Deze educatieve spelletjes zijn hier een groot succes.

Smartgames zijn logische denkspellen met opdracht verdeeld over 4 of 5 niveaus.

Er zijn al spellen voor kinderen vanaf 2 jaar maar ook voor volwassenen.

Smartgames zijn uitdagende spellen waarbij je je brein traint, soms als single player maar soms ook met zijn tweeën of met de hele familie.

Dit zijn onze favoriete Smartgames.

Smartgames
Smartgames review.

Inmiddels staan er hier al heel wat smartgames in spelletjeskast. De een is een groter succes dan de ander maar allemaal worden ze met grote regelmaat gespeeld.

Ook de single player spelletjes worden hier eigenlijk altijd met meerdere tegelijkertijd gespeeld.

 

Wat ik vooral leuk vind aan de spelletjes is het feit dat de spelletjes op 4 of 5 niveaus gespeeld kunnen worden en daardoor geschikt zijn voor alle gezinsleden.

Met een gezin waarin dusdanig veel leeftijdsverschil aanwezig is als bij ons, is het vaak lastig iets te kopen dat voor iedereen een aanwinst is. Dat lukt bij deze spellen wel!

 

Regelmatig zie je de smartgames voorbij komen in onze Instagramstories en eigenlijk stromen daarna altijd de vragen binnen. Welke smartgames vinden wij een echte aanrader? Vanaf welke leeftijd is het geschikt? Blijft het leuk of is de lol er snel af en hoe werken deze spellen, zijn de vragen die ons heel vaak gesteld worden. Deze vragen zullen we in dit blog zoveel mogelijk proberen te beantwoorden.

Smartgames.
Smart Farmer, Smartgames.

Smart Farmer.

Bij dit spel is het de bedoeling dat je de dieren uit elkaar kunt houden. De boer heeft maar drie hekjes om zijn land te verdelen in aparte weides.

In het bijgeleverde opdrachtenboekje zie je welke dieren waar moeten staan in het weiland. Daarna moet jij proberen de dieren ieder een eigen weide te geven.

Het spel wordt steeds uitdagender en uiteindelijk moet je niet alleen rekening houden met dat ieder dier een aparte weide heeft maar ook een eigen drinkbak heeft.

 

Het spel is geschikt vanaf 5 jaar staat op de doos maar als je het eerst goed uitlegt kan een 4 jarige ook zeker de eerste levels doen.

Het spel bestaat uit 60 challenges. De moeilijkere challenges zijn echt geschikt voor grote kinderen en volwassenen.

Hoe lang je bezig bent met het spel bepaal je zelf. Vaak doen de kinderen hier om de beurt een challenge.

Alle spellen van Smartgames zijn erg stevig. Dat is maar goed ook want dit spel is hier weleens door de lucht gevlogen uit frustratie van een van de kinderen doordat het niet lukte om de hekjes juist te plaatsen. Inmiddels weet hij dat als het echt niet lukt je de antwoorden achterin het opdrachtenboekje kunt vinden.

 

Je koopt het spel o.a. bij Bol.com voor €22,99

Smartgames
Jaak en de Bonenstaak, Smartgames.

Jaak en de Bonenstaak.

Dit spel hebben we nog niet zo lang maar is een groot succes.

Op de doos staat te lezen dat het geschikt is van 4-7 jaar. Wat mij betreft moet je die leeftijdsaanduiding echt even links laten liggen want dit spel is best ingewikkeld voor een 4 jarige. Mijn kinderen van 7, 8, 11 en 13 vinden dit alle vier een leuk en uitdagend spel.

 

Bij dit spel train je vooral inzicht. Het kantelen van de stukken als ze vallen is zeker voor kleuters nog best ingewikkeld.

Op de doos staat vermeld dat er als extra een prentenboekje bij zit. Er zit inderdaad een boekje in de doos maar zonder tekst. Hier hebben mijn kinderen dan ook niet echt interesse in gehad maar dat neemt niet weg dat dit spel wel een echte aanrader is.

 

Je moet het spel zien als een soort 3 d puzzel waarbij je 60 challenges moet voltooien. Het spel is erg stevig en ook als je het verhaal van Jack en de Bonenstaak niet kent een spel dat zal aanslaan.

Het spel is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot winnaar van de Speelgoed van het jaar verkiezing.

 

Je koopt het spel o.a. bij Bol.com voor €31,36

Smartgames.
Cube duel, Smartgames.

Cube Duel.

In tegenstelling tot bovenstaande spelletjes is dit een spel dat je met zijn tweeën.

Twee spelers moeten met blokjes in verschillende vormen een kubus vullen. Het spel heeft veel weg van het computerspelletje Tetris.

De speler die aan het einde van het spel de meeste blokjes van zijn of haar kleur aan de buitenkant heeft, heeft gewonnen.

Een spel waarbij inzicht echt noodzakelijk is. Het spel is geschikt vanaf 10 jaar. 

Toch vermakend de jongste 2 zich er ook mee, zij doen echter niet het spel zoals de bedoeling is maar proberen het blok weer passend te maken met de blokjes.

Het spel duurt niet lang, een potje duurt ongeveer 10 minuten. 

 

Dit spel vraagt je om creatief en flexibel te kunnen denken. Iedere zet die je tegenspeler maakt, beïnvloed

jouw keuzemogelijkheden. Het is een spel dat wij er regelmatig even bij pakken tijdens het thee drinken of na het avondeten.

Je koopt het spel o.a. bij Bol.com voor €19,99

Smartgames.
Squirrels go nuts xxl, Smartgames.

Squirrels go nuts xxl.

Het spel Squirrels go nuts bestond al langer en speelde mijn kinderen een keertje in een restaurant waarna ze direct enthousiast waren. Thuis hebben we inmiddels de Squirrels go nuts xxl variant.

Net als bij het originele spel verschuif je de eekhoorns om beukennootjes te verstoppen in de holtes van het bord. Deze extra grote spelvariant bevat ten opzichte van het originele spel een extra spelstuk en 40 extra opdrachtkaarten.

Het extra speelstuk, de zwarte beukennoot, zorgt voor een extra hindernis. Deze beukennoot mag namelijk niet in een van de holtes in het spelbord terecht komen.

 

Ook bij dit spel loopt de moeilijkheidsgraad op waardoor het spel voor zeer uiteenlopende leeftijden zeer geschikt is.

De eerste moeilijkheidsgraad is goed te doen vanaf 6 jaar. De spelduur heb je bij dit spel geheel zelf in de hand, het is maar net hoeveel opdrachtkaarten je wilt gaan maken.

Je koopt dit spel o.a. bij Bol.com voor €52,90 

Door het grote formaat is dit spel ook zeer geschikt voor gebruik op school of B.S.O 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0