Een tipi in je tuin met korting!

Die tipi in de tuin begon als een grapje maar wat heeft het hier thuis al veel functies gehad, van slaapplek tot werkplek, van plek waar spannende verhalen nog leuker zijn om elkaar te vertellen tot een plekje voor jezelf.

Die tipi bleek multifunctioneel!

Ook jij kunt een tipi in je tuin hebben en ik heb daarvoor een speciale kortingscode voor jullie.

Tipi-tent huren met korting.

Wat begon als een oplossing voor het niet kunnen reizen bleek een oplossing voor zoveel meer.

"Een tent in de tuin dan kunnen we daar een keertje slapen nu we dag in dag uit thuis zijn en geen reizen meer maken". Dat was het oorspronkelijke idee.

 

Geen gewone tent maar een tipi moest het worden daar waren de kinderen het snel over eens.

Er zou met het slapen in een tipi ook direct een droom van Joshua in vervulling gaan. Nadat we afgelopen zomer in Amerika op zoek waren gegaan naar zijn biologische vader was dat een droom.

 

Een echte tipi kopen bleek enorm duur en om nu in zo'n speeltentje met zijn allen te gaan liggen leek mij ook geen goed idee.

Op Instagram kwam ik Festipi tegen. Dit was precies wat ik zocht en ook nog eens goed betaalbaar.

Waar veel dingen die je kunt huren niet naar het uiterste Noorden komen (of je betaald een extreem bedrag extra voor de bezorgkosten) bleek Festipi door het hele land te leveren en dat kost je niets extra's.

Een afspraak was snel gemaakt en ook het opzetten enz. nemen ze je uit handen. Een ideaal begin van je vakantie dus!

 

Het slapen erin heeft iets magisch. Nu vind ik slapen in een tent sowieso leuk maar als je in de tipi wakker wordt dan zie je die unieke afbeeldingen zo mooi, echt een sprookjesachtig begin van de dag.

Maar het bleef niet bij slapen en trouwens ook niet bij één tipi. Er staan er inmiddels 4.

 

Doordat wij echt in quarantaine zaten toen Kyana corona had en we de weken erna nog steeds heel goed moesten oppassen dat ze niet weer ziek werd omdat ze erg verzwakt was, waren we altijd met elkaar thuis. 

Geen school, geen sportclubs, geen vrienden, geen familie, enkel elkaar.

Nu vinden wij het heerlijk om met elkaar te zijn maar als je echt geen andere kant op mag, echt enkel met elkaar kan omgaan en daar niet even 5 minuten een break van kunt nemen kan dat best lastig zijn.

De tipi bleek daarvoor een uitkomst te bieden.

Wil je je even afzonderen, even bellen zonder iedereen op de achtergrond, wil je rustig dat boek kunnen lezen zonder geklets op de achtergrond, wil je gewoon even geen vragen, geen mensen om je heen, dan trek je je terug in de tipi en heb je echt helemaal een plekje voor jezelf.

De regel geldt dat als iemand aangeeft zich daar te willen terugtrekken, je hem of haar niet mag storen. 

Zonder uitzondering heeft iedereen zich daar tot nu toe altijd aan gehouden.

 

Dat bracht mij op een idee toen ik door het gekakel mij niet kon concentreren op mijn werk. De een na de ander kwam mijn kantoor binnen en moest en zou een prangende vraag stellen.

Nu mogen ze mij altijd storen maar de vragen die echt geen moment langer konden wachten, hoorden thuis in de categorie "Weet je waar mijn sportschoenen zijn? en Wat eten we vanavond?". 

Ik besloot mijn laptop, agenda, pen en schrift onder mijn arm te nemen en mij te verplaatsen naar de tipi.

Dit was een uitkomst!

Gewoon een flex-werkplek in mijn eigen tuin.

 

Vroeger zat ik op scouting, een geweldige tijd heb ik daar gehad.

Wat ik vooral fantastisch vond was het verhalen vertellen wat we deden als we op kamp waren.

Ik bedacht mij dat dat natuurlijk ook kan in een tipi. Dus met de jongste kinderen in een kring in de tipi, iedereen zittend op zijn eigen kussen en een zaklamp begonnen we met het vertellen van spannende verhalen. Wie de zaklamp in handen heeft mag het verhaal verder vertellen. Dit is echt een moment van herinneringen maken.

 

De tipi's geven mij niet alleen een vakantiegevoel, ze roepen bij mij ook een festival-gevoel op.

Een ritme waarbij je lekker jezelf mag zijn, je met je blote voeten door het gras loopt, iets lekkers eet en drinkt en de muziek de sfeer onderstreept.

Het reizen naar verre oorden missen we heus en ik hoop ook echt dat dat weer terug gaat komen maar ik weet zeker dat die tipi's een herinnering zullen zijn die we nooit gaan vergeten en dat ze de zomer van 2020 mede tot een heerlijke zomer maken.

 

Omdat ik zo enthousiast ben over de tipi's en ik iedereen zo'n ervaring gun mag ik van Festipi jullie een kortingcode geven. Gebruik de code COMEON10 en ontvang direct 10% korting!

Hier kun je de tipi huren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0