Een nieuw jaar vol mogelijkheden.

De eerste week van het nieuwe jaar zit er al weer bijna op.

Ik doe niet aan goede voornemens maar er zijn meer dan genoeg plannen gemaakt voor 2022.

In dit blog zullen we de eerste plannen vast uit de doeken doen.

Onze plannen voor 2022.

Waarom wel plannen en geen voornemens vroegen mensen zich af.

Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Een voornemen klinkt voor mij als iets wat je gaat proberen en een plan als iets wat je uitwerkt en dus ook echt gaat doen.

Ik plan echt niet alles. Gelukkig is er ook genoeg ruimte voor spontane dingen maar sommige projecten zijn zo groot dat je ze wel moet plannen omdat je te maken hebt met het huren van apparatuur, levering van materialen enz.

 

Zo ook met het eerste en direct het grootste plan in 2022.

Mijn nest zal een stukje leger worden, het eerste jong zal gaan uitvliegen.

Een gek idee, na 23 jaar zal hij een eigen plekje krijgen. Een plekje waar hij met zijn vriendin gaat wonen. 

Je weet dat je kinderen op een dag uit zullen vliegen. Zelf was ik heel jong dus in vergelijking tot mijn ouders heb ik hem heel lang in huis gehad. 23 is ook absoluut een mooie leeftijd om op eigen benen te gaan staan, om een eigen leven op te bouwen maar toch kan ik als ik eerlijk ben mij er nog geen voorstelling bij maken hoe het zal zijn als hij hier niet meer woont. Geen rondslingerende schoenen waarover je je nekt bijna breekt, geen he moeders als hij in de pan moet kijken wat ik kook, geen hoorcolleges die door het huis schetteren omdat als je het op luidspreker zet je nog allerlei andere dingen kunt doen, niet meer het kind in huis dat mij mama heeft gemaakt.

 

Standaard zal dit uit huis gaan niet worden, voor standaard zijn we nou eenmaal niet in de wieg gelegd. 

Djimon gaat namelijk wel uit het nest maar niet naar een andere boom, hij blijft op ons eigen terrein.

Ze zullen hun woning gaan bouwen in de tuin en ja, dat gaat zoveel mogelijk zelf gebeuren.

We kunnen elkaar straks niet zien, hebben allebei onze eigen tuin, onze eigen oprit, ons eigen huisnummer enz. enz. maar wonen wel op hetzelfde perceel. Iets waar hij heel blij mee is want hij wil niet die grote broer op afstand worden. Hij gaat uit huis maar we zullen elkaar dus wel dagelijks blijven zien.

Via Instastories zullen wij jullie meenemen tijdens het hele bouwproces.

 

Dat is trouwens niet het enige bouwproject. Ook de boerderij waarin wij wonen gaan we aanpakken. Zo komen er in het voorjaar nieuwe kozijnen, eindelijk want die zijn al bijna een jaar uitgesteld door de fabrikant. Daarnaast zal het dak vervangen worden op veel plekken en zal er binnen ook meer dan genoeg gaan gebeuren.

 

Wie onze stories heeft bekeken de afgelopen tijd zag dat ik Dr. Martens aan het inlopen was. Hoe ik dat heel snel voor elkaar kreeg zal ik binnenkort ook delen (succes gegarandeerd). Ik deed dat met een reden. Mensen die mij goed kennen weten dat ik eigenlijk altijd op hakken loop. Hoe vaak ik niet de vraag krijg hoe ik dat nu toch doe, dat lopen op hakken is niet meer te tellen. Ik doe ze s morgens aan en loop er inderdaad de hele dag op, gemiddeld toch zo'n 12000 stappen. Het antwoord hoe ik dat doe is heel simpel, voor mij loopt het makkelijker dan platte schoenen. Niet omdat ik iets aan mijn pezen heb zoals veel mensen dan direct denken maar doordat ik geboren ben met een open ruggetje zoals dat in de volksmond heet. Door op hakken te lopen kantel ik mijn bekken zo dat er minder pijn is. Nou is lopen op hakken geen enkel probleem maar klussen op hakken is niet echt handig en tuinieren al helemaal niet.

En dat tuinieren is een van die plannen voor 2022. 

Begin van het jaar zal er een kas geplaatst gaan worden. Een kas met een verhaal maar daarover zal ik meer vertellen als hij er staat.

De pluktuin moet zijn definitieve grootte krijgen en als alles goed gaat dan komt er ook een pompoenenveld.

