Wat je wilt weten over slapen in een tipi!

Wie ons op Instagram volgt heeft de tipi's in onze tuin al veelvuldig voorbij zien komen. 

Iedere dag krijg ik er wel vragen over binnen. Van wat het kost tot hoeveel mensen passen er in een tipi?

In dit blog zal ik op al jullie vragen antwoord geven.

Een tipi huren voor in je eigen tuin.

Kamperen in je tuin, tipi huren.
Tipi huren voor in je eigen tuin.

De meest gestelde vraag is toch wel, waar heb je ze gehuurd?

Ik huur ze via Festipi, normaal staan deze toffe tipi's op allerlei festivals maar aangezien die er nu niet zijn door corona, heb je de gelegenheid om ze te huren voor in je eigen tuin.

Ik schreef al eerder dat ik enorm veel respect en bewondering heb voor al die mensen die een onderneming hebben die op dit moment totaal anders draaiende gehouden moet worden. Deze mensen van Festipi zijn daar wat mij betreft echt een voorbeeld in.

Niet klagen, niet mopperen, niet bij de pakken neer gaan zitten maar kijken hoe kunnen we het nu dan wel doen.

 

Ook krijg ik vaak de vraag met hoeveel mensen je in één tipi kunt slapen. 

De tipi's zijn er in twee maten, 2.5 meter en 3 meter. 

Ik heb zelf de 3 meter tipi's in de tuin staan. In de 2.5 meter kun je met 2 personen liggen. In de 3 meter tipi kan je ruim met 2 personen liggen maar 3 personen past ook makkelijk.

Ik heb in een van de tipi's zo'n dik luchtbed van Intex liggen waardoor het net lijkt alsof er een tweepersoonsbed in ligt.

Dit past prima en ligt heerlijk comfortabel. Het enige nadeel van zo'n dik luchtbed is dat je minder ruimte hebt om binnen te komen. 

In de andere tipi's heb ik matjes liggen die je super makkelijk mee kunt huren bij Festipi.

Je hoeft zelf dus eigenlijk niets te hebben op kampeergebied. De matjes liggen prima en op deze manier kunnen er met gemak 3 personen in de tipi slapen.

Wat ik super fijn vind is dat ik gezien heb hoe hygiënisch ze te werk gaan.

Zeker in deze tijden wil je toch weten dat het allemaal goed schoongemaakt wordt en dat je het gevoel hebt dat alles hygiënisch verloopt. Dat heb ik bij dit bedrijf absoluut!

 

Tipi in je tuin.
Overnachten in een tipi.

Ook kreeg ik vaak de vraag of het ook mogelijk is als je geen gras in je tuin hebt. 

De tipi kan ook op zand geplaatst worden maar zelfs als je tegels in je tuin hebt, behoort slapen in een tipi in je eigen tuin tot de mogelijkheden. 

Bij het reserveren van een tipi moet je dan even aangeven dat je ook graag een houten ondergrond wilt huren. De kosten voor een houten ondergrond komen wel over de prijs van het huren van een tipi heen maar zijn met €15,- euro prima te doen.

 

Moest je de tent zelf opzetten?

Nee en daar werd ik dus heel blij van. Nu had ik ook een heel spannend idee bij dat opzetten en zag ik mezelf echt door de tuin rollen met zo'n tipi voordat hij goed en wel zou staan maar ze zetten alle tipi's zelf op. Dat gaat trouwens ongelooflijk snel. Binnen 3 minuten staat je tent.

Even de matjes uitrollen en je bent klaar voor je kampeeravontuur in eigen tuin.

 

Kun je er ook in de regen in slapen?

Jazeker, de tenten staan erg stevig en zijn net als (vrijwel) alle tenten waarmee je kunt kamperen waterdicht.

Ik ben gek op de zon en het is prachtig wakker worden als je de eerste zonnestralen door de afbeeldingen op het doek ziet schijnen maar ik moet ook eerlijk toegeven dat het slapen in de regen iets geweldigs had. 

Het tikken op het doek, het samen knus kletsen, dat was echt het maken van een herinnering.

Nu hoop ik niet dat ik hiermee op mij afroep dat we een natte zomer krijgen, overdag zie ik graag de tipi in de zon stralen!

 

Is dat nu duur zo'n tipi in je tuin?

Ik kan natuurlijk in niemand zijn portemonnee kijken en wat voor de een duur is, is voor de ander juist helemaal niet duur.

Ik kan alleen mijn persoonlijke mening geven en die is dat het huren van de tipi's zeer goed betaalbaar is. Je huurt de tipi's 2 dagen voor €60,- en 7 dagen voor €105,-.

De prijzen zijn inclusief btw, reiskosten en opbouwkosten. Je vult een formulier op hun website in waarna ze contact met je opnemen om de precieze bezorgdatum en tijd te bespreken. 

Ik heb gemerkt dat dit een bedrijf is dat echt met je mee wilt denken en als je wensen hebt die je niet een, twee, drie op de website terug ziet je eigenlijk alles met hun kunt bespreken.

 

Moet je de tipi ergens ophalen?

Nee, ze bezorgen de tipi bij je thuis en daarbij maakt het niet uit waar je woont. 

Ze bouwen hem dan ook direct voor je op. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is vakantie vieren in je eigen tuin.

 

Zijn alle tipi's hetzelfde?

Nee, qua maatvoering wel. Dan zijn er slechts twee verschillende afmetingen maar qua patroon niet. Ze hebben echt de meest uiteenlopende afbeeldingen. De een nog mooier dan de ander. Hier thuis hebben we allemaal een andere favoriet.

De tipi's hebben zo allemaal hun eigen verhaal. Het verhaal van de tipi's die bij mij staan zal ik binnenkort vertellen.

 

Waar halen zij de tipi's vandaan?

Deze vraag kwam ongelofelijk vaak binnen. Veel mensen lieten weten er een aan te willen schaffen en vroegen zich af of ik niet ergens een merknaam zag staan zodat ze gerichter online konden zoeken. Deze tipi's komen echt uit het hoofd en hand van Festipi. Ze maken ze zelf.

Je zou ze eigenlijk zelf daarover aan het woord moeten horen want zelden zag ik iemand zo gepassioneerd praten over zijn onderneming en product.

Het is dan ook wat mij betreft echt een prachtig product.

 

De festivals en het reizen dat wij nu missen lossen wij nu op met de tipi's en we genieten er allemaal van.

Ik kreeg zoveel lieve en leuke reacties van jullie dat ik binnenkort iets heel leuks weg mag gaan geven, houd de pagina dan ook goed in de gaten!

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Claudia Diependaal (maandag, 29 juni 2020 09:49)

    Wat leuk! Ik had er nog nooit van gehoord! Wel van tipi's natuurlijk. We hebben 2 stoffen speel exemplaren. Ik ben benieuwd! Ik zal het zeker in de gaten houden.