September is een maand vol nieuw begin

Rome bij nacht.
Rome bij nacht.

De maand augustus is werkelijk waar voorbij gevolgen. Was ik niet op vakantie, dan was ik wel onderweg er naar toe, bezig met de was van de vakantie of genoten we van een uitje in eigen land.

Het was zalig en gaat de boeken in als een heerlijke vakantie. 

 

De maand september is al weer bijna twee weken oud en deze maand staat hier echt in het teken van nieuw begin.

 

De oudste begint dit jaar op het HBO aan de opleiding makelaardij en vastgoed. Hij blijft nog even lekker thuiswonen maar voor degene die denken dat het totaal anders is als een uitwonend kind te hebben, moet ik toch even laten weten, dat het huis hier vooral voor de wasmachine en een gezonde hap gebruikt worden. Hij geeft van te voren aan, tenminste dat probeer ik hem te leren wanneer hij mee eet en thuis slaapt. Vorig week had hij introductieweek maar ook deze week zien we hem sporadisch. Hij geniet en dat is het belangrijkste. Een enorm lange neus naar al die mensen die dachten dat hij niet geschikt was voor het schoolsysteem. 

 

Een ding weet ik zeker, zaterdag is hij thuis want dan gaan we een heel verlate verjaardag vieren voor Zinsy, Joshua en Kyana met vrienden. Dat er sushi op het menu staat helpt ook ; ).

 

Kyana is haar examenjaar gestart. Wat kijkt ze er naar uit om deze school te verlaten. Dat ze haar best gaat doen om te slagen, weet ik dan ook wel zeker. 

Volgende week gaat ze een midweek lang op schoolreis naar Londen. Geweldig voor haar, een moeilijk loslaat proces voor mij.

Eerste schooldag.
Eerste schooldag.

Zinsy is begonnen aan haar laatste jaar op de basisschool. Ze ziet het vooral als het jaar dat het leukste jaar moet gaan worden van de basisschool-carrière met de eindmusical als hoogtepunt.

Ze is totaal niet bezig met welk vervolgonderwijs ze hier na gaat volgen maar des te meer met hoe ze daar gaat komen.

Deze week deed zich het probleem fietsen al voor toen de gymlessen van school weer begonnen. Die woede op haar lichaam, dat haar zo in de steek laat voor haar gevoel en het intense verdriet van "anders" zijn dan de rest, breekt mijn hart iedere keer weer.

September is dan ook het begin van de zoektocht naar een oplossing voor het "fietsprobleem" waar ze zich in kan vinden. (Denk je nu fietsprobleem? waar gaat dit over? Lees dan ook Waarom mag ik niet meedoen

 

Het nieuwe schooljaar betekent dit keer ook een speurtocht naar een (nieuwe) sport voor drie van de kinderen. Zinsy zat op dansen maar wil eigenlijk wel iets anders gaan doen. Joshua zat ook op dansen maar dat vonden zoveel kinderen iets voor meisjes dat hij dat niet meer wil, hoogstwaarschijnlijk zal het voor hem voetbal worden. Jeremiah is gek op voetbal. Hij kan er echt naar uitkijken om buiten te mogen voetballen. Ik heb altijd gezegd dat de kinderen eerst hun zwemdiploma moeten halen voordat ze op een andere sport mogen maar bij hem ligt het voor mijn gevoel toch even anders. Bewegen is niet iets vanzelfsprekends voor hem. Het was maar de vraag of hij ooit zou lopen, zitten enz. Het is nog steeds de vraag tot hoever hij zich zal ontwikkelen en dat maakt, dat ik het hem zo extra gun, om datgene te doen, waar hij van geniet. Of zwemmen ooit gaat lukken is maar de vraag en als ik dan consequent blijf in mijn regel, van eerst een diploma, dan een andere sport, zou dat betekenen dat hij nooit iets anders kan doen.

Op naar de voetbalclub dus deze maand om te kijken of het net zo is als ze denken.

 

Nieuw begin qua werk.

Logo Come on let's do this.
Logo Come on let's do this.

Ook wat betreft werk staat september voor nieuw begin.

Vorige week opende we een nieuwe BSO locatie in de Annewieke en er staat de komende maanden nog meer op het programma, dus achter de schermen ben ik druk bezig met plannen schrijven, overleggen, inkopen enz.

