Review: Zwart kwartier van Friso Leunge

Als je veel leest dan heb je op een gegeven moment vaak al halverwege een thriller door wat de ontknoping zal zijn. Bij het boek Zwart kwartier dat ik onlangs las was dit totaal niet het geval. 

Je kunt bij dit boek de ontknoping absoluut verbijsterend noemen. 

Recensie: Zwart kwartier van Friso Leunge.

'Je hebt mijn hele leven verpest' zijn de onbegrijpelijke laatste woorden die de stervende vader van Axel Esser zijn zoon toebijt.

Als Axel die avond met zijn vrouw wegrijdt bij zijn ouderlijk huis, raken ze betrokken bij een gruwelijk ongeluk waarbij Eveline omkomt en Axel zwaargewond raakt.

Hij herinnert zich vaag dat ze hem vlak voor het ongeluk nog iets belangrijks had verteld, maar wat?

 

Het mysterie zet Axel op een zoektocht naar zichzelf en het duistere verleden van zijn vader, doorsneden met verontrustende flarden van het laatste gesprek met zijn vrouw.

 

Zwart kwartier is een beklemmende thriller over de onbetrouwbare geest van herinneringen. Een verhaal dat je langzaam meezuigt in een dodelijke draaikolk van obsessies en leugens op weg naar een onthutsend einde dat je nog lang zal bijblijven.

 

De Nederlandse schrijver Friso Leunge heeft met Zwart kwartier als debuut wat mij betreft bewezen dat hij nog ontbrak in de wereld van de Nederlandse thrillers. Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van een thriller en in mijn hoofd afwoog hoe het verder zou gaan als ik het boek even weg moest leggen omdat ik iets moest doen.

Het boek heb ik in 2 dagen (lees nachten) uitgelezen en was het gebrek aan slaap meer dan waard.

Echt een aanrader wat mij betreft als je geniet van boeken met een verassend plot, goed uitgewerkte personages en een meeslepende schrijfstijl.

 

Je koopt het boek o.a. bij Bol.com voor €19,50

Zwart kwartier.

Friso Leunge.

Paperback.

264 pagina's.

Keff & Dessing Publishing.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0