Review: Keer op Keer Kids.

Aangezien we regelmatig Keer op Keer spelen maar het soms nog wat lastig bleek voor kleinere kinderen die ook meededen waren we erg benieuwd naar Keer op Keer Kids. 

Wat is het verschil tussen Keer op Keer en Keer op Keer Kids, voor welke leeftijd is het geschikt, is het een aanrader?

Je leest het allemaal in deze uitgebreide review.

 

Review: Keer op Keer Kids van 999 Games.

Dobbelspel Keer op Keer Kids
Review: Keer op Keer Kids.

Keer op Keer Kids is een vereenvoudigde versie van Keer op Keer.

Het is een handzaam spelformaat om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. In het doosje vind je een scoreblok (met 100 scoreformulieren), drie dobbelstenen 4 kleine potloodjes en de spelregels.

 

Iedere speler krijgt een scoreformulier en een potlood.

Je gooit om de beurt met de 3 bij het spel behorende dobbelstenen. 

De speler die gooit kiest een kleur en kruist vakjes weg op het scoreformulier. De spelers die niet gegooid hebben mogen daarna hetzelfde doen met de één van de twee overgebleven dobbelstenen. 

Voor elke kolom die je vol hebt mag je een rondje zetten. De speler die als eerste de kolom vol heeft mag een extra rondje zetten. 

Zodra een speler alle vakjes van 2 kleuren weggestreept heeft, eindigt het spel. 

De speler, die de meeste rondjes heeft, wint het spel.

 

In de spelomschrijving op diverse sites zie je staan dat het bij dit spel draait om de dieren te voeren. Zowel ik als alle kinderen waar ik het mee gespeeld heb, hebben dit element niet gezien in het spel. Het spel heeft dat element ook niet nodig. Het is meer dan leuk genoeg van zichzelf en juist voor kinderen die Keer op Keer zien gespeeld worden door grotere maar waarvoor het voor hunzelf nog te moeilijk is willen dat het spel zoveel mogelijk lijkt op het originele spel.

 

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar maar je zult zien dat kinderen vanaf 6 a 7 jaar ook meer een tactisch spel zullen laten zien. Bij de allerjongste zal het spel vooral op basis van geluk gaan en ook dan is het een leuk spel. Niet alleen voor de jonge speler maar ook voor degene die met hem of haar meespeelt.

 

Een potje Keer op Keer Kids duurt ongeveer tussen de 10 en 15 minuten. Ideaal dus om te spelen als er niet zoveel tijd is, de spanningsboog voor het spelen van een spelletje nog niet zo groot is of als er graag meerdere potjes van iets gespeeld worden.

 

Mocht je door je scoreblok heen zijn, dan zijn deze los te verkrijgen.

 

Keer op Keer Kids verschilt vooral door het ontbreken van een puntensysteem met Keer op Keer.  Daarnaast gooi je met 3 gekleurde dobbelstenen (ook hier komen dus geen getallen aan te pas). Ook zijn er geen sterren of minpunten en de bonus (bij het afvinken van alle vakjes van een kleur) is voor iedere speler gelijk. 

 

Een leuk en vlot dobbelspel geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Je koop Keer op Keer Kids o.a. bij Bol.com en Wehkamp.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0