Ik heb geen excuus meer...

Mijn kinderen sporten fanatiek, ze vinden dat ook echt leuk.

Ik sport niet en heb sporten ook nooit echt leuk gevonden. Het is niet dat ik het niet kan maar of het nu ballet was wat ik jarenlang heb gedaan of judo waarin ik toch de bruine band behaalde, ik had nooit dat 'Yeah heerlijk even sporten gevoel" wat mijn kinderen en als je Instagram ziet, bijna iedereen lijkt te hebben.

Geen tijd om te sporten is geen excuus bij de Disq.

Sporten, thuis sporten, 10 minuten work out
Disq.

Ik heb dat euforische gevoel wat veel mensen lijken te krijgen van sporten niet.

Nu niet en nooit gehad. 

Al jarenlang gebruik ik als excuus dat ik genoeg beweeg, draai maar eens een weekje mee met mij, zei ik dan, dan zal je zien hoeveel ik beweeg.

Dat gewoon bewegen iets anders is als sporten begrijp ik ook. Terwijl ik de was strijk, de vaatwasser inruim, de ramen zeem of het gras maai ben ik nu niet bepaald een specifieke spiergroep met een gericht doel aan het trainen maar bewegen doe ik wel.

De boodschappen voor een gezin met zes kinderen in huis halen grenst aan gewichtsheffen en als ik achter de kinderen aan ren om ze overal op tijd op de juiste plek te krijgen is soms net een marathon maar echt sporten doe ik al jaren niet meer.

 

Het is niet dat ik nooit gesport heb of totaal klunzig ben op het gebied van sporten. Ik heb jaren gezwommen, kwam ver bij judo en heb meer dan 10 jaar aan ballet gedaan maar zet mij niet in een of ander groepje dat allerlei aanwijzingen krijgt en dan van links naar rechts moet springen want geheid dat ik van rechts naar links ga. 

Ik heb 3 lessen yoga geprobeerd waar iedereen ontspannen lag en zich over gaf aan de meditatie, aan het einde was ik in mijn hoofd bezig met wat ik allemaal nog moest doen, maakten ik boodschappenlijstjes terwijl de docent zacht sprak dat we ons hoofd leeg moesten maken en schoot mij te binnen dat ik nog nieuwe voetbalsokken moest kopen toen ze zei dat we alles naar onze tenen moesten laten vloeien. Na 3 lessen was ik er wel over uit, dit was niets voor mij.

 

Ik ben gek op eten, lust eigenlijk vrijwel alles (met hoge uitzondering van boter op mijn brood!) en eet veel. Nooit heb ik er om moeten denken daar verandering in aan te brengen. Of misschien heb ik dat wel ooit moeten denken maar ik deed het in ieder geval niet. Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik bijna 40 kilo aan! Dit is geen tikfout of grap. Ik ging van 50 naar 90 kilo.

Dat was er na die tijd echt niet direct af maar een dieet heb ik nooit overwogen. Dat past net als yoga niet bij mij.

 

Ik ben nu 42 jaar en dan beginnen toch de jaren te komen dat niet alles vanzelf op zijn plek blijft zitten. Nooit ben ik blij geweest met mijn uiterlijk en ik heb mij zelfs flink geschaamd voor hoe ik er uitzag maar er dan fanatiek mee bezig om dat te veranderen was ook geen optie. Het waren geen kilo's waarmee ik zat maar meer het totaalplaatje. Inmiddels weet ik dat dat tevreden met jezelf zijn iets is dat je met geen enkele sport of dieet gaat bereiken dat zit in je hoofd en je hart. Dat moet je zelf doen door van jezelf te houden. Iets wat heel simpel klinkt maar voor mij en vele anderen flink lastig is. Het moment dat ik veertig werd vond ik vreselijk, ik zag daar echt tegenop. Zag het als een soort keerpunt, voor die tijd had ik alles af moeten hebben. Had ik het totaalplaatje moeten creëren....Na die veertig zou alles minder worden. Dat is uiteraard niet het geval maar qua spieren wordt het wel minder na je veertigste weet ik nu.

 

Ik wou dan ook wat gaan doen qua sport. Best safe om je dat tijdens een lockdown te bedenken, dan kan je het toch niet uit gaan voeren. Zo bleef het dus nu ook eerst weer bij een ideetje wat niet uitgevoerd werd, tot ik de vraag kreeg of ik 10 minuten tijd per dag had. Mijn antwoord is eigenlijk altijd dat ik overal tijd voor kan maken, het is een kwestie van plannen, dus dat zei ik nu ook.

"Wil je dan de uitdaging aangaan om 10 minuten per dag, thuis of op de plek waar jij het wilt, te sporten. Gewoon op het moment dat jou uitkomt, dus of dat nu midden in de nacht is of tijdens de lunch dat moet je zelf weten maar je bent er niet alleen in want als je support wilt dan heb je via de app en/of telefoon een personal trainer tot je beschikking".

Ja, toen had ik dus eigenlijk geen excuses meer.....

 

Het bleek te gaan om de Disq  De Disq is een mobiel fitness apparaat. Je draagt een heupgordel met aan beide zijden weerstandsapparaten (Disq's), het koord dat hieruit komt, wordt geleid via de enkelbanden en voegt weerstand toe aan iedere beweging die je maakt. Dit maakt elke beweging effectiever. De weerstand is met de Disq, tijdens de workout (die slechts 10 minuten tijd kost) snel en makkelijk aan te passen.

 

Het apparaat ontving ik binnen 2 dagen en bleek makkelijk om te doen. De weerstand verbaasde mij echt, dit kon nog wel eens gaan werken.  Iedere dag ontvang ik een workout in mijn mail die 10 minuten duurt. Het is niet zo dat ik nu uit kijk naar de training van de volgende dag maar het is meer dan goed vol te houden en het heeft effect.

Naast dat alles strakker wordt merk ik ook dat ik er energie van krijg.

Die tien minuten is zo weinig dat het eigenlijk ook nooit een obstakel is om in te plannen. Weet ik van tevoren dat een dag heel druk gaat worden dan zet ik gewoon de wekker een kwartier eerder en doe ik eerst de work-out voordat ik ga douchen.

Het is ideaal, dat ondanks dat je het in je eentje thuis doet, je contact kunt hebben met iemand die even mee kijkt met een oefening die niet lekker loopt of als je vragen hebt. Het apparaat is zo klein dat zelfs als reizen straks weer mogelijk is dat geen excuus meer voor mij kan zijn want dit pak je zo bij je spullen in.

 

Wie had ooit kunnen bedenken dat ik een fitness apparaat zou aanraden? Ik in ieder geval niet maar de Disq is echt ideaal als je net als mij niet makkelijk kunt inplannen om naar de sportschool te gaan en toch iets wilt doen aan je gezondheid wat effectief is maar je ook geen zin hebt om een halve sportschool aan attributen je huis in te slepen.

Ik ga zeker door!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Floor (donderdag, 05 november 2020 18:47)

    Hé naar deze post keek ik uit! Was zo benieuwd. Het klinkt idd fantastisch ;-)
    Ik ga het eens opzoeken, dank je wel!