Review: Elandeiland van Alex Milway.

Elandeiland is het eerste deel van een fantastische nieuwe serie van de maker van Hotel Flamingo.

Recensie: Elandeiland van Alex Milway.

Rosa gaat bij haar grootmoeder wonen. Dat is nogal een overgang, want Rosa komt uit de sta en haar oma Nan leeft in de wildernis van Elandeiland in een houten hut, waar Albert de Eland en zijn kop steeds door het raam steekt en Biggetje de dwerguil op het dak wont.

Oma Nan is nou die bepaald een doorsnee oma en Elandeiland is totaal anders dan Rosa zich had voorgesteld. Maar ze neemt zich voor om een echt wildernismeisje te worden, ze kanoot over woeste rivieren en sluit vriendschap met de dieren in de omgeving. 

Maar dan komen er onverwachte bezoekers op het eiland die nogal wat opschudding veroorzaken.

Is Rosa al wildernismeisje genoeg om te helpen?

 

Net als in Hotel Flamingo lopen de mensen- en dierenwereld naadloos in elkaar over op Elandeiland. Stiekem leer je van alles over de natuur. Elandeiland is het eerste deel in een reeks van vier avonturen van Rosa en haar dierenvrienden.

 

Het boek is ook geïllustreerd door Alex Milway. Elandeiland heeft op iedere bladzijde een illustratie. Er is ook een kaart van Elandeiland in het boek, voor kinderen erg leuk om eerst een te bekijken alvorens het boek te lezen maar ook zeker tijdens het verhaal om zo te zien waar het hoofdstuk zich op het eiland afspeelt.

Achterin het boek vind je ook nog zoekopdrachten die je het boek nog eens een keer goed laten bekijken.

 

Je koopt het boek o.a. hier  

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0