Review: Bob Popcorn.

Bob Popcorn sprak de kinderen niet alleen door de titel direct aan maar ook door de cover waarop een poppetje (wat net zo goed een aardappel als popcorn had kunnen zijn) staat afgebeeld met de armpjes in de zij en met een grote cowboyhoed op. 

Al voordat je aan dit boek begonnen bent laat alles zien dat je een leuk en grappig boek in handen hebt.

Recensie: Bob Popcorn.

Ellis houdt enorm van popcorn.

Ze maakt het iedere middag in de magnetron.

Maar op een dag gebeurt er iets raars. 

Een maiskorrel wil niet poffen.

Hij groeit en groeit, tot hij zo groot is als een kiwi.

Uit de korrel ploppen twee beentjes en twee armpjes.

Het wordt een mannetje.

En hij kijkt heel boos.

 

De vele potloodtekeningen, vaak met tekstballonnen en de heldere tekst vertellen samen het fantasierijke verhaal dat in Amerika begint.

Nadat maisboer Bill 'megagroei' bij zijn maisplanten heeft gegooid worden zijn maiskorrels extra groot maar ze poppen niet in de pan. Hij verkoopt ze toch aan de fabriek en zo komen ze terecht in een zakje magnetronpopcorn bij Ellis.

Ellis woont samen met haar vaders, waar sommige boeken daar te lang over uitweiden en het daardoor iets 'speciaals' laten zijn is het in dit boek gewoon een feit, Ellis heeft twee papa's.

 

Bob Popcorn zou wat mij betreft net zo'n hit kunnen worden als de waanzinnige boomhut-serie. Het is net als bij die serie een boek dat ook zeer geschikt is voor jonge lezers en lezers die (nog) niet zo gek zijn op lezen.

Alles aan het figuurtje Bob Popcorn klopt, van zijn uiterlijk tot zijn temperament. Als Bob Popcorn boos wordt ontploft hij tot popcorn. Bob Popcorn brengt Ellis wel regelmatig in de problemen en even denkt ze dan ook dat ze hem liever kwijt dan rijk is.

 

Een zeer vermakelijk kinderboek, zowel om voor te lezen als om zelf te lezen. Het tweede deel is inmiddels ook te koop en het derde deel wordt reeds verwacht.

Geschikt vanaf ongeveer 6 jaar.

Bob Popcorn.

Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

154 pagina's.

Je koopt het boek o.a. hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0