Mag ik aan jullie voorstellen; Sophie!

Bron Pexels
Ik zal mij even voorstellen.

Hi!

 

Mijn naam is Sophie en ik zal de nieuwe vaste gastblogger worden bij Come on let's do this.

Ik heb er enorm veel zin in om te beginnen!

 

Maar laat ik me eerst even goed voorstellen.

 

Ik ben 29 jaar, getrouwd en werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog. 

Een groot gedeelte van de week besteed ik aan mijn werk. Een interessant vakgebied, waarin ik elke dag nog nieuwe dingen leer. 

Ik geniet van het contact leggen met de kleine kinderen, ze voor me winnen zodat ze zich open durven stellen.

Ook het meedenken in de struggles waar pubers mee te maken kunnen hebben en het begeleiden van ouders in hun opvoedingsvragen is onderdeel van mijn werk.

 

Naast mijn werk hou ik van het restylen van meubels en van bezig zijn met interieur.

We wonen sinds 2 jaar in ons droom-woonboerderijtje in de polder en ik vind het heerlijk om ons plekje elke keer weer iets mooier te maken.

Bron Pexels
Mijn passie: reizen.

Ook reizen en nieuwe gerechten ontdekken zijn mijn passie.

Met mijn man ga ik jaarlijks naar ons favoriete dorpje in Zuid-Spanje en daarnaast ontdekken we elk jaar een voor ons nieuwe bestemming in het buitenland.

 

Zo waren we vorige maand nog op Lipari, één van de eolische eilanden (Italië).

Wauw, wat was het daar mooi! 

We genieten vooral van zonnige bestemmingen, mooie stranden en lekker lokaal eten. 

Natuurlijk moet er ook op vakantie geshopt worden. Ik heb de traditie ontwikkeld om iedere vakantie een jurkje of ander leuk kledingstuk mee te nemen naar huis. Omdat het origineel is en vaak net weer iets anders dan je in Nederland vindt, maar ook omdat ik het een leuk idee vindt dat aan de kledingstukken in mijn kast op die manier mooie (vakantie) herinneringen gekoppeld zijn.

Bron Pexels
Koffie-addict

Verder hou ik veel van mijn familie en vrienden, ben ik een koffie-addict, een avondmens, doe ik aan power yoga, hou ik van goede gesprekken en van lange zomeravonden. En van mijn twee honden.

 

Een laatste onderwerp dat zeker niet mag ontbreken in mijn voorstelblog, is adoptie!

Mijn man en ik zijn sinds 1,5 jaar bezig met adoptie en zitten nu in de laatste fase van het "voortraject": het gezinsonderzoek door de Raad van de Kinderbescherming.

Een spannende periode dus, en best al een weg die is afgelegd om te komen waar we nu staan. De verwachting is dat we voor de kerst duidelijkheid hebben of we goedgekeurd zijn door de Raad en dat we ons begin 2019 kunnen inschrijven bij een adoptiebureau. 

En dan begint het grote en spannende wachten. Ik vind het een enorm avontuur en kijk erg uit naar alles dat nog komen gaat!

 

Ik hoop jullie de komende tijd mee te nemen in ons adoptie-avontuur en daarnaast ook af en toe te bloggen over andere leuke onderwerpen, zoals mijn werkveld, interieur, reizen en food.

 

Liefs, Sophie

Reactie schrijven

Commentaren: 0