Boekreview: De lavendeltuin van Lucinda Riley.

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van de zeven zussen serie van Lucinda Riley. Ze schreef nog veel meer prachtige boeken waaronder De lavendeltuin.

Een adembenemend verhaal over familiegeheimen en loyaliteit in oorlogstijd.

Recensie: De lavendeltuin van Lucinda Riley.

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinieres het familiekasteel aan de zonnige Côte d'Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen....

Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld?

 

Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte.

Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen.

Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

 

Review De lavendeltuin van Lucinda Riley.

Voordat ik de zeven zussen serie had gelezen had ik eigenlijk nog nooit gehoord van Lucinda Riley en dat terwijl ze veel meer prachtige boeken heeft geschreven.

 

Haar schrijfstijl is meeslepend en leest zeer vlot weg. De personages zijn zo krachtig neergezet dat ze echt tot leven komen.

De boeken van Lucinda Riley zijn stuk voor stuk dikke boeken maar dat betekend niet dat de verhaallijn langzaam op gang komt. 

 

In veel van haar boeken maakt Lucinda Riley ook in dit boek sprongen naar het verleden.

In de Lavendeltuin gaat de geschiedenis terug naar de Tweede Wereldoorlog. De Britse Constance werkt dan als spion in het bezette Frankrijk. Het werk waar ze voor opgeleid is loopt totaal anders dan verwacht waardoor ze bij Edouard en zijn blinde zus in moet trekken.

 

Als Emilie na ruim 50 jaar op zoek gaat naar de familiegeheimen komt ze tot een schokkende ontdekking. Het boek is meeslepend,je wil steeds liever weten wat de verschillende personages nu écht van elkaar zijn. Want niets blijkt wat het lijkt.

 

Zowel de verhaallijn in het verleden als de verhaallijn in het heden houden je in de greep, waardoor dit boek leest als een trein. 

Verwacht geen eind goed al goed boek maar een boek waarvan je zou kunnen verwachten dat zich zoiets daadwerkelijk echt heeft afgespeeld.

Het boek heeft geen open eind. Iets wat ik zelf altijd als heel prettig ervaar.

 

De Lavendeltuin van Lucinda Riley

Paperback

496 pagina's

Xander Uitgevers B.V.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Ans bielderman (donderdag, 11 juni 2020 10:53)

  Alle boeken van haar al uitgelezenwacht met smart op de volgende

 • #2

  Sandy (donderdag, 11 juni 2020 18:34)

  Super! Dan wordt dit de volgende op mn lijstje! "Het Italiaanse meisje" is ook echte mega aanrader! -x-

 • #3

  Jees (maandag, 10 augustus 2020 11:59)

  Nognietgelezen