Recensie: Ik haat je, blijf bij mij.

In het boek 'Ik haat je, blijf bij mij', lees je diverse waargebeurde verhalen over hechtingsproblematiek.

Voor mensen die onbekend zijn met hechtingsproblematiek een ware eyeopener en voor mensen die bekend zijn met de problematiek een boek vol herkenning.

Recensie; Ik haat je, blijf bij mij.

Een indrukwekkend boek met verhalen die binnenkomen. 

Ouders vertellen openhartig over schrijnende situaties vol onmacht en verdriet. Doordat de veertienjarige Valentina zelf over haar hechtingsstoornis vertelt, wordt het onderwerp vanuit verschillende oogpunten belicht.

 

De verhalen worden afgewisseld met tips en theorie over hechtingsproblematiek wat maakt dat dit boek een bron van herkenning en informatie zal zijn voor ouders die dagelijks met deze problematiek te maken hebben.

Voor lezers die niet heel bekend zijn met hechtingsproblematiek gaat een wereld open.

 

Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met deze problematiek: ouders, verzorgers, leerkrachten, therapeuten, andere professionals en iedereen die meer wil weten over deze ingewikkelde problematiek.

 

Annemieke Terpstra en Veronique Renting zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van hechtingsproblematiek. Zij hebben beiden adoptie- en pleegkinderen met hechtingsproblemen en vroegkinderlijke trauma's.

De de combinatie van eigen ervaringen en geleerde theorie hebben ze grote kennis vergaard op dit gebied. Zij merkten dat er een wereld van verschil zit tussen de kennis van professionals en de ervaringen van ouders. Met dit boek hopen de schrijfsters beide werelden dichterbij elkaar te brengen waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat.

Hechtingsproblematiek heeft naar de mening van de schrijfsters meer bekendheid nodig, omdat alleen met de juist diagnostiek, ondersteuning en begrip het kind te helpen is.

 

Het is een makkelijk te lezen boek wat voor herkenning zorgt en zeker ook voor begrip kan zorgen. De tips die gegeven worden zijn denk ik geen nieuwe tips voor de mensen die herkenning vinden in het boek maar zijn zeker zeer bruikbaar voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met hechtingsproblematiek.

Dit boek is zeker een aanrader als je meer wilt weten over hechtingsproblemen of als je herkenning zoekt.

Je koopt het boek o.a bij Bol.com voor €18,99

Reactie schrijven

Commentaren: 0