Twee weken ziek, hoe is het nu?

Inmiddels is het twee weken geleden dat ze binnen een uur heel ziek werd en al gaat de vooruitgang langzaam, hij is er.

Wat zijn we blij maar we zijn er nog niet.

Hoe lang ben je ziek van Corona?

Hoe lang ben je ziek van corona?

Deze vraag hebben we de afgelopen dagen heel vaak gehad. Niemand heeft daar het antwoord op. Het is bij iedereen verschillend maar als wij het gemiddelde nemen van alle mensen (die het zelf gehad hebben) die ons een berichtje hebben gestuurd, dan is het ongeveer 10-12 dagen.

 

Ook hier gaat het nu eindelijk beter met Kyana. Het begon op vrijdag dat ze opeens weer eetlust kreeg en zin had in een pizza. Daarna werd de hoofdpijn een stuk minder en gisteren was de keelpijn vrijwel verdwenen.

Het einde lijkt daarmee in zicht en daar zijn we natuurlijk super blij mee.

 

Op de vraag of ze na 24 uur klachtenvrij te zijn weer alles mag kan ik kort zijn. Nee, dat mag ze zeer zeker niet!

Niet verschillen de mening van de RIVM en de WHO daar enorm in, ook de kinderarts geeft aan dat ze een dusdanige klap heeft gehad dat haar immuunsysteem verzwakt is en ze zeer vatbaar zal zijn om iets op te lopen.

Het advies is dan ook nog 3 weken thuis voor ons allemaal zodra ze 24 uur klachtenvrij is, het is veel, het is lang maar wat is het op een mensenleven? 

 

Ze zal niet alleen vatbaar zijn maar ook nog erg vermoeid, snel buiten adem en zich slap voelen.  Dingen die haar op dit moment allemaal niets uitmaken, ze wil gewoon uit die kamer en dan zien we daarna wel weer.

 

Gisteren stond ik zelf niet lekker op, enorm moe. Gedurende de dag voelde ik mij een stuk beter, tot na het avondeten. Opeens was daar die alles overtreffende hoofdpijn. Normaal heb ik eigenlijk nooit hoofdpijn dus de schrik sloeg mij om het hart.

Ik zou toch niet toch besmet zijn geraakt?

Om 19 uur lag ik in bed en sliep meer dan 12 uur lang. De hoofdpijn is een stuk minder en verder heb ik totaal geen symptomen, het zal dus ook gewoon hoofdpijn zijn en een tikkeltje oververmoeid.

Nu zij beter begint te worden komt de stress eruit. Komt de vermoeidheid boven drijven en worden de kinderen druk. Ook hun moeten hun angsten en stress van de afgelopen twee weken kwijt.

 

Nu komen bij hun vragen boven drijven als "Kon Kyana ook dood gaan?" en "Had ik ook alleen achter een deur moeten liggen als ik ook ziek werd?"

Ik heb de laatste dagen enorm veel lieve, opbeurende, ondersteunende en motiverende berichtjes gehad. Maar daarnaast werd ik ook online afgemaakt. Neergezet als slechte moeder, als een vrouw die die titel niet waardig was omdat ze met haar verstand koos in plaats van met mijn hart. Keihard waren de woorden en al weet ik dat ik de goede beslissing heb genomen, sneden deze woorden door mijn ziel.

Een beslissing waar je het zelf al zo moeilijk mee hebt, word door andere bekritiseerd en terwijl ze je helemaal niet kennen trekken ze de "titel" van moeder in twijfel. De "titel" waar je het meest trots op bent en alles voor doet.

 

Terwijl ik de biologische families van de kinderen een update stuurden om ze te laten weten hoe het er hier voor stond kwam het besef dat wat er nu met mij gebeurde altijd met hun gebeurd. Zij stonden hun kinderen af met hun verstand omdat ze wisten dat dit was wat ze moesten doen. Door die beslissing trekken zoveel mensen hun "titel" als moeder in twijfel, terwijl ook zij juist steun verdienen. Niet omdat je het verplicht eens moet zijn met hun beslissing maar omdat je inziet dat iemand die keuze met pijn in zijn hart maakt puur en alleen voor het welzijn van het kind.

