Mijn zomerfavorieten.

In de zomer vind ik alles net wat leuker. 

Het bos is prachtig in de herfst maar ik loop toch liever in de zon dan in de regen. Dat de kou voor mij bij kerst hoort bleek wel toen ik het een keer vierden in Florida maar toch is de zomer mijn favoriete seizoen.

Voor mijn gevoel is iedereen ook net wat vrolijker in de zomer en ik begrijp dat maar al te goed.

Al was het maar voor de zomergarderobe, niet je compleet hoeven inpakken maar snel een jurk aanschieten en naar buiten. Toen mij gevraagd werd naar mijn zomerfavorieten hoefde ik niet lang na te denken.

Dit maakt mijn zomer compleet.

Laarzen Bronx.
Zomerfavorieten

Ik koop niet veel kleding. Sommige dingen in mijn kast zijn al 20 jaar oud. De lengte die ik heb had ik ook al in groep 8 en mijn figuur is afgezien van de zwangerschappen, waarin ik tot ongekende grootte groeide (bij de zwangerschap van Kyana bijna een verdubbeling van gewicht), al jarenlang gelijk.

2 x per jaar ruim ik mijn kast uit en dan wissel ik de zomer en winterkleding met elkaar. 

Zodra ik de zomerse lange jurken uit de doos pak krijg ik zin om op een terrasje te zitten met een vriendin. Urenlang kletsen, iets eten, ik houd ervan.

 

Ik draag het hele jaar meer jurken dan broeken. Zeker in de zomer zal je mij zelden met een broek aantreffen. Mijn jurken hebben allerlei lengtes, stijlen en kleuren maar mijn grote favorieten blijven toch wel de lange jurken. Die liefde voor lange jurken heb ik al heel lang. Waar een ander zich soms hardop afvraagt of een lange jurk wel handig is, zie ik heel veel voordelen. Mijn voorliefde voor lange jurken deel ik trouwens maar met eentje in het gezin. River is er ook gek op en doet er rustig een handstand of radslag mee. De rest van het gezin vind het al snel een hoog Little house on the Prairie-gehalte hebben.

Als ik reis met de kinderen heb ik bijvoorbeeld altijd een lange jurk aan. Ideaal als je bij de security check staat op het vliegveld. Je hebt dan geen handen over. Die handen zijn namelijk druk bezig met de handbagage (ik reis meestal alleen met handbagage) op de band te leggen, met dingen eruit halen en uitleg geven over medicatie die ik meesleep. De kleintjes laat ik dan standaard een punt van de jurk vasthouden. Een keer deed ik dat met een korte jurk, ik kan je vertellen dat heel Schiphol toen ook getuigen was dat ik niets in mijn onderbroek meedroeg. 

 

Ik heb altijd witte sneakers in mijn kast. Al jarenlang zijn dat witte Converse Allstars Platforms. Daarnaast weet iedereen die mij goed kent dat ik vaker dan slippers of sneakers, laarzen draag. Ik heb jarenlang gedaan met dezelfde laarzen. Voor mijn gevoel maakten ze iedere outfit af. Ik kon er uren op lopen door een pretpark maar ze waren ook perfect voor een avondje uit. Toen ik ze dit jaar uit de doos tevoorschijn haalde moest ik eerlijk zijn, dit kon niet meer. Ze bleken ook niet meer op te lappen door de schoenmaker. Dit had hij al vele malen gedaan maar nu was het echt tijd voor nieuwe laarzen. Ik denk nooit lang na voor ik een keuze maak. De school kocht ik bijv binnen 5 minuten, ik deed er nog korter over om te antwoorden dat ik voor River wou zorgen maar met dingen als laarzen kopen kan ik dan enorm twijfelen tot ik de laarzen zag die het uiteindelijk werden. Naast dat ik ze prachtig vind blijken ze ook heerlijk te lopen.

 

Een goede zonnebril is wat mij betreft ook een echte musthave.  Doordat ik moedervlekken in mijn oog heb heb ik de laatste jaren meer en meer last van het licht. We wonen dan wel in een klein dorpje maar wel met een goede opticien die mij uitstekend hielp. Al jaren heb ik dezelfde hoed en deze behoort ook echt tot mijn standaard zomergarderobe. Ideaal voor wapperend haar op het strand, om goed te kunnen lezen in de zon of om stiekem achter een dutje te doen.

 

Reizen, nieuwe plekken ontdekken, er samen op uit gaan, voor mij hoort dat echt bij de zomer. Sinds corona zijn we niet echt op reis geweest en ook dit jaar gaan we niet echt weg omdat we sparen voor een reis naar Amerika maar dat houdt niet in dat we er niet op uit gaan. Nederland heeft meer dan genoeg te bieden, zowel betaald als gratis. We zullen de komende weken allerlei leuke dingen ondernemen. Een rugzak is dan een musthave. Nu er sinds enkele weken een kleintje bij is en we er weer om moeten denken dat we luiers enz. mee hebben als we op pad gaan, is de luierrugzak echt ideaal. Naast dat hij erg ruim is en een verschoonmat enz. heeft is het ook een groot voordeel dat hij stoer genoeg is om bijv. door Djimon gedragen te worden. Zo ben ik niet de komende weken de enige pakezel van het gezin.

 

Natuurlijk mogen boeken niet ontbreken bij mijn zomerfavorieten. Ik lees altijd graag en veel maar zomers lees ik het meeste. Heerlijk om 's avonds als de kinderen slapen nog even buiten met een boek te gaan zitten. Ik heb niet een bepaald genre waar ik het liefste lees. Er staan nog een paar boeken op mijn lijst die ik graag wil lezen maar mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag.

 

Niet iets wat ik alleen zomers gebruik maar wel wat we het meeste gedurende de zomer gebruiken is de museumkaart. Wat mij de aanrader als je een groot gezin hebt. Een bezoekje aan een museum kan er flink inhakken qua kosten. Zelf merkten ik dat ik het daardoor soms maar niet deed. Inmiddels hebben we al jaren allemaal een museumkaart en bezoeken we enorm veel musea. Er zijn zoveel leuke en mooie museums in Nederland en er zijn er meer dan genoeg waar kinderen van alles kunnen ondernemen.

 

Als ik 1 plek mag uitkiezen als happy place voor de zomer dan is het absoluut het strand. Jarenlang woonde ik op Ameland en ik heb zelfs 2 jaar bij een strandtent gewerkt. Het strand is wat mij betreft altijd een goed idee. Of het nu voor een wandeling is, om te picknicken, een heerlijk relaxt stranddagje of een lekkere lunch bij een strandtent, ik ben direct voor.

 

Er zijn nog veel meer dingen die ik standaard iedere zomer gebruik en die ik niet zou willen missen, van mijn houten wasrek (ik zal binnenkort een werkbeschrijving delen) tot aan buiten koken. Van de juiste bikini tot de moestuin enz. Maar als ik echt moet kiezen wat ik het allerfijnste vind aan de zomer dan is het tijd voor elkaar hebben, genieten van de vrijheid, doen waar je zin in hebt en dat alles dan het liefste in die jurk waarvan sommige hier in huis denken "moet dit mam". Ja, jongens dat moet want geloof mij dat willen jullie echt liever dan dat ik een ieniemienie croptop tot mijn favoriete kledingstuk bombardeer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0