Het helpt dat nu echt zo'n speciaal kussen?

Al jarenlang heb ik een nekhernia. Eigenlijk gaan mijn nekklachten al terug tot naar mijn basisschoolleeftijd. Het was op een ochtend dat ik enorm veel haast had om op tijd op school te komen dat ik hardhandig met de borstel mijn haar nog snel uit de klit kamde en vervolgens mijn nek op slot schoot. 

Ervaring met een I-Pillow kussen.

Eigenlijk is mijn nek meer helemaal in orde gekomen na die wilde worsteling met de borstel toen ik 10 jaar oud was.

Ondanks de vele fysiotherapie die volgde en de nekkraag die ik ruim een half jaar droeg is het altijd een zwakke plek gebleven.

 

Inmiddels vele jaren ouder is daar een nekhernia bij gekomen op een vervelende plek waardoor deze ook niet te opereren is.

Het is niet zo dat ik de hele dag met helse pijnen mij door het leven zwoeg maar er is altijd dat gevoel dat het er zit.Normaal voel je niet de hele dag de aanwezigheid van bijv. je teen of elleboog. De aanwezigheid van mijn nek is altijd aanwezig op een zeurende manier.

 

Ik veruit niet de enige die te maken heeft met nekklachten. Je leest er dan ook genoeg over in de media. De ene tip beloofd nog beter te werken dan de andere.

Verscheidene tips heb ik uitgeprobeerd van een goede zithouding, regelmatig veranderen van houding, het nemen van een mini-break om de 30 minuten enz. Het verslechtert de klachten in ieder geval niet maar het lost ze ook zeer zeker niet op.

 

Op Instagram zag ik iemand voorbijkomen die een iPillow kussen sinds een paar weken had en een enorm verschil merkte wat betreft de klachten aan haar nek.

Nu is het echt niet zo dat ik zodra ik iemand ergens blij over hoor praten denk "Oh, dat moet ik ook hebben", maar deze mevrouw ken ik en zij is normaliter redelijk sceptisch ten opzichte van alle gouden bergen die sommige drankjes, diëten, kussens en sportapparatuur je beloven. Na even met haar gesproken te hebben, was ik om, dit kussen wou ik ook proberen.

 

Ervaring met het slapen met een iPillow.

Op hun website staat te lezen dat 89% van hun klanten aangeeft een verbeterde nachtrust te hebben en meer uitgerust wakker wordt. Ook dat klinkt niet verkeerd.

 

De voordelen van het ergonomische hoofdkussen zijn:

*traagschuim heeft een vaste vorm en biedt een perfecte ondersteuning aan nek, rug en hoofd.

*vermindert direct schouder-, rug-, en nekpijn door de verbeterende slaaphouding

*er treedt een directe verbetering op van het in- en doorslapen

*het ergonomische ontwerp corrigeert de slaaphouding

*vermindert slaapapneu en slaaprimpels.

 

Nou dat klonk allemaal fantastisch maar ik ben iemand die bij zulke dingen het eerst echt wil ervaren voordat ze aan een ander vertelt of het ook echt zo is. Daarom heeft het ook even geduurd voordat ik het beloofde blog online zetten nadat ik in mijn Instastories had laten zien dat ik de iPillow ging proberen.

 

De kussens zijn gemaakt van de allerhoogste kwaliteit traagschuim. Onder invloed van warmte en druk vormt dit zich naar de contouren van je hoofd en nek. De iPillow werkt drukverlagend op je spieren en huid. Door de ingebouwde nekrol wordt je nekwervel extra ondersteund.

 

Het kussen kwam binnen en even had ik mijn twijfels, dit was toch wel totaal een ander kussen dan ik gewend ben.

Ik heb zelfs even zitten kijken waar en hoe ik er nu op moest gaan liggen. Ik wissel nogal van slaaphouding en ik had zo mijn twijfels of dit kussen daar wel geschikt voor was. Het leek mij iets dat uitermate geschikt kon zijn voor een rugslaper maar voor een buikslaper leek het mij niet lekker liggen.

 

De praktijk bleek uit dat deze twijfels ongegrond waren. Ik viel de eerste nacht snel in slaap, nou kon dit er mee te maken hebben dat ik erg moe was die dag maar het feit dat ik met aanzienlijk minder pijn in mijn nek wakker werd kon ik niet verklaren. Inmiddels slaap ik een week op het kussen en ik zou niet meer anders willen.

Ik val sneller in slaap, wordt minder wakker tussendoor en heb aanzienlijk minder nekpijn.

 

Er is slechts een nadeel dat ik kan bedenken en dat is dat ik een ander kussen nu ook echt oncomfortabel vind liggen en ik dus iets extra mee te slepen heb als ik ergens ga overnachten maar dat heb ik graag over voor een goede nachtrust en minder pijn in mijn nek.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marieke van Elzengaard (zaterdag, 27 juni 2020 13:09)

    Bedankt voor het schrijven van je ervaring, ik heb er ook een gekocht voor mijn man en mij. We slapen heerlijk. Raar dat dat door zo'n kussen kon veranderen.

    Groetjes,
    Marieke