Review: Souvenir van Suzanne Vermeer.

Ik heb al heel wat boeken van Suzanne Vermeer gelezen. Niet allemaal vond ik ze even goed maar er zaten absoluut een paar hele leuke boeken tussen. Laatst las ik Souvenir van Suzanne Vermeer, wat mij betreft een aanrader.

Recensie: Souvenir van Suzanne Vermeer.

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio.

 

Maar de eerste de beste ochtend wordt Carolien vermist. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar lijkt het spoor dood te lopen.

Nienke is ten einde raad. 

De politie wil niks doen, terwijl haar moeder sinds twee jaar de eerste verschijnselen van de ziekte van Alzheimer vertoont en niet lijkt te weten wat ze doet.

Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar thuis in Nederland vind ondertussen een heel ander drama plaats...

 

Er zijn al heel wat boeken verschenen onder het pseudoniem Suzanne Vermeer. Ik kan niet zeggen dat ik ze allemaal goed vind maar er zitten echt super leuke boeken tussen. Het boek Souvenir is daar een van!

 

De setting waarin het verhaal zich afspeelt wordt prachtig beschreven. Je waant je echt even in Italië.

Het verhaal leest zeer vlot en makkelijk weg. Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal. 
Het boek begint met een flashback, iets waardoor je direct verder wilt lezen om te weten wat er precies is gebeurt.

De Alzheimer van het personage Carolien wordt zowel vanuit de moeder als de dochter beschreven. 

 

Een vaak gehoorde "klacht" van mensen die niet zo gecharmeerd zijn van de boeken van Suzanne Vermeer, is dat het soms wat voorspelbaar is. Het klopt dat er soms voorspelbare wendingen in het boek zitten maar dat neemt niet weg dat er ook heel onverwachte gebeurtenissen inzitten waardoor het boek zeker niet saai is en als een trein wegleest.

Aan het einde van het boek blijkt het verhaal nog niet ten einde. 

Er volgt nog een vervolgverhaal waarin het verhaal van Claudette en Bas, de eigenaren van de Bed & Breakfast waar Nienke en Carolien tijdens hun vakantie in Umbrië verbleven.

Wat mij betreft is dit boek een aanrader.

 

Je koopt het o.a. bij Bol.com

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0