Hoe staat het er met de Amerikapot voor.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het hartverwarmend is hoeveel berichtjes ik krijg over de Amerikapot.

Voor wie dit nu leest en denkt waar heeft ze het over, dat lees je hier.

Een update over hoe het er voor staat en wat de plannen zijn kon dan ook niet uitblijven.

Sparen voor een reis naar Amerika.

Het is heel simpel, een reis met zoveel personen is gewoon een stuk duurder dan een reis voor 4 personen. Het is niet simpelweg het dubbele. Bijvoorbeeld de huur van een grote auto en een groot huis om in te verblijven zijn duurder dan 2 kleine auto's en 2 kleine accommodaties. Toch kiezen we ervoor om in 1 huis te verblijven en ons in 1 auto te verplaatsen.

Dat is een heel bewuste keuze. Voor een gewone vakantie zou ik het misschien nog kunnen overwegen, zeker wat betreft de auto's maar dit zal geen gewone vakantie zijn. We zullen op zoek gaan naar puzzelstukjes, delen van hun verhaal. Delen die misschien niet zo leuk zijn om te horen of te zien maar die wel een verhaal compleet maken. We zullen ontmoetingen hebben die heel spannend zullen zijn. Ontmoetingen die misschien toch niet doorgaan als je er uiteindelijk staat. Ontmoetingen die enorm veel emoties zullen oproepen en ontmoetingen die nieuwe vragen zullen opleveren. Ik wil dat samen doen. Ik wil dat samen beleven, er samen voor elkaar zijn. Met elkaar hetzelfde meemaken van het begin tot het einde. Ieder kind zal het op zijn of haar eigen manier beleven maar we gaan dat wel samen doen.

 

Het sparen gaat niet heel snel maar iedere maand komen we een stukje dichter bij ons einddoel. Nooit had ik van tevoren kunnen bedenken dat er mensen zouden zijn die zouden vragen of ze geld mogen doneren maar die vraag krijg ik regelmatig. Ik vind dat zo enorm lief dat iemand ziet hoe groot de wens is en dan denkt ik draag mijn steentje bij. Het is werkelijk hartverwarmend maar toch accepteer ik die donaties nooit. Ik kan dat niet. Ik wil niet dat mijn "probleem" een ander geld kost. Het is iets wat ik zelf moet doen. Ben je zo eigenwijs en koppig, kreeg ik van de week als vraag maar dat is het niet. Het is ook geen misplaatste trots. Het is simpelweg een gevoel, een gevoel dat ik het zelf moet doen. 

Een ander schreef mij dat ze zoveel aan een verhaal van mij had gehad dat ze mij daar dan voor wou betalen, super lief maar ook dat kon ik niet accepteren. Ik schrijf juist omdat de biologische moeders mij vroegen ons verhaal te delen in de hoop dat er iemand zou zijn die er wat aan zou hebben of anders tegen bepaalde dingen aan zou gaan kijken. Het zou niet goed voelen om daar dan opeens geld voor te accepteren.

Nog een ander schreef mij dat ze had gezien dat ik gedoneerd had aan een inzamelactie en waarom ik dat dan wel deed. Het antwoord daarop is heel simpel, die ander die wil dat en ik gun haar dat het haar lukt. Ik zal nooit zeggen dat niemand een crowdfunding voor iets moet opzetten maar ik doe dat voor die reis niet. Ooit deed ik het omdat ik niet anders kon. Omdat ik met mijn rug tegen de muur stond. Er moest geld komen, snel en veel. Het was de grootste en moeilijkste stap die ik moest maken maar omdat het niet anders kon nam ik die stap. Alles had ik gedaan wat maar kon om het geld bij elkaar te krijgen om hun broertje ook naar Nederland te halen maar hij overleed helaas.

Nu is er geen moeten, het is een wens. Er gaat niets mis als het niet vandaag gebeurt maar over een paar maanden. 

Het is geen simpele wens en ik zal er alles aan doen om hem uit te laten komen maar het ligt anders als toen.

Voor mij is een crowdfunding of een donatie aannemen echt iets zoals op de rode knop drukken. Iets wat je doet in een noodsituatie, iets wat je doet als er niets anders meer mogelijk is.

 

En dat is er nu wel. 

We kunnen sparen door te besparen, door dingen te verkopen, door hard te werken enz.

Toch zijn er dingen waardoor jullie kunnen helpen. Dingen die jullie niets kosten maar waar wij wel iets mee verdienen zoals door op een link te klikken bijv van linkmaker als ik die in mijn stories zet. We krijgen daar niet veel voor maar als er flink wat mensen op de link die dag klikken kan het zo oplopen tot €50,- en dat tikt toch wel aan. Ook als je iets koopt op Vinted help je mee, het geld dat we daarmee verdienen gaat rechtstreeks in de Amerikapot.

Er is nog een manier waarop je ons kunt helpen. Mocht je de komende tijd iets bestellen bij Bol.com dan zou je ons een groot plezier doen door naar Bol.com te gaan via een link op ons blog. Voor het gemak heb ik er ook een op de home-pagina gezet. Door via die link te bestellen, betaal jij gewoon hetzelfde bedrag en blijft alles omtrent je bestelling hetzelfde maar krijgen wij een kleine commissie. Ze noemen dat een affiliatelink.

Er zijn meer bedrijven die dit aanbieden. 

Bij bijvoorbeeld de puzzel die we met korting mogen aanbieden van Pixum werkt het ook zo. Bestel jij met mijn kortingscode dan krijg ik ook een bepaalde commissie. 

Al die kleine bedragen maken samen wel een verschil. Ik ben een open boek en houd zelf enorm van transparantie daarom deel ik dit ook zo open en zal ik dat altijd blijven doen. Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat je niet alles over zulke dingen moet vertellen zoals affiliatelinks maar ik vind juist dat je het moet weten omdat je zonder dat het jou iets kost een ander kunt helpen.

Om totale transparantie te geven zal ik iedere maand delen in een blog wat ik de afgelopen maand op die manier aan de Amerikapot heb kunnen toevoegen.

 

Er komen ook heel veel vragen binnen over wat onze plannen zijn om in Amerika te gaan doen. Deze zijn niet heel spectaculair. Het zal gaan om datgene wat eigenlijk zo normaal is, gewoon tijd doorbrengen met die mensen die zo gemist worden door ze. Verder wil River heel graag gaan kijken of de mogelijkheid bestaat om haar vader op te sporen, wil Joshua verder met zijn zoektocht naar zijn vader en wil Jeremiah graag het pleeggezin bezoeken waar hij de eerste weken heeft gewoond.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Aafke Van Otterdijk (vrijdag, 12 november 2021 12:03)

    ���