsverhalen van andere corona-patiënten en mensen die er mee te maken hebben, willen delen dat we daar gehoor aan gaan geven. Mocht je zelf corona hebben/hebben gehad en je verhaal willen vertellen of graag willen delen hoe corona nu jouw leven beïnvloed door bijv. werk, gemis van geliefden of initiatief, vastzitten in het buitenland o.i.d. neem dan even contact met mij op via een berichtje via onze social media kanalen of via een email op come-on-let-do-this@hotmail.com

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Fred (woensdag, 01 april 2020 20:33)

  Tja de weg terug is niet makkelijk! Lof hou jullie dit oppakken. Kyana: sterkte en een spoedig herstel! Zoals al eerder gezegd gaat dit zeker lukken dankzij je inzet en hulp van je moeder en lieve familie! Hou vol! ❤️❤️

 • #2

  San (woensdag, 01 april 2020 20:38)

  Ach wat is het allemaal herkenbaar en wat doen jullie het super goed met z'n allen. Top dat jullie zo in de media te zien en horen zijn. Niks klein griepje, al is het niet getest bij mij. Ik tik nu de maand aan, waarvan 3 weken met koorts. En ook al ben ik overdag nu koorts vrij. Ik ben niks meer waard qua energie, ademhaling, spierkracht, geheugen enz. En dan ben ik bijna 40, maar wat doet Kyana het dan stoer met haar 16 jaar! Sterkte!

 • #3

  EllenJaimy (woensdag, 01 april 2020 20:56)

  Pfff de hel die Corona heet!! Ik hoop zo dat zij zich snel beter voelt! Veel sterkte voor jullie allemaal! <3

 • #4

  Winanda (woensdag, 01 april 2020 21:10)

  Blij te lezen dat ze kleine stapjes vooruit zet, al zal de weg naar herstel idd nog lang zijn als ik het zo lees. Hier zitten we inmiddels in spanning te wachten op de uitslag van de test voor onze dochter van 7. Gelukkig op dit moment niet zo ziek als kyana os geweest en hopelijk gaat ze dat ook niet worden. Maar eerst de uitslag afwachten en dan maar weer verder zien. Succes kyana met het verder aansterken.

 • #5

  Ria Koers (woensdag, 01 april 2020 22:02)

  Jeetje dat valt allemaal niet mee
  Heel fijn dat het vooruit gaat en ik heb heel veel respect voor jullie hoe jullie hier mee om gaan
  De boventoon is liefde en dankbaarheid
  En heel veel positieve actie
  Hoop voor jullie in de toekomst heel veel gezondheid,liefde en rust
  ��

 • #6

  Chantal (woensdag, 01 april 2020 22:10)

  Sterkte met het herstel! Ikzelf heb geen Corona gehad gelukkig maar wel een ziekteperiode waarin ik van vooraf aan weer alles moest opbouwen. Vermoeidheid en conditie heb ik nog steeds last mee maar zo herkenbaar en zo moeilijk. Meisje, zet hem op! Hoop dat je snel hersteld!!

 • #7

  Simone (donderdag, 02 april 2020 05:51)

  Wat heftig! Een familielid van mij is ook besmet en wordt al 2,5 week in slaap gehouden. Hij is zo aan het vechten arme man ik ben iedere dag mee bezig... verschrikkelijk
  Maar fijn dat ze weer thuis is!!!!
  Heel veel sterkte en beterschap!

 • #8

  Wollah (donderdag, 02 april 2020 13:38)

  Ze is wel best lekker, alleen jammer dat ze corona heeft want dan moet ik 1.5 meter afstand houden van haar. Veel sterkte met je corona Kyana!

  xxx

 • #9

  Esther (donderdag, 02 april 2020 15:44)

  Beste Charlotte en Klara wat zijn jullie dapper en sterk! Het heeft me blij gemaakt om te lezen dat Kyara al better is.

  Groetjes vanuit one zwaargetroffen Spanje.

 • #10

  anita k (vrijdag, 03 april 2020 14:39)

  Wat is ze een kanjer.

 • #11

  Patricia Hopman (vrijdag, 03 april 2020 17:16)

  Super dat ze steeds een beetje vooruit gaat. datEn wat sommige ok zeggen. Jij bent het goed gedaan als moeder. Ik heb jullie blog ook gedeeld op, 'succes verhalen corona' op Facebook. Daardoor u het niet erg vind. Daar komen alleen positieve verhalen en boodschappen. Ik blijf jullie volgen. Super mam.

 • #12

  Fred (zaterdag, 04 april 2020 17:39)

  Lieve Charlotte, Kyana,

  Alweer een paar dagen niets gehoord, hoop dat de positieve lijn heeft doorgezet .... sterkte �