Ik nam de beslissing om haar achter die deur te laten ook met mijn verstand. Met mij doen veel meer moeders in Nederland dat op dit moment. Je hoeft het niet eens te zijn met iemands beslissing maar slik je kritiek in zulke situaties in, dan bespaart een ander een hoop verdriet. 

 

Wij gaan hier verder hopen een voorspoedig herstel en houden jullie zeker op de hoogte!

Bedankt voor al jullie steun, zonder die steun was dit allemaal een stuk moeilijker.

 

UPDATE 1

UPDATE 2

UPDATE 3

UPDATE 4

UPDATE 5

UPDATE 6

UPDATE 7

UPDATE 8

UPDATE 9

Reactie schrijven

Commentaren: 30
 • #1

  Ria Koers (zondag, 29 maart 2020 15:32)

  Hoera wat fijn om te horen dat het beter gaat , het moet wel een enorme opluchting zijn
  Vandaar miss ook wat jezelf al zegt dat de vermoeidheid nu toeslaat en je de klachten krijgt
  Al die tijd heb je je sterk gemaakt en gehouden voor je dochter
  Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die zo oordelen over een ander ,echt zielloos
  Heel fijn dat het beter gaat en wens jullie allemaal kracht, en hoop dat jullie binnenkort weer kunnen genieten van de vrijheid en het buiten zijn in het zonnetje
  ���

 • #2

  Gerry (zondag, 29 maart 2020 15:32)

  Oh wat fijn dat het beter gaat, super! Hou de moed erin en trek je niks aan van al die nare reacties, je bent een top moeder!!!

 • #3

  Mila (zondag, 29 maart 2020 15:33)

  Grote bewondering voor jou!! en nog grotere verwondering over de negatieve reacties die je krijgt. Lekker makkelijk oordelen zo achter je scherm, gezond en wel. Voor jullie hoop ik dat de verbetering zo door blijft gaan en je haar gauw een hele dikke knuffel kan geven. Liefs x

 • #4

  Barbara (zondag, 29 maart 2020 15:34)

  O wat fijn dat er een stijgende lijn in zit ... en laat “de anderen” maar lekker lullen. Je bent een kanjer van een moeder voor ze allemaal , kan niet anders dan dat jullie liefde voor de kids ze over deze k periode heen helpt ❤️

 • #5

  Annemarie (zondag, 29 maart 2020 15:45)

  Wat fijn om te lezen dat het beter gaat! Wat een zware periode hebben jullie, hopelijk komen de lichtere tijden nu weer in zicht. Ik wens Kyana een goed herstel en jullie allen veel gezondheid.

 • #6

  Sanne Belle (zondag, 29 maart 2020 16:36)

  Wat fijn! Ik was echt aan het wachten op deze update en eindelijk is dan daar het nieuws dat het langzaam wat beter gaat!

  Ik vind je zeker geen slechte moeder! In alle blogs die ik sinds ongeveer 2 maanden lees zie ik juist de liefde voor je kinderen en dat je juist heel veel moeite had en nog steeds hebt met deze situatie.

  Heel veel sterkte in de komende periode voor jullie allemaal en Kyana, beterschap en een virtuele knuffel voor jou�

 • #7

  Felicity (zondag, 29 maart 2020 16:39)

  Oo wat ontzettend fijn dat er vooruitgang is. Hopelijk blijft het de goede kant op gaan en mag ze snel met jullie knuffelen.
  Je hebt het als moeder super gedaan respect zo!! Goed herstel gewenst verder!

 • #8

  Annet (zondag, 29 maart 2020 16:40)

  Oh gelukkig!!! Op fb ook al gezegd, alleen maar respect! Ik sta op de SEH en vanaf morgen op de covid afd. van een ziekenhuis, en echt je had het niet beter kunnen doen! Heb het over je gehad ook met collega’s en ze zeggen het allemaal: dat is een moeder die het snapt!!! Denk maar aan het zuurstofmasker in het vliegtuig... dat roepen wij nu regelmatig!

