Overnachten in een safaritent bij het Toppershoedje

Waar sliepen jullie? Lag het echt zo dicht bij het strand als het leek op de foto's? Was de tent geschikt voor een groot gezin? Hoe was camping het Toppershoedje?

Er kwamen ongelooflijk veel vragen binnen toen we in Ouddorp verbleven in een safaritent op het Toppershoedje. Hoog tijd dus om een eerlijke review te schrijven.

Review: Slapen in een safaritent bij het Toppershoedje.

Ik kan niet zeggen dat we wekenlange voorpret hadden, dat ik deze camping vond na lang zoeken of dat het al jarenlang op ons wensenlijstje stond om hier te verblijven,  want dat was niet het geval.

De waarheid is dat we er per toeval terecht kwamen na pech met de auto en dat we meer dan vriendelijk werden geholpen. Die vriendelijkheid bleek direct kenmerkend voor deze camping.

Behulpzaam, vriendelijk maar ook vastberaden bleken hier woorden die op de medewerkers van toepassing waren.

 

Dat vastberaden bleek toen ik na twee nachten waarin ik wakker lag, van de mensen die met hun caravan achter ons stonden, de moed vond om dit te melden bij de receptie. Ik gun iedereen zijn of haar vakantie en dat je het dan wat later maakt en het gezellig hebt is geen probleem. Als dat luid zingend om 4 uur is vind ik het al wat minder maar nog geen reden om als een soort klikspaan naar de receptie te rennen. Het veranderde toen ze de tweede avond ruzie kregen en dit luidkeels mondeling uitvochten. Een andere campinggast die wel 's nachts ging vragen of het zachter kon kreeg de wind van voren. Ik besloot dat je gelijk halen weinig zin heeft bij dronken mensen en daarom de volgende ochtend wel naar de receptie te gaan. Ik was de eerste die zijn beklag kwam doen maar al snel stond er nog iemand achter mij met hetzelfde verhaal. Direct werd besloten dat dit niet kon en kregen de gasten die problemen veroorzaakte een niet gewenst vinkje achter hun naam en werden ze verzocht de camping te verlaten. Geen halve maatregelen dus maar zoals de medewerker zei; We zijn een familie camping zulk gedrag kan en mag hier niet.

 

Toppershoedje is echt een familiecamping. Eentje waar je geen disco moet verwachten, geen groot zwembad of plekken waar jongeren hangen maar een camping waar rust heerst, er kleine speeltuintjes zijn op de velden en een grotere centrale speeltuin, een spetterbad voor de kleine kinderen en een recreatieteam dat voornamelijk voor jonge kinderen leuke activiteiten aanbied.

Dat spetterbad is echt ideaal als je met kleine kinderen op vakantie bent. Om het bad heen staan ligbedden.

Er is ook een brasserie en een snackbar.

 

Wij verbleven in een safaritent Duindoorn. Dat is een 8 persoons glampingaccommodatie die echt van alle gemakken voorzien is. De keuken beschikt over een 4-pits gaskookstel, koelkast, vaatwasser, magnetron, afzuigkap en een complete keukeninventaris. In de woonkamer staat een loungebank met een grote eettafel. Er staat ook een grote gaskachel, die hadden wij nu niet nodig maar je kunt hier dus ook verblijven met kouder weer.

Beneden vind je een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamertje met stapelbed. Via de vaste trap kom je op de verdieping waar vier eenpersoonsbedden staan.

De badkamer, die je beneden vind, is voorzien van een douche, toilet en wastafel.

Buiten heb je een ruime veranda die voor een groot gedeelte overdekt is. Op de veranda staat een lounge set en een grote picknicktafel. 

In de safaritent was een televisie aanwezig en kon je gratis gebruik maken van een goede WiFi verbinding.

Wat naast de ruimte (de tent is verrassend ruim) direct opviel was dat het er echt schoon was. Iets wat ik toch ook vaak anders aantref in vakantie-accommodaties.

De tent is echt een aanrader als je graag wilt kamperen maar niet alle spullen er voor hebt of als je wat meer luxe wilt tijdens het kamperen.

 

Het grootste pluspunt aan het Toppershoedje was voor ons vooral de ligging. Door de brug over te lopen sta je vrijwel direct op het strand van Ouddorp. Een prachtig breed en schoon strand waar je diverse strandtenten vind. Paal10 is wat ons betreft echt een aanrader als je lekker wilt eten.

De ligging van de camping leent zich ook uitstekend voor diverse uitstapjes in de nabije omgeving.

 

Er zijn nog veel meer accommodaties te huur bij het Toppershoedje zoals mobilhomes, chalets. bungalows en appartementen. Meer informatie vind je op rcn.nl

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0