Die ene echte vriendin.

Wat is een vriend?

Hoeveel heb je er?

Het is maar net welke criteria je gebruikt om hier antwoord op te geven. Op Facebook en Instagram heb je een heel ander aantal vrienden dan in real life.

Vriendschap, ik denk dat je er niet zonder kunt en om die vriendschappen te vieren heb ik een geweldige giveaway voor jullie.

Een vriendin voor het leven.

Mijn aantal vrienden op social media ligt een beduidend stuk hoger dan het aantal in real life.

Ik zou die vriendschappen op social media niet willen missen. Sommige mensen "spreek" ik er dagelijks terwijl ik vrienden in real life soms lange tijd niet spreek.

Ik heb via social media ook enorm leuke mensen leren kennen, mensen die inspirerend zijn, mensen die heel veel overeenkomsten met mij hebben of juist het tegenovergestelde zijn. Al die contacten verrijken mij.

 

Je hoort vaak dat social media afstandelijk is maar zo ervaar ik het niet. Natuurlijk is er een select groepje internet-trolls maar het overgrote merendeel van de mensen die ik er heb leren kennen is lief, leuk, aardig, inspirerend, enthousiast, motiverend, geïnteresseerd en behulpzaam. 

Dat laatste daar ben ik echt van overtuigd. Ik denk oprecht dat als ik in de problemen zou zitten en ik zou dat online posten mensen zouden helpen. Niet omdat ze dat moeten maar omdat dat stukje vriendschap er echt wel in zit.

 

Ik heb ook veel vrienden gekregen die ook geadopteerd hebben. Hun hebben in sommige situaties aan één woord genoeg. Zij waren het die direct in de auto stapten toen we Jeremiah toch konden adopteren. Zij waren het die terwijl ik nog totaal van de wereld was van het nieuws al toeterend op de oprit stonden met champagne, eten en een cadeautje. Het feit dat ze daar stonden met zijn allen was het mooiste cadeau. 

Ze wonen niet om de hoek maar verspreid over heel Nederland en toch hadden ze allemaal de moeite genomen om te komen, totaal onverwachts voor mij. Ze wisten hoeveel dit moment voor mij betekenden, begrepen mij en vierden met ons mee.

Een moment dat ik nooit maar dan ook nooit zal vergeten.

Deze vrienden zijn mij ontzettend dierbaar.

 

Dan is er Natasja. Ook haar ken ik doordat Bram via adoptie in haar leven kwam. Natasja en ik zien elkaar veel te weinig. Het is een heerlijk mens die dingen vaak hetzelfde ziet als mij. Iemand waar ik uren mee kan bellen. Een vrouw zoals ik ze het liefste zie, no-nosense en met het hart op de tong.

Een vrouw met een hart van goud. Iemand die aan één woord genoeg heeft, die in een jurkje kan dansen op de bar maar ook one of the guys kan zijn.

 

Maar er is er maar eentje die alles weet, die ik als eerste zal bellen als ik hulp nodig heb, degene waar ik mee kan lachen maar die er ook is als ik er even doorheen zit. Eentje die mij een schop onder mijn kont kan geven maar die ook op mijn rem kan trappen. Eentje waar ik uren mee kan kletsen maar waar ik ook uren zwijgend bij in de buurt kan zijn, gewoon omdat ze weet dat het even zo'n moment is.

Heidi is degene die ik al ruim 22 jaar mijn beste vriendin mag noemen. Stapels vol herinneringen hebben we samen.

Van geboortes, adoptievoorstellen, trouwen, scheiden, verdriet, vreugde, vakanties, werk, feestjes, etentjes, we delen ze allemaal samen. 

Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat zij dat punt is waar je weet dat je altijd met je verhaal terecht kunt. Waar er zonder oordeel naar je geluisterd wordt en die weet dat er niet altijd een oplossing hoeft te zijn, dat gewoon je hart luchten ook voldoende kan zijn.

Normaal gaan we voor elkaars verjaardag samen een paar daagjes weg, door corona is dat niet gelukt.  De paar daagjes weg blijven staan maar het voelt toch een beetje kaal dat ik nu niets gegeven heb. Ik wou iets anders dan anders geven.

In de afgelopen 22 jaar is ieder cadeautje eigenlijk wel de revue gepasseerd. Toen kwam ik iets tegen waarvan ik zeker wist dat dit het moest worden. 

 

Bij Beccas-studio kun je zelf je eigen vriendschapstekening samenstellen. Aan de hand van een zeer veel voorbeelden kies je datgene uit wat het beste bij jullie past. Daarna kun je nog verder personaliseren met tekst en namen.

De tekening gaf ik afgelopen zaterdag met daarbij de tekst waar hij voor staat. De tekening staat namelijk bij ons ook nog voor datgene wat we gaan doen dit jaar. Een nachtje slapen in de gevangenis (I always have your back), slapen in een roze boutique hotel (de roze jasjes) en samen naar een cocktailbar (de glazen).

Normaal hebben wij het samen niet echt over de vriendschap. Die is er gewoon. Eigenlijk was dat misschien wel het mooiste wat deze poster teweeg bracht. We stonden beide stil bij hoe bijzonder het eigenlijk is om al 22 jaar iemand in je leven te hebben die er altijd is en zal zijn.

 

Vriendschap is iets om te vieren en daarom mag ik aan een van jullie een poster weg gaan geven.

Heb jij een bijzondere vriendschap vergeet dan zeker niet om deel te nemen aan deze winactie op Facebook en Instagram.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anouk kok (zaterdag, 21 november 2020 16:39)

    ik deel aan mijn hartsvriendin petra Geilings