Een dierbaar cadeau.

Ik ben niet een vrouw met een doos vol sieraden. Diamonds zijn zeker niet mijn beste vrienden maar ik heb wel sieraden die mij enorm dierbaar zijn. 

Sieraden die staan voor een bepaalde gebeurtenis, emotie of herinnering.

Het cadeau wat ik laatst van de kinderen kreeg hoort absoluut in dat rijtje thuis.

Een ring met het handschrift van mijn kind.

Kaya sieraden
Een ring met het handschrift van mijn kind.

Ik ben niet een vrouw met een doos vol sieraden.

Ik gun mij te weinig tijd om iedere dag allerlei andere accessoires toe te voegen aan mijn outfit.

Het is niet dat ik er niet houd. Ik kan sieraden echt prachtig vinden. Vaak maken ze het plaatje echt af maar ondanks dat ik dat vind doe ik die moeite dus niet.

 

Diamonds are a girl's best friend zeggen ze maar voor gaat dat niet op. De weinige sieraden die ik heb zijn allemaal sieraden met een dierbare herinnering.

 

Een ring van mijn oma die ik nooit draag maar die ik koester.

Het is de ring die ze ooit kreeg van de man waar ze echt gek op was. De liefde die niet mocht, de liefde die niet geaccepteerd werd. 

Twee geloven op een kussen dat was iets wat niet mocht en dan ook een nog eens een totaal andere achtergrond, een relatie die geaccepteerd zou worden, was uitgesloten.

Ze trouwde met de man waarvan iedereen vond dat het hoorde. Al die jaren bewaarde ze de ring van haar grote liefde zorgvuldig. 

Ik kreeg hem ban haar toen ik 17 was. 'Vergeet nooit dat liefde iets is wat een ander niet hoeft te snappen. Als jij het voelt dan moet je ervoor gaan. Leef voor jezelf, niet voor de buitenwereld'.

Het is die ring die mij daar altijd aan helpt herinneren.

 

Dan is er nog een armbandje dat ik ooit kreeg van mijn eerste echte vriend. Er zitten steentjes aan die bij mijn geboortemaand horen. Ik was net 14 toen we verkering kregen. Net verhuisd van Bussum naar Ameland. Een groter contrast dan die twee woonplaatsen was er niet te bedenken maar wat was het er fijn en wat was het fijn met hem.

Je eerste echte liefde is misschien wel eentje die je nooit vergeet. Ruim 4 jaar bijna 5 jaar waren we samen. Ook dat armbandje draag ik niet maar zal ik nooit weg doen. Het staat voor het gevoel van geliefd zijn.

 

De armband die ik wel altijd draag is er een van Isabel Marant. Een armband die ik voor mezelf kocht, die ik mezelf had beloofd als ik bepaalde dingen qua werk zou behalen. Ik doe dat niet vaak maar soms stel ik een doel en als ik dat behaal dan staat er een cadeautje voor mezelf tegenover. Die armband staat voor mij voor het feit dat alles mogelijk is.

 

Dan is er nog een touwtje, meer is er niet van over met een bedeltje eraan van Maria. Ik kreeg het van een totaal onbekende man die naast mij op een terras kwam zitten op Ibiza. Hij vroeg mij waar ik aan dacht en voordat ik antwoord kon geven zei hij 'je hoeft niet bang te zijn, hoop houden is iets wat je niet alleen hoeft te doen'. Toen gaf hij mij de armband, dronk ze koffie in een teug op en ging er vandoor, mij verbouwereerd achterlatend. Het was in de tijd dat Jeremiah zijn moeder zwanger van hem was en er net bekend was dat hij van alles zou mankeren. De weken ervoor had ik iedere dag wel een extra aandoening te horen gekregen. Zij had mij net gezegd geen ziekenhuisbehandelingen te willen ondergaan maar zich vast te willen houden aan hoop. Het armbandje dat ik kreeg ging centraal staan voor die hoop. Ik heb het gedragen tot er niets meer van over was. Noem het bijgeloof, noem het raar maar het voelde goed om hem te dragen.

 

Oorbellen uit Griekenland. Helaas niet meer heel maar ook die staan voor mooie herinneringen en zo zijn er nog een ketting, 2 armbandjes en een ring. Je zult mij altijd de ringen met de geboortestenen van mijn kinderen zien dragen. Ik kocht ze jaren terug en sindsdien zijn ze niet af geweest.

 

Laatst kreeg ik van mijn kinderen een geweldig cadeau. Een sieraad dat direct bovenaan mijn lijstje van dierbare sieraden is komen te staan. Ik liet hem al zien via stories op Instagram en daar waren de reacties ook allemaal super enthousiast. Ik kreeg een ring met daarin een gravure van de tekst Voor altijd samen, in het handschrift van Jeremiah.

