15 Bespaartips voor een bezoek aan Disneyland Parijs.

Een bezoek aan Disneyland Paris is geweldig en staat op veel mensen hun wensenlijstje. Ook wij vinden het fantastisch daar maar wat kost het een hoop geld.

Inmiddels weet ik wel hoe je flink kan besparen op de kosten. Met deze tips ben je een stuk voordeliger uit.

Bespaartips voor een bezoek aan Disneyland.

Disneyland Parijs, Goofy, Voordelig naar Disneyland Parijs.
Bespaartips voor een bezoek aan Disneyland.

Zorg dat je bezoek in het laagseizoen valt.

Reizen buiten het hoogseizoen is de beste tip om te besparen op je toegangskaartje. Houd er rekening mee dat het hoogseizoen van Disneyland gekoppeld is aan de zomer, kerstvakantie en de Franse schoolvakanties. Je hebt dus een grote kans dat er een Nederlandse schoolvakantie gewoon in het laagseizoen valt.

 

Koop je kaartjes van tevoren.

Koop je kaartjes altijd van tevoren, dit scheelt je ongeveer 10% op de prijs aan de kassa van het park.

 

Neem je eigen eten en drinken mee.

Eten en drinken is erg duur in Disneyland Parijs. Het is dan ook aan te raden om zelf eten en drinken mee te nemen. Sommige mensen denken dat het niet is toegestaan maar dat is echt een fabeltje. Bij de tassencontrole, die vind plaats voor je bij de kassa komt, worden de tassen gecheckt maar mag eten en drinken altijd meegenomen worden. Zoek je een supermarkt in de buurt van Disneyland Parijs dan vind je een grote Auchan supermarkt op ongeveer vijf minuten rijden. 

 

Slaap in een goedkoop hotel net buiten Disneyland Parijs.

Het is eigenlijk onmogelijk om alles te zien in één dag, zeker als je beide parken wilt bezoeken. Uiteraard is het geweldig om in een van de Disney hotels te overnachten maar daar hangt een flink prijskaartje aan.

Er zijn veel hotels te vinden waarbij je binnen een kwartier tot een half uur in het park bent. Let er wel op dat de extra's zoals eerder het park in mogen, niet gelden voor deze hotels. De exclusieve extra's zijn echt enkel voorbehouden aan de accommodaties van Disneyland Parijs zelf.

 

Bespaar op je parkeerkosten.

Parkeren bij Disneyland Parijs kost € 30,- per dag. Je kunt deze kosten besparen door je auto gratis te parkeren bij het Val d'Europe shoppingcenter. Vanuit daar kan je de trein pakken naar Disneyland Parijs. De treinrit duurt 2 minuten. Je kunt het ook lopend doen, dan ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Parkeren is gratis bij Disneyland zelf als je in één van hun accommodaties verblijft.

 

Hoe kun je geld besparen op een reis naar Disneyland Parijs.

Besparen op je bezoek aan Disneyland Parijs, kasteel Disneyland.
Voordelig naar Disneyland Parijs.

Bespaar op foto's in Disneyland Parijs.

Iedereen gaat wel met een figuur op de foto als hij in Disneyland is. Die foto's mag je zelfs maken maar er staat ook altijd een fotograaf. De foto's die hij maakt zijn zeker mooi en een leuk aandenken maar ook erg prijzig. Wil je toch die foto's hebben en bijvoorbeeld de foto's uit bepaalde attracties dan kun je er voor kiezen om een fotopas te kopen. Deze kost rond de €75,- en geeft je de mogelijkheid om alle foto's digitaal te ontvangen. Dus of dat nu 10 of 150 foto's zijn de prijs blijft hetzelfde. Je krijgt een box met daarin drie pasjes. Je kunt het dus delen met meerdere mensen. Als je bij een attractie bent of met een karakter op de foto gaat laat je het pasje scannen en staan de foto's er automatisch op.

Je kunt de fotograaf trouwens ook altijd vragen of hij met je telefoon een foto wilt maken, dat is nooit een probleem. Bij attracties lukt dit uiteraard niet.

 

Bespaar op souvenirs.