Wat kan ik toch enorm genieten als datgene wat je in je hoofd hebt uiteindelijk vorm krijgt.

 

Bij Come on let's do this gaat er in september ook flink wat veranderen. Zo zullen er iedere week vijf nieuwe blogposts verschijnen. Ga je veel meer fashion, interieur, beauty, reizen en uitstapjes zien.

Hebben we iedere twee weken een te gekke give-away en krijgen we versterking van een nieuwe vaste gastblogger. Wie dat is lees je morgen!

Nieuw seizoen in huis.

Het kleurenpalet voor een van de slaapkamers.
Het kleurenpalet voor een van de slaapkamers.

September betekent ook begin van de aanschaf van een nieuwe garderobe.

De kinderen zijn allemaal enorm gegroeid dus de kasten worden leeggeruimd, op marktplaats gezet en we gaan shoppen.

Ze hebben allemaal een totaal andere, eigen smaak. Ik vind dat persoonlijk geweldig want dat houd in dat uiteindelijk er een grote diversiteit aan toffe nieuwe items in de kast hangt.

Deze wintercollectie vind ik er echt super uit zien bij zoveel merken. Panter en de ruit zullen hier in ieder geval niet ontbreken qua print.

 

De dagen worden korter en we zitten weer meer binnen dan buiten. Tijd dus om het in huis weer gezellig te maken. De komende tijd ga ik druk aan de slag in huis met oa nieuwe vloeren en een stel nieuwe slaapkamers voor de kinderen. Dat staat echter allemaal iets later gepland dan deze maand. Deze maand ga ik de een oude voorraadkast omtoveren tot een speelgoedkast en een nieuwe voorraadkast maken in het washok. Niets zo fijn als flink wat voorraad in huis hebben met zes kinderen, want wat gaat er hier een eten doorheen...pfff

 

Genoeg plannen dus voor september. Heb jij nog plannen voor september?       

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Daisy de Vos Burchart (woensdag, 12 september 2018 10:01)

  Wat een mooi overzicht weer :)

  Hier geen echte plannen. Hier is mijn examenjaar begonnen en zitten weer in de opstart periode van periode 1 :) Lekker rustig aandoen deze maand dus.

 • #2

  Laura (woensdag, 12 september 2018 10:06)

  Wauw, er staat écht heel wat te gebeuren bij jullie! Ik heb ook het gevoel dat het soms allemaal wat te snel gaat, maar aan de andere kant: wil zeggen dat je leven héél erg boeiend en spannend is hé? Succes aan de studerende kids!

 • #3

  Femke - thethingswelike.nl (woensdag, 12 september 2018 10:17)

  Wat een hoop plannen en veranderingen! Spannend allemaal. Lijkt me heel wat, zo'n puberzoon die sporadisch thuis is (in hotel mama haha). Een hele andere fase, ik heb 2 hele kleintjes en kan me er nu nog niks bij voorstellen! Maar het zal wel iets zijn waarin je groeit.

 • #4

  Anja (woensdag, 12 september 2018 10:24)

  Tjonge, wat een plannen zeg. En wat naar voor je dochter dat je nog geen oplossing hebt voor het fietsprobleem. Mijn dochter heeft ook gezondheidsproblemen en baalt er enorm van.

 • #5

  Lodi (woensdag, 12 september 2018 11:24)

  genoeg leuke en spannende dingen staan er te gebeuren en zijn er al gebeurd. Ik hoop ook dat er snel een oplossing komt voor het fietsprobleem.

 • #6

  Anja B (woensdag, 12 september 2018 11:35)

  Amai wat een drukke maand met veel plannen en veranderingen. Hier is september eerder een rustige maand :-)

 • #7

  Esther (donderdag, 13 september 2018 10:47)

  Wat een leuke dingen! Wij gaan naar een event in de Beekse Bergen deze maand voor samenwerking met Eurocamp, verder staan er een aantal mooie shoots voor mijn dochter gepland en gaan mijn lief en ik nog lekker samen even weg.

 • #8

  Theloveforpink (donderdag, 13 september 2018 13:00)

  Wat een leuke vooruitzichten allemaal! Hier ook genoeg op de planning in september.