 • #9

  Marian (zondag, 29 maart 2020 16:44)

  Eindelijk eindelijk goed nieuws! Zo fijn voor jullie!

 • #10

  Kim (zondag, 29 maart 2020 16:44)

  Wat fijn om te horen dat er eindelijk verbetering is! En makkelijker gezegd dan gedaan: laat al die gekke commentaren voor wat ze zijn. Je doet t hartstikke goed!

 • #11

  Be Zwiers (zondag, 29 maart 2020 17:03)

  Blij voor jullie.
  Het enige juiste gedaan.
  Nog veel sterkte en kracht toegewenst.

 • #12

  Nicoline (zondag, 29 maart 2020 17:06)

  Zo blij om dit te horen! Voor Kyana zelf maar zeker ook voor jou en jullie allemaal. Wat een zware weken hebben jullie achter de rug. En het is nog niet helemaal voorbij. Maar een stijgende lijn biedt hoop en troost. Sterkte voor deze loodjes. En rustig aan, je bent een topmoeder! En ook die hebben af en toe rust, liefde en begrip nodig. Dikke knuffel!

 • #13

  Angela (zondag, 29 maart 2020 17:22)

  Wat fijn om weer een update te lezen met eindelijk vooruitgang! Heb de afgelopen twee dagen geduimd voor jullie. Hopelijk kan ze jullie nu weer gauw in de armen sluiten!

 • #14

  Fred (zondag, 29 maart 2020 17:56)

  Eindelijk. Het lang gehoopte bericht! Wat een opluchting voor Kyana en natuurlijk jullie allemaal! �❤️ Die andere reacties: ongelofelijk! Niets dan lof hoe jullie dit op hebben gepakt en verder oppakken!

 • #15

  Alinda (zondag, 29 maart 2020 18:55)

  Eindelijk! Ik lees elke dag je blog in de hoop dat het beter gaat en eindelijk is daar goed bericht. Rustig aan met elkaar en sterkte voor het verdere herstel.
  En ach... op social media is het zo makkelijk oordelen en reageren. Als je zelf maar weet dat het goed hebt gedaan. Alleen jullie kennen de situatie en dit moet een hele moeilijke keuze zijn geweest maar ter bescherming van de rest van het gezin het beste. Wat zal het heerlijk zijn om elkaar straks weer te knuffelen.

 • #16

  Kim (zondag, 29 maart 2020 20:18)

  Heb je verhaal gevolgd. En ik ben zo blij voor jullie dat het beter met haar gaat. Geniet ervan. En wat betreft hoe je het gedaan hebt luister niet teveel na ander maar naar je eigen gevoel.
  Respect.��Blijf goed voor haar zorgen en voor jezelf.

 • #17

  Lena (zondag, 29 maart 2020 21:40)

  Wat goed nieuws.en je bent en POWER WOMAN!!!!

 • #18

  Petra (zondag, 29 maart 2020 21:57)

  Wij duimen mee “elke dag een beetje beter” stap voor stap
  Xx

 • #19

  Annemiek (zondag, 29 maart 2020 22:15)

  Wat een fijn nieuws dat Kyano na twee weken begint op te knappen. Deze veldslag gaat ze winnen en zal er ook in de toekomst voor zorgen dat zij sterker uit de strijd komt. Wat een eenzaam gevecht moet het geweest zijn. Jullie hadden het allemaal niet beter kunnen doen. Een enorm oer moeder gevoel heeft jou/jullie gebracht waar jullie nu staan. Hier mag je nooit aan twijfelen. Wees er maar trots op en vooral op je geweldige, stoere, lieve dappere dochter. Succes met verder herstellen en alles wat nog op jullie af komt.

 • #20

  Christine (zondag, 29 maart 2020 22:27)

  Wat fijn dat het beter gaat met Kyana. Ik geloof ook wel dat bij jou en de andere kinderen nu alle spanning eruit komt. Elke dag lees ik je update hoe het gaat. Ik heb de reacties gelezen op mamaplaats, ik schrok ervan. Trek het je niet aan, je bent een topmoeder!! Virtuele knuffel voor jullie allemaal

 • #21

  Ilse (zondag, 29 maart 2020 22:49)

  Volgens mij ben je een geweldige moeder! Voor al jouw kinderen! ❤️
  Hartelijk gefeliciteerd dat het beter gaat!