Het is een feit en absoluut geen fabel dat de Disney-karakters extra aandacht geven aan kinderen die een Disney outfit aan hebben. Je kind zal zich hoogstwaarschijnlijk ook vergapen aan al die prachtige jurken en stoere pakken. Die jurken hebben echter een gigantisch prijskaartje. Je moet dan denken aan prijzen rond de €60 en €70. Als je weet dat je kind er graag als prinses bij loopt in Disneyland Parijs doe je er dus goed aan om dit van huis mee te nemen.

 

Boek via een Franse website.

Een verblijf in Davy Crockett Ranch is een echte aanrader. Je hebt de voordelen van een verblijf in een Disney accommodatie (zoals eerder het park in mogen waardoor je haast geen wachtrijen heb dat eerste uur, geen parkeerkosten enz.) terwijl je het verblijf redelijk betaalbaar kunt houden. Check voor het boeken even hun Franse website daar kan het aanbod wel tot 40% goedkoper zijn. 

 

Check pakketreizen.

Ik ben zelf helemaal niet iemand die snel een pakketreis zal boeken. Zelf boek ik altijd alles los en reis ik het liefst met de kinderen op eigen gelegenheid maar het kan zeker lonen om pakketreizen in de gaten te houden. Zo kan het zijn dat je met een complete reis via OAD of Kras een stuk voordeliger uit bent dan alles los te boeken.

 

Bekijk de mogelijkheden van een abonnement.

Het klinkt raar maar ik ben vaak voordeliger uit met een jaarabonnement dan dat ik de tickets los koop. Dit heeft er mee te maken dat Disneyland Parijs diverse soorten abonnementen heeft en dat ze voor grote gezinnen werken met grote gezinnenkorting. Die grote gezinnen korting hebben ze overigens niet aan de kassa, enkel bij de abonnementen.

 

Tips om je bezoek aan Disneyland voordeliger te laten zijn.

Disney prinses, Disneyland Parijs tips.
Bespaartips voor Disneyland Parijs.

Neem je eigen kinderwagen mee.

Ook als je kind er eigenlijk bijna nooit meer in zit dan is het aan te raden een rugdrager of buggy mee te nemen naar Disneyland. Je kunt er ook kinderwagens huren maar houd dan rekening met een bedrag rond de €12,-

 

Neem een eigen handtekeningenboekje mee.

Bij ieder Disneyfiguur is er de mogelijkheid om een handtekening te laten zetten in een boekje. Uiteraard worden die boekjes voor flinke bedragen verkocht in de diverse shops. Je mag echter ook gewoon een schriftje/boekje van huis meenemen om de handtekeningen in te verzamelen.

 

Regenponcho's.

Voor nog geen euro koop je al een klein opvouwbare poncho. Het weegt niets en zorgt er voor dat je droog blijft als het opeens begint te regenen. Er zijn ook poncho's in het park te koop maar die zijn een flink stuk duurder.

Mocht je er in een regenachtige periode zijn dan zijn laarzen voor de kinderen geen overbodigheid. Bij sommige attracties blijven flinke plassen staan o.a. bij de grote draaimolen en bij Dombo.

 

Ga je één dag, koop dan geen combi-ticket.

Het is echt zonde van je geld om een combi-ticket aan te schaffen als je slechts één dag naar Disneyland gaat, Je zult al tijd tekort komen om één van de twee parken echt goed te zien. 

 

Disney Village.

Wil je toch uiteten in de buurt van het park of wil je de avond nog doorbrengen met optredens, een bezoek aan een film, nog wat shoppen of gewoon genieten van het sfeertje dat er hangt, sla dan zeker Disney Village niet over. Het is gratis te bezoeken. Je vind het tegen de beide parken aan.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    koen (woensdag, 23 november 2022 17:30)

    ja goeie tips

  • #2

    Elise (donderdag, 09 maart 2023 09:45)

    Er zitten echt super goede tips bij. Wij zijn in de voorjaarsvakantie geweest en kwamen tot de conclusie dat niet alle figuren hun handtekening willen zetten op zelfgemaakte boekjes. Misschien hadden wij gewoon pech, maar wel jammer van al het werk dat we er in gestoken hadden.