Review: Pokémon Trainer Guess en Pokémon Trainer Mission.

Al jarenlang is Pokémon ongelooflijk populair en zeker niet uitsluitend bij kinderen. 

Hier in huis was de Pokémon-gekte niet echt aanwezig maar daar kwam een tijdje terug verandering in. Jeremiah vindt het wel geweldig en ik moet toegeven dat ik wel begrijp wat hem er zo in trekt.

Pokémons waren hier thuis niet aanwezig, nog geen kaart maar daar is verandering in gekomen.

Inmiddels zijn hier twee Pokémon spellen uitvoerig getest.

Wat kan je er mee (want dat vroeg ik mij echt af toen hij het vroeg) en is het zo leuk als dat de reclame doet vermoeden, lees je in deze blogpost.

Pokémon Trainer Guess en Pokémon Trainer Mission, aanrader of niet?

De Pokémon Trainer Guess Sinnoh editie is een elektronisch raadspel waarbij de Pokébal kan raden welke Pokémon jij in gedachten hebt.

Speelgoed dat je gedachten kan raden, dat leek ze super interessant. Ik snap dat maar ik had er ook mijn twijfels bij. Zou het niet op een teleurstelling uitdraaien wanneer de Pokébal keer op keer de verkeerde Pokémon zou raden.

Gelukkig bleek dat een ongegronde angst want keer op keer raadt de Pokébal de juiste Pokémon.

De bal begint met te vragen of je een Pokémon in gedachten hebt. Als je bevestigd antwoord begint het spel.

De Pokémon stelt daarna vragen. Je hoeft niet heel veel kennis te hebben van Pokémon om de vragen te beantwoorden, er zit namelijk een boekje bij waar alle Pokémon in staan met hun kenmerken. Als de Pokébal voldoende informatie heeft zegt hij welke Pokémon je in gedachten hebt. Als dat klopt wordt de Pokémon toegevoegd aan je verzameling.

Het spel heeft meer in zich dan ik in eerste instantie had verwacht. Waar ik eerst dacht dat het een spel zou zijn wat even leuk zou zijn en vervolgens in de kast zou belanden, blijkt het een spel te zijn dat door het verzamelkarakter dat het heeft, interessant blijft en vaak gepakt wordt om te doen.

Het is officieel een spel voor 1 speler maar kan ook zeker met meerdere gedaan worden. Hier thuis doen ze dat ook dan spreken ze om de beurt af wie antwoord geeft op de vragen. 

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, er is dan wel enige kennis van Pokémon of goed kunnen lezen vereist, anders worden de vragen die de Pokébal stelt wel erg lastig.

Vanaf 7 a 8 jaar is het spel voor ieder kind (dus ook zonder kennis van Pokémon) goed te spelen.

Je koopt de Pokémon Trainer Guess o.a. hier

Met de Pokémon Trainer Mission is het de bedoeling dat je Pokémon vangt. Net als in de serie heb je een bal (dit is een halve bal die je met klittenband aan je hand bevestigd). 

Als je het spel speelt moet je wel een plek zoeken waar je de ruimte hebt want de bal geeft je aanwijzingen om je Pokémon te vangen .

'Ga naar links, bukken, stilstaan, spring omhoog' zijn enkele opdrachten die je van de bal kunt verwachten.

Het is dan ook absoluut een spel waarbij kinderen actief bezig zullen zijn. 

De bedoeling is dat je missies volbrengt. Die missies kunnen 1 of meerdere Pokémon zijn.

In de doos tref je ook een kaart met alle missies en de Pokémons die daarbij horen aan. Als je de kaart omdraait zie je alle Pokémons die je kunt vangen met de Pokémon Trainer Mission.

Het spel is makkelijk mee te nemen en overal te spelen. Wat ons betreft een echte aanrader!

Voor het spel heb je 3 AAA batterijen nodig, deze zijn niet inbegrepen.

Je koopt de Pokémon Trainer Mission o.a. hier.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0