Wat kun je allemaal doen met cola

Jaren dronk ik cola in overvloed. 

Van gewone cola ging ik over naar cola-light en inmiddels drink ik het al tijden niet meer.

Toch heb ik altijd cola in huis, niet meer om te drinken maar wist je dat je er ook heel veel andere dingen mee kunt doen.

Waar kun je cola allemaal voor gebruiken.

Heel veel mensen genieten van het drinken van een glas cola maar cola kun je ook voor heel veel andere dingen gebruiken.

 

Je autoruit ontdooien.

Wist je bijvoorbeeld dat als je cola over de bevroren autoruit giet het ijs verdwijnt. Enkel even met je ruitenwissers heen en weer, krabben is niet meer nodig.

 

Bloed verwijderen.

Wist je dat cola bloedvlekken oplost?

 

Insectenbestrijder.

Cola bestrijd diverse soort insecten die je planten in de moestuin kunnen aanvallen maar is niet schadelijk voor de bijen en de hommels die je juist wel graag in de tuin ziet.

 

Aanslag in de theepot.

Je kent het wel, die zwarte aanslag in een theepot die er haast niet uit te krijgen is. Met cola is dit een fluitje van een cent. Vul de theepot met cola en laat dit enkele uren staan. Was hem daarna af en je theepot is als nieuw.

 

Kalk uit de wc verwijderen.

Krijg je de kalk niet meer verwijderd uit je wc? 

Giet dan eens een cola fles leeg in de pot en laat dit een nachtje staan. De volgende ochtend even met de borstel er door en na het doortrekken zul je zien dat de kalk verdwenen is.

 

Tips waar je cola allemaal voor kunt gebruiken.

Ontroesten van chromen voorwerpen.

Chroom kun je heel goed ontroesten met cola. Maak van aluminiumfolie een balletje, leg dat te weken in de cola en poets daarna de voorwerpen van chroom er mee. Is het voorwerp niet zo groot dan kan je het ook een nacht laten weken in de cola. De volgende ochtend kan je het roest er dan makkelijk van af borstelen.

 

Aangebrande pannen.

Het overkomt iedereen wel een keer. Je let even niet op en er brand iets aan in de pan. In plaats van heel hard moeten schrobben of dure middeltjes kun je ook gewoon een beetje cola in de pan gieten. Het een paar uur laten staan en daarna afwassen.

 

Verwijderen van vetvlekken.

Heb je een vetvlek in je kleding? Doe er een beetje cola op en was daarna de kleding in de wasmachine. De cola zal de vetvlek verwijderen.

 

Vieze voegen.

De voegen tussen tegels kunnen in een badkamer en keuken vies worden. Die voegen maak je makkelijk schoon met een in cola gedrenkte doek. Neem de tegels af en laat het een paar minuten zitten waarna je alles met lauwwarm water weer schoon maakt.

 

Kauwgom in je haar.

Zit er kauwgom in je haar en ben je bang dat je de schaar erin moet zetten dan heb ik goed nieuws voor je. Doordrenk het stukje kauwgom met cola en je kunt het zonder problemen uit je haren verwijderen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0