Review: Oma's woeste waslijn.

Wij zijn echt gek op spelletjes spelen. De ene keer gaan we voor een lang spel en de andere keer voor een kort spelletje nog even snel voordat de echte avondspits hier thuis begint.

Het nieuwe spel Oma's woeste waslijn is zo'n spel waarvoor altijd wel even tijd te vinden is. Een spel waarbij gegarandeerd gelachen gaat worden.

Review: Oma's woeste waslijn van Megableu.

River en Jeremiah hadden op YouTube al een filmpje voorbij zien komen van dit spel en konden dan ook niet wachten om het te spelen.

Terwijl zij de stickers op de plastic beha's en onderbroeken van oma plakken, plaats ik de batterijen onder de wasmolen.

De beschrijving is kort en duidelijk. Geen ingewikkelde regels maar vooral plezier hebben staan centraal bij dit spel.

 

De bedoeling van het spel is om oma's was aan de waslijn op te hangen. Iedere speler krijgt 2 onderbroeken en 2 beha's in een eigen kleur.

De dobbelsteen heeft geen nummers maar verschillende weersverwachtingen erop. Bij de zon mag je een onderbroek of beha ophangen. Bij de wolk moet je een beurt overslaan. Bij regen moet je je was van de lijn halen en gooi je de tornado dan gaat het stormen.

Er zijn twee soorten storm. Een rustig windje en een enorme tornado. Je drukt op het knopje als je de tornado gooit en dan is het afwachten. Draait de droogmolen rustig of begint hij zo hard te draaien dat oma haar jurk verliest en uiteindelijk in haar ondergoed aan de waslijn hangt.

Oma lacht terwijl je ronddraait aan de waslijn en ik kan je verzekeren dat er hier thuis flink mee gelachen wordt tijdens dit spel. Tijdens een heftige tornado vliegen er uiteraard ook kledingstukken van de lijn. Het doel is uiteindelijk om als eerste al je was aan de waslijn te hebben hangen.

 

Het spel is verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2021 in de overkoepelende categorie kinderspellen. Begrijpelijk als je het ons vraagt want het is een spel dat zorgt voor gezelligheid, een spel dat voor iedereen mee te spelen is, een spel waar altijd tijd voor te vinden is en een spel waarbij kinderen goed leren omgaan met verlies doordat het hoogtepunt (het rondzwaaien van oma) in dit spel samenhangt met de teleurstelling van je was van de lijn zien vliegen. 

 

Een ideaal cadeau voor de feestdagen en je kunt er nu een winnen!

Kans maken is heel simpel, laat hieronder of op Instagram en/of Facebook aan ons weten waarom jij het spel Oma's woeste waslijn graag zou willen winnen. Iedere reactie is een extra kans.

25 oktober laten we weten wie de gelukkige winnaar van dit leuke spel is.

 

Oma's Woeste Waslijn

spel voor 2-4 spelers

vanaf 3 jaar (kan eerder met hulp)

speelduur 15 tot 20 minuten

€26,99 

o.a. te koop bij Bol.com

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Sonja Willemsen (vrijdag, 15 oktober 2021 08:01)

    Graag voor m'n 3 kleinkinderen die sinds sept bij ons wonen na een uhp de oudste is 3 dus voor 3kindren nog lang speelplezier

  • #2

    Ilse van Es (vrijdag, 15 oktober 2021 14:17)

    Ik ken het spel nog helemaal niet, ook nog niet in een reclame voorbij zien komen. Maar zo te lezen is het een fantastisch leuk spel en hij duurt niet lang. We hebben eigenlijk weinig spellen in de kast staan, jammer genoeg, maar wat we hebben zijn dan gelijk wat langer durende spellen. Ik zou het spel graag willen winnen om samen met onze 2 meiden te kunnen spelen. Even heerlijk lachen ipv dat ze boos of verdrietig zijn.