Mom 2 Mom: De frustatie van pakketjes.

Hi Natas,

 

Zoals je weet ben ik niet echt snel uit het veld te slaan, wind ik mij niet zo snel ergens over op maar nu moet ik toegeven dat ik echt gefrustreerd ben.

Ja, ik heb een ergernis die op een hoogtepunt lijkt te zijn gekomen.

 

Met zes kinderen door een winkel heen sjezen, ik vind het geen pretje en ik ben dan ook een echte internetshopper.

In mijn eentje kan ik er echt van genieten hoor om door een schattig boetiekje te struinen en heuse schatten te ontdekken maar met de kinderen dat doen voelt eerst als een soort optocht die binnenkomt en vervolgens is het een soort topsport om er voor te zorgen dat niet iemand ergens tegen aan stoot.

Daarnaast werk ik overdag eigenlijk altijd als de kinderen op school en ben ik dus echt blij met de mogelijkheid om 's avonds laat vanuit mijn bed te winkelen.

 

Tot dusver dus alleen één bak happiness.

Maar die spullen die je dan aanschaft moeten natuurlijk ook een keer bezorgd worden bij je thuis.

Mijn kantoor is thuis en de schooltijden van het HBO en MBO zijn zo dat er eigenlijk altijd wel iemand thuis is.

Klinkt ideaal hé, je klikt vanuit bed en hoeft enkel nog de deur te openen om je aankoop in ontvangst te nemen.

 

Maar daar gaat het mis!

De laatste tijd lijkt het wel alsof de bezorgers denken dat ik gek ben op verstoppertje spelen want iedere keer kan ik op zoek naar de plek waar het pakketje is achtergelaten.

Ik vond mijn posters onder de trampoline, de telefoon (waar ik ook nog eens voor zou moeten tekenen) lag aan de kant van de weg alsof ik iemand een telefoon cadeau wou doen, een stapel boeken die ik nodig had voor mijn werk lagen verstopt tussen de planten en vandaag lag de broek voor River (waar ik een heuse zoekactie naar had gehouden want hij was overal al uitverkocht) in de container tussen al het afval.

Het is niet dat ik op dat moment niet thuis ben want ik was vandaag de hele dag thuis.

Niemand heeft er aangebeld. Wat bezield dan zo'n bezorger om te denken "Hé die container lijkt mij een te gekke plek voor een pakketje".

En echt ze zijn lang niet allemaal zo. Er zitten echte toppers tussen en het zal vast en zeker ook super druk voor ze zijn zo aan het einde van het jaar maar om allerhande verstopplekjes te zoeken terwijl iemand thuis is, scheelt toch geen tijd?

 

Ik ben er dan ook helemaal klaar mee en overweeg om een groot bord aan het begin van de oprit te zetten met daarop de tekst "Graag geen verstoppertje spelen met mijn pakketjes dat doe ik al dagelijks met de sokken en broodbakjes van mijn kinderen".

 

Lieve Natas,

Koop jij ook online en loop je tegen hetzelfde aan of heb jij zo'n ideale pakketbezorger zoals die Zalando-man uit de reclame?

Heb je volgende week vakantie of moet je nog aan de bak? Ik zelf ga op halve kracht nog wat werken volgende week maar ook zeker optimaal genieten van de laatste dagen van 2019.

 

Liefs,

Charlotte

Hi Charlotte!

 

Hoewel ik grote voorstander van "support your locals" ben en dolgraag dagen op pad ga om langs alle leuke boetiekjes te wandelen is de realiteit vaak anders.

Tuurlijk lijkt het me heerlijk, winkel in, winkel uit. Cadeautje kopen, koffie drinken, taartje eten en weer verder op pad in verschillende steden om huppelend langs de mooie versierde winkelruiten fluitend mijn mandjes te vullen terwijl mijn peuter huppelend meehelpt.

 

De realiteit is dat ik 9 van de 10 keer al opgefokt ben als ik de stad in ben vanwege te volle parkeerplaatsen. Een peuter die een paspop in de etalage staat te betasten (true story). Afgesloten straten vanwege drukte en markten.

De stad verandert in een warzone met - in plaats van "Paint it black" als Soundtrack- gruwelijke kerstmuziek.

Dus ja.

Ook ik shop graag online.

Kleding, boodschappen en ook cadeautjes.

 

Geen gedoe. Geen gezeik. Geen parkeerproblemen. Geen rijen bij de kassa.

Heerlijk!

Dus ik combineer het: soms de stad in en de leuke winkeltjes afstruinen voordat de kerstgekte echt losbarst en 's avonds lekker met de laptop op schoot verder shoppen.

 

Meestal gaat het goed.

Ik moet hier wel meteen eerlijk bij zeggen dat ik dus zo'n loeder ben die van alles besteld en nooit thuis is. Waardoor mijn buren de Sjaak zijn en heel lief steeds de pakketjes voor me aannemen.

(Dank daarvoor)

 

Op een enkele keer na dat de bezorgers vergeten een briefje in de bus te doen, heb ik nooit gekke dingen meegemaakt.

 

Dus bij ons geen zalando man - wel hardwerkende post en pakketbezorgers die alle dagen zo goed en netjes mogelijk alles op tijd bij de klant willen bezorgen. Zelfs bij de nachtmerrie van elke postbezorger zoals ik.

 

Het lijkt erop dat jouw bezorger wat extra dimensie in zijn werk zoekt - een spelelement met wat meer uitdaging.

Beetje schatzoeken in eigen tuin.

Gekkigheid natuurlijk - ik hoop dat je zoektochten snel gestaakt kunnen worden en dat je alles op tijd binnen en boven water hebt voor de feestdagen.

Dan ga ik Bram nog even uitleggen dat hij zijn nieuwe kleding niet cadeau krijgt van de postbode of de buurvrouw.

Maar dat ik die toch echt voor hem uitzoek en mag betalen.

Ik wens je een mooie week!

 

Liefs Natas.

Reactie schrijven

Commentaren: 0