Review: Kurio Tab Ultra 2.

Media is niet meer weg te denken uit de samenleving en is inmiddels een onderdeel geworden van de opvoeding. Want hoe leer je kinderen goed omgaan met media.

Is de Kurio Tab Ultra 2 daar een goed hulpmiddel bij of niet?

Wij hebben hem getest.

Review: Kurio Tab Ultra 2.

Media is niet meer weg te denken uit de samenleving. Iedereen krijgt er iedere dag weer mee te maken, op zeer diverse manieren. Kinderen ook en ondanks het feit dat ik zelfs de opleiding tot mediacoach heb voltooid moet ik eerlijk toegeven dat ik mij in de opvoeding sneller focus op andere dingen. Dingen die ook belangrijk zijn maar niet belangrijker dan ze leren omgaan met media. 

De peuter vindt de telefoon van de oudste kinderen maar wat interessant en kijkt vol interesse hoe snel River iets weet op te zoeken op YouTube maar iets waarmee hij zelf op een veilige manier om leert gaan met media ontbrak hier in huis. Toen ik de vraag kreeg of ik de Kurio Tab Ultra 2 wou uitproberen hoefde ik dan ook niet lang na te denken over het antwoord. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ondanks alle kennis die ik dus heb en het belang dat ik er ook echt van in zie, ik toch wel enigszins sceptisch tegenover een tablet voor een kind van 2 (bijna 3) stond. Spelen is leren is mijn motto en ik kan genieten van een kind te zien spelen met open einde speelgoed maar dat spelen is leren gaat ook op voor deze tablet. De ‘angst’ die je kunt hebben bij het gebruik van media bij kleine kinderen is hierbij eigenlijk overbodig. De tablet heeft ouderlijk toezicht en een veilige webbrowser. De websites worden gefilterd, je hebt schermtijd controle en er is een app management. Ze kunnen er dus niet langer op dan je wilt en geen dingen doen die jij niet wilt. 

De tablet heeft een bluelight filter die de ogen beschermt. Ook aan de oren is gedacht door een modus toe te voegen die ervoor zorgt dat het volume niet te hoog gedraaid kan worden als er een koptelefoon gebruikt wordt. De tablet heeft meer dan 70 leuke, kindvriendelijke apps en games met onder andere de favoriete Nickelodeon personages. De peuter is helemaal weg van Paw Patrol en laten daar nu net heel veel spelletjes en filmpjes van op de tablet staan! Die spelletjes zijn ook zeker heel educatief.  

De waterafstotende hoes die om de tablet heen zit, geeft kleine kinderen goed grip op de tablet en beschermd de tablet zorgvuldig. We hebben de tablet getest met de Kurio koptelefoon. Deze is echt ideaal. Hij zit erg comfortabel en kan nooit te hard geluid op de oren produceren. De koptelefoon is op te vouwen waardoor hij minder ruimte in beslag neemt en is makkelijk te verstellen. 

De tablet wordt geleverd met een standaard. Ik zag daar toen de tablet binnen kwam niet echt het nut van in maar nu ben ik er zeer enthousiast over. Het is makkelijk om de tablet erin te zetten tijdens het opladen maar het is vooral ideaal als de peuter er een filmpje op kijkt. Hierdoor kun je het op de gewenste afstand zetten wat beter is voor de ogen van je kind. Kleine kinderen zijn geneigd een beeldscherm heel dicht bij zich te houden als ze iets kijken, doen ze een spelletje is dat anders omdat ze dan hun hand-oog coördinatie moeten gebruiken.  

De Kurio Tab Ultra 2 heeft flink wat opslagruimte met zijn 32 gb. Wij hebben er inmiddels al heel wat mee gespeeld en kunnen nu na die weken dat we hem hebben gebruikt een eerlijke review geven of wij het een aanrader vinden of niet. De Kurio Tab Ultra 2 biedt alles wat je van een kindertablet mag verwachten, veiligheid, uitdaging, ontspanning en een leuke leerzame omgeving. De tablet is makkelijk in gebruik. Kinderen leren omgaan met media is iets wat heel belangrijk is en daar is deze tablet een prachtig hulpmiddel bij. Hier thuis wordt er vanaf dat 1 dat de Kurio Tab Ultra 2 is binnengekomen met veel plezier mee gespeeld. Het is zeker niet zo dat hij er uren achter zit, zou hij vast en zeker wel een keertje willen maar we hebben hier thuis wel regels over hoe lang er achter een tablet gezeten mag worden. Hij mag er 2 x per dag 10 minuten op, korte speelsessies zijn voor jonge kinderen een aanrader als het gaat om het gebruik van media, zowel voor de ogen als hoe ze omgaan met wat er aangeboden wordt. Ik kreeg via Instagram vaak de vraag binnen of de batterij snel leeg is, aangezien mensen dat met voorgaande modellen hadden. Dat is met dit model in ieder geval niet zo. De conclusie is wel duidelijk, wij zijn enorm enthousiast! 

Je koopt de Kurio Tab Ultra 2 o.a. hier en de koptelefoon hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0