Trainen als een topatleet.

Zoals wel vaker probeer ik mijn motivatie om te gaan sporten uit zoveel mogelijk zaken te halen, aangezien ik op dit punt niet echt een goede selfmotivator ben.

Nu ik samen met mijn renteam De Kilometervreters aan het trainen ben voor de 5 km ren tijdens de City Pier City in Den Haag op 10 maart aanstaande, kan ik alle hulp gebruiken.

Want het is buiten vaak koud en nat, het hardlopen zwaar en had ik al gezegd...er ligt regelmatig sneeuw?!

 

Annemerel is iemand die al jarenlang het rennen heeft omarmd.

Ze blogt over hardlopen en haar leven op www.annemerel.com.

Het boek "Trainen als een topatleet" is alweer haar derde boek. Dat alleen al vind ik een topprestatie.

Op de cover van het boek staat Annemerel weer in sportieve pose met sportkleding aan die een behoorlijk gespierde buik laten zien.

Die spieren en die renconditie komen ook Annemerel niet aanwaaien. Daar moest zij hard voor trainen.

 

Dit boek gaat over haar doel: een marathon in toptijd afleggen. Daar heeft ze 16 weken voor uitgetrokken en ze laat zich begeleiden door professionals op voedings- mindset en atletiekgebied.

De adviezen van deze deskundigen komen in het boek aan bod. En wat het boek een extra leuk tintje geeft: aan het einde blijkt dat Annemerel en haar trainer verliefd zijn geworden.

Ook menselijk is de flinke blessure waar ze mee te kampen krijgt en die zelfs deelname aan de geplande marathon verhindert.

 

Hoewel ik als zeer beginnende loper niet zoveel heb met alle tijdschema's die worden gegeven - ik ben al blij als ik het einde van het blok haal - vind ik de stukken over de mentale weg die ze aflegt tijdens de 16 weken, het omgaan met blessures en de tips over krachttraining en voeding erg leuk en nuttig.

 

Het is weer een goed leesbaar boek, mooi vormgegeven en met fraaie plaatjes om toch wel wat jaloers naar die buikspieren te staren.

Ik vind dit het meest persoonlijke - en waarschijnlijk daardoor het leukste - boek van de drie geschreven door Annemerel.

 

Een aanrader voor de beginnende of gevorderde hardloper!

 

Trainen al een topatleet van Annemerel de Jongh

Uitgeverij Lev.

Te koop via de (online) boekhandels oa Bol.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0