Review: Klorofil speelset de Winterboom.

Zolang als ik mij kan herinneren is de boom van Klorofil in mijn huis. Vroeger mijn zusje die er mee speelde en daarna Djimon. Bij alle kinderen was het een van die dingen waar enorm veel mee werd gespeeld. Ik vermoed dat hij bijna 40 jaar dienst heeft gedaan maar toen was het echt op.

Nog steeds worden dezelfde bomen gemaakt maar er is ook een nieuwe variant de winterboom.

Deze prijkt hier nu in de woonkamer, een beetje vernieuwd maar nog steeds die nostalgie van vroeger.

De Winterboom van Klorofil.

De magische speelboom is uitgebreid met een nieuwe variant, de Winterboom.

Dit keer is het een met sneeuw beklede boom waar ook weer van alles in te ontdekken valt. Zo is er een heuse skishop waar je de ski's, snowboard of slee kunt halen.

Op de eerste verdieping is een gezellige eetkamer waar je lekker op kunt warmen bij de openhaard. Daar kun je weer naar beneden glijden of met de uitklapbare trap naar de slaapkamer op de tweede verdieping gaan. 

In het pop-up dak vind je nog een relaxruimte met ligbedjes.

Je kunt ook met de skilift helemaal naar de boomtop gaan en vanaf daar weer naar beneden glijden.

 

De Winterboom kan net als de Magische speelboom makkelijk overal mee naartoe genomen worden dankzij de handgreep. Alle accessoires kunnen opgeborgen worden in de boom.

De set bestaat uit: de Winterboom, een ijsbeerpoppetje en 9 accessoires.

 

Het design is dan wel anders maar de kwaliteit is als vertrouwd. Ondanks dat er dagelijks meegespeeld wordt en het door het hele huis wordt meegespeeld weet ik nu al dat dit een boom gaat zijn waar door meerdere generaties meegespeeld gaat worden.

Wij hadden nog poppetjes van de Magische speelboom maar anders is het wel leuk om nog een extra set poppetjes erbij aan te schaffen. Meerdere poppetjes prikkelt net meer de fantasie om oneindig veel verhalen te spelen.

 

Voor het plakken van de stickers moet je wel even rustig de tijd nemen zodat deze goed vastzitten. Daarna is het alleen nog de glijbaan vastklikken en de Winterboom is klaar voor uren speelgebruik. Het is zo leuk om te zien dat hier minstens net zoveel plezier aan wordt beleefd als alle kinderen aan de Magische speelboom hebben beleefd. 

Het is echt zo'n stuk speelgoed dat het meer dan waard is om in te investeren.

 

Er zijn diverse uitbreidingssets verkrijgbaar zoals een winter pickup en een rendierfamilie. 

De meest gestelde vragen bij speelgoed zijn vaak voor welke leeftijd is het geschikt, wordt er veel mee gespeeld en is het het geld waard?.

Het antwoord op die vragen is vanaf 18 maanden tot ongeveer 7 jaar, er wordt veel mee gespeeld (zeker door kinderen die van fantasiespel houden), door de goede kwaliteit en het tijdloze karakter is het wat ons betreft zijn geld waard.

 

Je koopt de Klorofil Winterboom o.a. hier

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0