Review: Zondagsleven van Judith Visser.

Zondagsleven is herkenbaar, meeslepend en ontwapenend.

Een authentieke roman over je weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Zondagsleven is een prachtig vervolg op het eerder verschenen Zondagskind.

Recensie: Zondagsleven van Judith Visser.

Boek autisme
Recensie Zondagsleven van Judith Visser.

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega's en haar hond mag niet mee.

Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld kan houden, niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde.

Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen.

 

Judith Visser kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze autisme heeft. Dat verklaarde waarom ze haar lunchpauzes slapend doorbracht, ze gesprekken van tevoren moest oefenen en ze zelfs haar geliefde niet langer dan een paar uur kan zien.

Ze beschrijft de belevingswereld van iemand met autisme op invoelbare en aangrijpende wijze. Van haar eerdere roman Zondagskind werden meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

 

Dit boek gaat verder waar Zondagskind stopt waar Zondagskind stopt.

Judith Visser weet op een bijzondere wijze een inkijkje te geven in het leven van iemand met autisme. Het boek is in romanvorm geschreven waardoor het erg prettig leest.

Ondanks dat Zondagsleven een opvolger is van Zondagskind kunnen beide geheel afzonderlijk van elkaar gelezen worden.

Judith Visser weet op een heel natuurlijke wijze de verwarring, het verdriet en de moeilijkheden die iemand met autisme ervaart neer te zetten. Ondanks al die tegenslagen weet de schrijfster ook de aandacht te vestigen op de positieve kanten van autisme.

Zondagskind was en is een aanrader, datzelfde geldt absoluut ook voor Zondagsleven.

 

Zondagsleven koop je o.a. bij Bol.com

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0