Ik denk niet dat er een mooier cadeau mogelijk was geweest. Na het laten zien van mijn ring kreeg ik enorm veel reacties waar ze de ring hadden besteld en of het lang geduurd had voordat hij binnen kwam enz. Ze hebben hem bij Kaya sieraden besteld en moesten een foto uploaden met de tekst die ze graag erin wilde laten graveren. Daarna heeft het 2 dagen geduurd voordat ze de ring binnen hadden. Echt heel snel dus. 

Zoals je vast en zeker begrijpt, deze ring gaat ook niet meer af!

 

Nu ben ik wel heel benieuwd of jullie ook een sieraad hebben met een dierbare herinnering. Laat je het mij weten?

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Neomie (dinsdag, 16 maart 2021 21:13)

  Wat een onwijs mooi verhaal weer
  En idd zo ring is echt dierbaar iets wat je van je kinderen krijgt pakt niemand meer van je af


  Ik heb ook zeker dierbare sieraden
  Maar ik draag het wel omdat ik bang ben dat als me huis afbrand ik het niet meer heb

  Ik heb 6juli 2016 een hele mooie ketting van mijn zoontje gekregen met zijn spaargeld en de rest heeft mijn man voor hem betaald wat te kort was het is een moeder en kind beeldje in een hart vorm met 1 witte steen er in

  Toen mij oma overleed heb ik 2 dagen er voor haar trouwring gekregen omdat ik er vanaf mijn 8ste jaar voor had gezorgt 10 jaar lang en ik hier een ronijnsteenn in heb laten zetten rood de kleur van de liefde

  Ik heb toen mijn zoontje wert geboren een ring gekregen van mijn moeder is een traditie om dat bij ons te doen

  Ik heb toen ik voor het eerst op vakantie ging met mijn man naar Frankrijk een harten ring gekregen met een steen

  En een ring met een grote steen ( ik zeg altijd zo oude oma ring ) omdat wij 1p jaar samen waren

  Dit is me het dierbaarste bezit ooit maar van mijn kind is het belangrijkste bezit wat ik ooit heb gekregen

 • #2

  Aafke (dinsdag, 16 maart 2021 22:22)

  Die ring is echt heel gaaf en bijzonder!!

  Ik draag ook zelden sieraden, zelfs mijn trouwring niet, omdat ik hem niet meer bij me vind passen qua stijl. We zouden een keer nieuwe ringen uitzoeken, maar mijn man trekt daar ook niet zo aan.
  Ik draag wel altijd een ketting met een mama en kind bedeltje, gekregen toen mijn dochter geboren werd. Mocht zij ooit moeder worden, wil ik 'm graag aan haar geven.
  Ik heb ook een bedeltje van mijn oma. Zij was me heel dierbaar, ik zal deze altijd bewaren.
  Maar mijn mooiste 'sieraad' is een tattoo van een vlinder (staat voor mijn miskraam) met daaronder de namen van mijn kinderen alsof de vlinder waakt over haar/zijn broer en zus.

 • #3

  Melissa Grootegoed (woensdag, 17 maart 2021 00:00)

  Heel mooi!
  Ik heb een ring die ik van mijn oma heb gekregen. Ik heb een ketting met 3 dingen er aan die ik van m'n oma heb gekregen. M'n oma is overleden en was... Is... Echt m'n wereld. Een ketting van m'n tante met het as van m'n oma en een armband van m'n vriendin gekregen. Dat zijn de sieraden die ik draag, terwijl ik er veel meer heb.

 • #4

  Danoesja (woensdag, 17 maart 2021 14:13)

  Die bijzondere ring van je kinderen is prachtig en ik snap dat je die nooit meer af doet!
  Vijf weken verkering hadden we en toen kreeg ik een gouden ring van hem, dat is al heel snel idd maar nu wel zo speciaal. Samen met een ketting die ik van hem kreeg toen we 10 jaar getrouwd waren en onze trouwring blijven dat vooral de sieraden die ik eigenlijk altijd draag, alleen de ringen en zijn trouwring moeten groter gemaakt worden dus hopelijk kunnen we dat snel laten doen en hebben we hem weer om voordat we dit jaar 33 jaar getrouwd zijn.

 • #5

  Carla (vrijdag, 19 maart 2021 11:08)

  Wat een mooi cadeau!!!
  Ik heb 40 jaar geleden een prachtige ring gekregen van mijn man en die doe ik ook nooit af
  en zeker nu hij is overleden, is het een nog dierbaarder sieraad dan het al was.