The Art of DC-The Dawn of Super.

De expositie die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC superhelden en schurken is nu te zien in Groningen.

Wij namen een kijkje.

The Art of DC-The Dawn of Super in Forum Groningen.

Forum Groningen
The Art of DC in het Forum Groningen.

Vanaf 30 juli 2022 tot en met 8 januari 2023 is de grote internationale tentoonstelling The Art of DC- The Dawn of Super te zien in Forum Groningen.

Het is je enige kans nog om deze tentoonstelling te zien in Europa. Je krijgt hier de kans om de Joker-pak van Jack Nicholson in het echt te bewonderen en je ziet de 3 meter grote Batpod uit de Batmanvertolking van Christopher Nolan van heel dichtbij. Die Batpod naar binnen krijgen zorgde nog voor een heel spektakel aangezien de expositie niet op de begane grond is.

 

The Art of Dc bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 artworks van DC's beroemdste superhelden en superschurken.

Je ziet er tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films maar ook vele filmfragmenten en interviews. 

Hoogtepunten, naast de Batpod en het Joker-pak zijn toch wel de beroemde Superman-cape van Christopher Reeve en Lynda Carter's iconische Wonder Woman kostuums uit de jaren 70.

 

The Art of DC is een uniek tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van superhelden eert.

Personages en verhalen die al vele generaties tot de verbeelding spreken, waar vele beroemde regisseurs hun tanden in zetten, zijn een vast onderdeel van de populaire cultuur geworden. 

De tentoonstelling was eerder te zien in Parijs, daar kwam hij tot stand, en daarna Londen, Abu Dhabi, Lödz (in Polen), Hong Kong, Tokyo, Fukuoka, Osaka en Nagoya.

 

De tentoonstelling is verdeeld over 2 verdiepingen en is ook goed toegankelijk voor mindervaliden en kinderwagens.

Het is vooral veel kijken en lezen maar een klein gedeelte is interactief. Je zou daarmee het risico kunnen lopen dat het uitsluitend voor de volwassen fans geschikt zou zijn maar dat bleek bij ons zeker niet het geval. De kinderen hebben er van genoten. Dichter dan dit kan je niet bij je superhelden komen.

 

Het wordt aangeraden om tickets van tevoren online te kopen. Bezoeken met een museumkaart zijn niet gratis maar geven wel een flinke korting.

Tot 6 jaar is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Tickets koop je hier.

Parkeren kan in de ondergelegen parkeergarage.

 

En mocht je de tentoonstelling bezoeken en heel goed opletten dan zie je ons misschien wel op de tentoonstelling. Wij hadden het geluk dat we de expositie voor opening mochten bezoeken. Hier zijn beelden van gemaakt en deze zie je bij de ingang.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0