Bij de zeeschildpadden op ziekenbezoek.

Als je een bezoek aan The Keys brengt dan moet je zeker langs het Turtle Hospital in Marathon gaan.

Een enorm indrukwekkende rondleiding waarbij je veel geredde zeeschildpadden te zien krijgt en het pijnlijk duidelijk wordt waar vervuiling voor deze beesten voor zorgt.

Turtle Hospital in Marathon.

Turtle Hospital
Een van de zeeschildpadden die niet teruggeplaatst kan worden.

Een ziekenhuisbezoek wil je liever vermijden en al helemaal als je op vakantie bent.

Maar een bezoekje aan het Turtle Hospital in Marathon wil je zeker niet missen.

 

Het bezoek begon met een presentatie waarbij de gids uitleg gaf over de verschillen tussen de soorten en waaraan je deze kunt herkennen. 

Er bestaan zeven soorten zeeschildpadden. Vijf daarvan komen voor in Florida. Maar op dit moment verbleven er zes soorten in het ziekenhuis. Er was een schildpad binnen gebracht die totaal uit de koers was geraakt.

 

Mensen die een zeeschildpad zien die hulp nodig heeft om wat voor reden dan ook, kunnen contact opnemen met het Turtle Hospital. De meest voorkomende problemen zijn verstrikt raken in netten, kapotte schilden door aanvaringen met boten maar vooral ook het inslikken van plastic afval. De gevolgen daarvan waren afschuwelijk om te zien.

Doordat kwallen en plastic afval er voor zeeschildpadden hetzelfde uitzien , eten ze dit veelvuldig op, wat voor grote inwendige problemen zorgt. Nadat de gids liet zien hoe een dun plastic tasje (die overal in Amerika worden gebruikt) er onder water uitziet, kan ik niet anders dan zeggen dat het ook enorm veel op een kwal lijkt.

 

Sommige beelden die getoond werden waren best heftig. Het is hard om te zien dat de mens eigenlijk de grootste bedreiging voor de zeeschildpadden is.

 

Na de presentatie mochten we ook een kijkje nemen in de operatiekamer. We hebben ons verbaasd over alle spullen die er stonden. Eigenlijk kwam het vrijwel overeen met een operatiekamer in een normaal ziekenhuis.

Normaliter mag je ook de speciale zeeschildpadden-ambulances zien maar deze waren op pad voor een redding, op het moment dat wij er waren.

 

Op bezoek bij de zeeschildpadden.

Key West, Marathon, The turtle hospital.
De rondleiding is echt een grote aanrader.

Ik vond de presentatie erg interessant maar de kleintjes wilden nu toch wel graag de échte zieke zeeschildpadden zien.

Dat kwam mooi uit want het was tijd geworden om de vaste bewoners die samen in een groot bassin zwemmen te bezoeken. 

De zeeschildpadden die in dit bassin zwemmen zijn zo gewond geraakt dat ze nooit meer terug geplaatst kunnen worden in het wild.

 

Sommige schildpadden zwommen rond met gewichtjes. Dit hadden ze bleek later omdat ze niet meer goed kunnen duiken. In het wild zouden ze deze gewichtjes verliezen en dan niet op eigen kracht kunnen overleven.

 

Het is ontzettend leuk om te zien en te horen hoeveel de gids kan vertellen over alle zeeschildpadden en de verwondingen waarmee ze binnen zijn gebracht. 

Het blijkt al snel dat de zeeschildpadden goed door hebben dat er voer gaat komen als we bij het bassin in de buurt komen.

Tijdens het voeren krijgen we de kans om de zeeschildpadden van heel dichtbij te bewonderen. Wat een indrukwekkende beesten.

 

Er is ook een gedeelte waar zeeschildpadden alleen in bassins verblijven. Dit zijn de zeeschildpadden die net binnen zijn gekomen of er zeer slecht aan toe zijn. 

De mensen die hier werken, doen dit echt vol passie. 

Ik vond het zeer confronterend wat wij als mensen deze beesten eigenlijk aan doen. Het maakt je nog bewuster van het milieuprobleem dan dat je al bent.

 

Het geld dat word verdiend met de rondleidingen steken ze direct weer in de verzorging van de zieke zeeschildpadden.

Door een bezoek aan het Turtle Hospital te brengen draag je dus een steentje bij aan dit fantastische project.

 

De tour duurt ongeveer anderhalf uur maar je moet wel van te voren aanwezig zijn. Als je twee uur over hebt of vrij kunt maken dan is dit Turtle Hospital echt een bezoekje waard.

Het is aan te raden om van te voren te reserveren. Dit kun je zowel telefonisch als aan de balie doen. Online reserveren is (nog) niet mogelijk.

 

The Turtle Hospital

2396 Overseas Highway

Marathon

Florida.

Reactie schrijven

Commentaren: 0