Recensie: Papa, ik mis je.

Een weergaloos mooi boek vol mooie gedichten over verlies, verdriet en liefde.

Papa, ik mis je.

Een prachtige bundel vol gedichten van Mireille Geus, geschreven vanuit een kind dat geconfronteerd wordt met de dood van een ouder.

 

In de loop van de gedichten komen alle gevoelens aan bod: het ongeloof, de wanhoop, de woede, het hartverscheurende gemis...maar uit alles spreekt dat wat achterblijft: de herinneringen en de liefde.

 

Een weergaloos mooi boek op indrukwekkende wijze geïllustreerd door Evy van Guyse.

 

Mireille Geus houdt van schrijven. Van prentenboeken, boeken voor beginnende lezers en tienplus tot young adult, romans voor volwassenen en boeken over de kunst van het schrijven. Ook helpt ze als schrijfcoach nieuwe schrijvers om hun stem te vinden.

Voor haar jeugdboek Big won ze de Gouden Griffel en haar werk verscheen in tien landen. In 2023 viert ze haar twintigjarig jubileum als schrijver.

 

Evy van Guyse was als kind al in de weer met potlood en papier en het is dan ook geen wonder dat ze in die richting doorstudeerde. Voor Mireille Geus illustreerde ze eerder twee prentenboeken: Schatkamer en Te klein.

 

Het boek is zeker niet alleen geschikt voor kinderen. Het is zo'n boek dat je na een verlies van een geliefd persoon er zo nu en dan bij pakt om herkenning te vinden. Om woorden te zien die je gevoel op dat moment weergegeven. Vaak wordt in een boek over de dood slechts  het gemis benadrukt, in dit boek komen alle bijbehorende gevoelens aan bod.

 

Je koopt het boek o.a. bij Bol voor €15,99

Reactie schrijven

Commentaren: 0