Een orthopeed zei mij dat als ik voor platte schoenen wou gaan waar ook ik veel plezier aan zou beleven dat ik dan echt voor Dr. Martens moest gaan. De meiden hier thuis dragen ze al jaren en toen ik ze toegestuurd kreeg door Omoda was ik dan ook blij verrast. Ik kan je verzekeren dat ik inmiddels echt fan ben. Ze zijn ideaal en of ik nu een rokje, jurkje, leren broek of spijkerbroek aan heb, ze passen er altijd bij en niet onbelangrijk ik krijg er geen last van mijn rug van.

 

Verder is het plan om groener te gaan leven. Het is onrealistisch om te denken dat we als groot gezin helemaal groen door het leven kunnen gaan maar verbeterpunten die ook nog eens haalbaar zijn, zijn er zeker. We kiezen er voor om het stapsgewijs te doen zodat het ook echt dingen zijn die we vol blijven houden. Ik geloof niet in diëten maar in het aanpassen van eetgewoontes en zo zie ik het hierbij ook. 

 

2022 zal ook het jaar zijn waarin we hopen heel dicht bij het benodigde bedrag voor de reis naar Amerika te komen. Iedere maand zullen we een update geven over hoe het er voor staat. We zijn enorm dankbaar voor jullie steun door jullie aankopen bij Bol.com via onze link te doen. Met grote regelmaat krijgen we de vraag of mensen iets in de Amerikapot mogen doen. Dit vinden wij enorm lief maar kan ik echt niet aannemen. We gaan de komende tijd kijken naar meer manieren zoals Bol.com waardoor het jullie niets kost en het ons wel helpt bij het sparen. Maar ook door foto's te liken, een reactie achter te laten of een foto op te slaan help je ons indirect. Bedrijven kijken naar zulke cijfers en zullen op basis van die cijfers eerder een betaalde samenwerking met ons aangaan. Uiteraard zullen wij alleen een samenwerking aangaan als het product/dienst echt bij ons past en daar altijd open en eerlijk over zijn. Daarin zullen we nooit concessies doen.

 

Het is ook het jaar dat mijn boek eindelijk naar de drukker zal gaan. Nog een van die dingen die door corona heerlijk is vertraagd. Er zijn nog veel meer plannen maar dit zijn toch wel de eerste waarmee we aan de slag gaan. We houden jullie op de hoogte van de rest en nemen jullie tijdens het uitvoeren van de plannen uiteraard mee via Instagram en Facebook.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Aafke Van Otterdijk (donderdag, 06 januari 2022 12:30)

  Wat een mooie plannen!!
  Ik hoop voor jullie dat de Amerika-pot snel vol genoeg is ��

 • #2

  Lindaschrijfthetop (dinsdag, 11 januari 2022 20:57)

  Op eigen benen staan maar toch kan je nog een beetje meekijken. Die van mij gaat stage lopen in het buitenland.

 • #3

  Jouvence (dinsdag, 11 januari 2022 21:04)

  Wat fijn dat je oudste zoon op eigen perceel een woning kan bouwen!

 • #4

  Deborah (woensdag, 12 januari 2022)

  Wauw wat een spannende tijd niet alleen voor je zoon maar zeker ook voor jullie. Succes met de verbouwing gewenst. Wel een fijn gevoel dat jullie zo dicht bij elkaar blijven :)

 • #5

  Nicole Orriëns (woensdag, 12 januari 2022 14:01)

  Wat bijzonder dat je zoon gaat uitvliegen en meteen met een partner! Dat lijkt me heel fijn voor hem.

 • #6

  Linda Meester (donderdag, 13 januari 2022 13:23)

  Dat is veel om naar uit te kijken in 2022, veel succes ermee

 • #7

  Frederique (donderdag, 13 januari 2022 17:51)

  Mooie plannen! Mijn oudste vloog vorig jaar, midden tijdens de eerste lockdown, het nest uit. Zij trok in bij haar vriendje omdat ze samen in lockdown wilden. Ik moest er best aan wennen, je hebt ze toch 20 (of in jouw geval 23) jaar in huis en dan opeens niet meer.

 • #8

  Tania (vrijdag, 14 januari 2022 16:36)

  Wat een mooie vooruitzichten allemaal. Hopelijk kunnen jullie naar Amerika!

 • #9

  www.glamview.nl (zaterdag, 15 januari 2022 10:20)

  Wat heb je een mooie plannen/vooruitzichten! Wij willen ook graag naar Amerika.

 • #10

  Mieke | mieks mind (dinsdag, 18 januari 2022 09:22)

  Ik ga dit jaar ook eindelijk naar Amerika! Gaan jullie iets speciaals daar doen dat mensen iets in de pot willen doen? Wij gaan een roadtrip maken van 2,5 week.