Review: Het verhaal van Koning Schaak.

Iedere dag worden er hier thuis spelletjes gespeeld en dat zijn zeker niet alleen maar nieuwe spelletjes. Ook de klassiekers zoals Pim Pam Pet en Mens erger je niet komen hier regelmatig uit de kast.

Schaken is iets wat we nooit doen, simpelweg om de reden dat ik niet weet hoe het moet. Jeremiah wil het heel graag leren met niemand in de buurt die hem schaken uit kon leggen leek dat even een uitdaging maar toen liep ik tegen dit spel aan.

Zo leer je kinderen schaken, ook als je zelf niet kunt schaken.

Kinderen leren schaken
Het verhaal van Koning Schaak

Iedere dag worden er hier thuis spelletjes gespeeld en dat zijn zeker niet alleen maar nieuwe spelletjes. Ook de klassiekers zoals Pim Pam Pet en Mens erger je niet komen hier regelmatig uit de kast.

Schaken is iets wat we nooit doen, simpelweg om de reden dat ik niet weet hoe het moet.

Jeremiah wil het heel graag leren maar met niemand in de buurt die hem schaken uit kon leggen leek dat even een uitdaging maar toen liep ik tegen het spel Het verhaal van Koning Schaak aan.

 

Het verhaal van Koning Schaak is een bordspel dat kinderen leert schaken met behulp van levendige verhalen, kleurrijke illustraties en aangepaste schaakstukken op een uniek schaakbord.

 

De verhalen en het ondersteunende materiaal leren de regels van schaken aan kinderen op een eenvoudige en spelende manier. De koning is bijvoorbeeld een aparte man die gek op eten is en doordat hij ook altijd pizza's in zijn zakken heeft kan hij maar 1 stap per keer doen.

Om je kind te leren schaken is bij dit spel ook bij de ouders geen enkele kennis van het klassieke schaakspel nodig. Heb je alle stappen doorlopen van het spel dan ben je in staat om 'gewoon' te schaken.

 

Het leren van het spel gaat per pion. Aan de hand van een kleurrijk verhaal komt de pion als personage tot leven. Na het verhaal over het schaakstuk volgen er korte mini-games waarbij geoefend kan worden. 

 

Het verhaal van Koning Schaak zit in een vierkante doos waarin je 32 speciale schaakstukken, 32 figuren van de personages, 30 tokens voor de minigames, 2 opbergzakjes voor je schaakstukken, 1 verhalenboek met spelregels en 1 dubbelzijdig spelbord aantreft.

 

Dit unieke spel won al diverse prijzen en is nu ook winnaar van speelgoed van het jaar 2022 in Nederland in de categorie Wetenschap en educatie.

Op de doos staat te lezen dat het spel te spelen is vanaf 3 tot 103. We hebben het nu meerdere malen gespeeld en met diverse leeftijden en ik ben van mening dat de leeftijd 3 wel erg jong gekozen is. Zelf zou ik eerder vanaf 6 adviseren. Het spel kan je met 2-4 spelers spelen en duurt 20+ minuten.

 

Het spel koop je o.a. hier

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0