Een winterjas kopen, waar let jij op?

De hittegolf is voorbij. 

De kinderen zijn weer naar school en de dagen lijken alweer wat korter te worden.

Het is het moment dat ik op zoek ga naar een winterjas. De een vindt dat vreemd vroeg, de ander snapt het volkomen.

Ik heb graag keus en die is er nu in overvloed. Een tijdje terug vroeg ik via Instastories wat jullie belangrijk vinden bij een winterjas. Meer dan 400 reacties kwamen er binnen.

Waar moet een winterjas aan voldoen?

Winterjas meisjes
B.Nosy winterjas.

Jullie mening over waar een winterjas aan moet voldoen, liep erg uiteen.

Zo vond een groot deel het belangrijk dat de jas wat langer was zodat er geen blote rug ontstaat bij bijvoorbeeld het fietsen of buitenspelen, terwijl een ander deel van jullie juist een korte jas verkiest omdat ze een langer model gevaarlijk vinden op de fiets.

 

Ik heb voor River gekozen voor een langer model. Zij heeft het snel koud en draagt veel jurkjes waarop ik een langere jas net wat leuker vind staan. Daarnaast waren de accessoires die bij haar jas hoorde echt geweldig!

Ze heeft krullen en die hebben 's winters al een totaal eigen leven, als ze daar dan ook nog een muts overheen doet dan krijg je echt coupe paniek bovenop haar hoofd. Ze is nu 8 en heeft dat inmiddels ook door en wil dat niet meer maar die koude oren wil ze ook niet. Daarom hadden we vorig jaar oorwarmers maar die dingen gleden de hele tijd van haar oren af, niet echt een succes dus.

Bij de winterjas van B.Nosy hadden ze een colsjaal en een haarband. Ideaal en dus ook geen gedoe meer met een sjaal die over de grond sleept of op standje opknoop is geknoopt.

 

Wat verder een heel vaak ingezonden antwoord was is het feit of een capuchon wel of niet aanwezig is en of de jas makkelijk te wassen is. 

Ik zelf vind vooral het formaat van de capuchon erg belangrijk. Sommige zijn echt zo klein dat ze tot halverwege het hoofd komen en sommige zijn zo groot, dat ze als de kinderen ze opzetten, ze het hele zicht beperken. 

Ik kies eigenlijk wel altijd voor een jas met capuchon. Ik heb liever eentje die vast zit voor ze. Vorig jaar had ik er eentje die los kon met het gevolg dat dat ding er iedere keer een beetje half bij hing. Dit zal ook zeker aan het speelgedrag van mijn kinderen liggen maar voor mij dus graag een winterjas met vaste capuchon.

Alle winterjassen gaan hier gewoon de wasmachine in. Ik was de jassen op 30 graden met tennisballen erin zodat het geen platte jassen worden.

 

Bij de maat kijken jullie allemaal vooral of er een dikke trui onder past. Dat is bij mij ook de graadmeter. Verder vinden jullie goede boorden erg belangrijk.

Ik deel de mening volkomen. Niet alleen om de wind buiten te houden maar ook omdat ik het veel mooier vind staan. Als de jas nog net iets groot is omdat je kind tussen twee maten zit, ziet het er toch beter uit als de boorden van de mouw goed aansluiten.

 

Stoere winterjassen voor jongens.

Tygo & Vito winterjassen
Winterjassen van Tygo & Vito

In alle antwoorden komt naar voren dat er veel meer keuze is voor meisjes als voor jongens. Meer diversiteit in materialen, kleuren en modellen.

 

Zelf vind ik dat jassen voor jongens al snel op de jas van vorig jaar lijken. Iets wat ik toch altijd probeer te voorkomen. Dit jaar ben ik voor beide jongens geslaagd bij Tygo&Vito, een merk dat hier bij beide jongens eigenlijk ieder seizoen wel in de kast ligt.

Goed betaalbaar, zeer goede kwaliteit en een hele goede pasvorm.

 

Dit pasvorm vinden jullie allemaal belangrijk, zo bleek wel uit de antwoorden. Niet te wijd maar ook zeker niet te smal. Voldoende ruimte op de schouders zodat die dikke trui eronder kan en mouwen die lang genoeg zijn. 

Er waren er slechts 2 die echt voor een kort bombermodel gaan, de rest wil toch echt dat een jas over de broekriem valt. 

Verder is voor heel veel mensen de kleur belangrijk. Ook hier thuis is die niet onbelangrijk. Ik heb ooit een witte jas voor een van de kinderen gekocht, prachtig maar de jas zat net zo vaak in de wasmachine als dat hij aan was.

Een opvallende kleur vind ik zelf altijd erg leuk voor een winterjas maar daar denken de meeste kinderen hier thuis anders over.

Zinsy wilde perse een zwarte, bij Joshua was het toeval dat we bij een zwarte uitkwamen (al heeft zijn jas wel lichte details, iets wat ik zelf erg leuk vind, maakt het het allemaal niet iets minder standaard) River wilde het liefst een jas met panterprint. Omdat ze zelf vaak ook kleding met een print draagt vond ik dat wel erg veel worden. We vonden een effen jas met een panterprint aan de binnenkant en panteraccessoires, een meer dan goed compromis.

Jeremiah is gek op oranje. Hij wist dan ook direct welke jas hij wou. Het liefste deed hij hem nu al iedere dag aan.

Kleuren die het meest vaak werden genoemd in de antwoorden waren groen, blauw, zwart en bruin.

 

Gelukkig zijn er net zoveel keuzes als antwoorden die we binnen kregen. Ook dit seizoen is er voor iedere smaak wel een winterjas te vinden.

Voor de kinderen ben ik klaar, voor mezelf is dat een heel ander verhaal.

Ik kan maar niet iets vinden wat ik echt leuk vind. Ik ben benieuwd heb jij al een winterjas gekocht voor de kinderen en als je tips hebt voor volwassenen dan hoor ik het graag!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jamie (woensdag, 09 september 2020 07:35)

  Hier ligt de jas ook al een maand in de klas. Was buiten 36 graden maar vond een leuke jas die toevallig in de aanbieding was. Een mooie name it donkerblauwe. Nog wat groot, want zoonlief zit nog in 98 maar toch maar 104 gekocht. In december wordt hij 3 en wil graag maar 1 goede winterjas kopen.

 • #2

  Erica (donderdag, 17 september 2020 13:48)

  Ik heb 2 weken geleden een nieuwe jas bij Ter Stal gekocht voor mijn zoontje. Ik ben ook altijd vroeg omdat ik nogal kieskeurig ben hierin. Valt me wel op dat het voor jongens toch veel hetzelfde is.
  Zelf heb ik 11 jaar� in dezelfde winterjas gelopen. Kwam door het feit dat ik geen enkele jas kon vinden die mij past, lange armen, brede schouders maar wel een smalle taille. Waardoor ik dus nooit een passende jas kon vinden. Afgelopen zaterdag tegen een jas aangelopen, waar bij ik de taille aan kon trekken met touwtjes en een arm lengte waar ik blij mee ben.
  Ben even de naam van de winkel een even vergeten.