 • #22

  Marijke (zondag, 29 maart 2020 23:47)

  Wat super fijn dat het de betere kant met haar op gaat!!
  Ik vind het reuze knap dat je deze keuze hebt kunnen volhouden! Zelf moeder van 3 en het lijkt mij de meest verschrikkelijke keuze ever... maar wat je eerder aangaf, de rest van de kinderen hebben jou als moeder ook nodig! Van mij alleen maar lof over hoe jij/ jullie het gedaan hebben en nog steeds doen in deze moeilijke situatie!
  Op naar een voorspoedig herstel!

 • #23

  Valesca (zondag, 29 maart 2020 23:58)

  Iedere dag hoopte ik op verbetering en eindelijk is deze daar. Het oordelen van mensen ben ik al meer dan zat. Iedereen denkt te weten hoe een ander dingen moet doen, terwijl ze zelf niet in de situatie zitten waar jullie in zitten. Ik kan er zo boos om worden. Dapper dat jullie dit delen, blij dat het nu de goede kan op lijkt te gaan. Nu niet zelf ziek worden. Terwijl ik dit schrijf stort ineens mijn tiener in en heb ik ineens mega veel zorgen. Zo was er niets aan de hand en zo is ze ineens beroerd, misselijk, hoofdpijn, duizelig en voelt warm aan. Mensen, wees alsjeblieft gewoon lief voor elkaar en hou op met oordelen en vooral om deze zo negatief te spuien!

 • #24

  nathalie minkman (maandag, 30 maart 2020 00:25)

  Domme mensen zijn er altijd.
  Moedig en moeilijk, maar wat een opluchting. Sterkte!

 • #25

  Rinske (maandag, 30 maart 2020 00:32)

  Ooooo wat fijn,eindelijk die stijgende lijn. Nog even en je mag haar weer een knuffel geven.

 • #26

  Naomi (maandag, 30 maart 2020 09:20)

  Wat fijn om te horen dat het een stukje beter gaat! ��� Zo fijn voor jullie allemaal. En dat thuis zitten moet dan maar inderdaad, maar straks wel met z'n alle �� voor jullie

 • #27

  Andrea (maandag, 30 maart 2020 19:36)

  Heb express twee dagen niet gekeken naar update. Was zo blij om vandaag te zien dat het iets beter ging. Wat een intense tijd en wat heb je goed gehandeld hoe moeilijk het ook was! Je hebt je ziel bloot gelegd en mensen die dat niet begrijpen en alleen maar kritiseren zijn gewoon stom. Nu even op jezelf letten en even adem halen.

 • #28

  Hellas (maandag, 30 maart 2020 22:07)

  Je bent een geweldige moeder, door deze moeilijke keuze te maken in het belang voor je gezin. Ookal gaat dit tegen je gevoel in. Wat enorm fijn dat het met Kyana langzaam iets beter gaat.

 • #29

  Carola (donderdag, 02 april 2020 13:44)

  Oh man ,wat fijn om te horen, ik leef ook erg met jullie mee! Wat ook een vreselijke ervaring voor Kyana.
  Alleen jij als.moeder weet wat het beste is voor je kind immers. Heel veel Respect!
  Beterschap en heel veel sterkte met alles voor jullie allemaal ��

 • #30

  Renske de Vos (donderdag, 02 april 2020 18:01)

  Wauw... wat fijn te lezen dat je je ‘kleine meisje ‘weer in je armen kon sluiten want als ze zo kwetsbaar zijn ondanks dat ze al een hele dame is van 16 blijft ze toch je kleine meisje..
  Heel veel kracht en beterschap de komende weken voor jullie allemaal... en jij bent een TOP moeder .... en bijzonder dat je het met ons hebt willen delen..
  liefs Renske