Moederdag, heb ik wel recht op die dag?

Ik kreeg al ontelbaar vaak de vraag of de liefde die ik voel voor de kinderen gelijk is.

Kan je wel hetzelfde voelen voor een kind dat een ander droeg?

Is de liefde die je voelt niet anders?

Ik kan daar voor niemand anders dan mezelf antwoord op geven. Voor mij is er geen enkel verschil qua houden van maar er is wel een heel groot verschil en rond Moederdag ben ik mij daar altijd extra bewust van.

Ik vier Moederdag met ze maar ik ben niet hun moeder.

Ik ben degene die Moederdag met de kinderen viert maar ik ben niet hun moeder.

Hoe kan je dat nu zeggen als het wel hetzelfde voor je voelt, zal je je afvragen.

Ik voel mij op iedere manier hun moeder.

Moedergevoelens had ik al voor ze vanaf het moment dat ik van ze hoorde. Toen ik ze voor het eerst in mijn armen sloot was daar die alles overtreffende liefde.

Dat gevoel dat met geen pen te beschrijven is.

Dat gevoel dat je voor niets en niemand anders kan voelen als voor je kind.

Het zijn mijn kinderen maar ik ben hun moeder niet.

 

Als je het woord moeder opzoekt is de omschrijving namelijk 'vrouw die een kind heeft gebaard, het betreft een eerstegraads verwantschap'.

Ik droeg ze niet 9 maanden lang, ik heb ze niet op de wereld gezet, we delen geen DNA.

Die 9 maanden delen ze met iemand anders. Het waren andere ogen die hen aankeken toen ze geboren werden. Het was een andere hand die ze voor het eerst over hun hoofdje aaide. Het was een ander die de teentjes en vingertjes telde. Het was een ander die zachtjes in hun oor fluisterde "Ik hou van je maar ik kan niet voor je zorgen, ik zal je in liefde aan iemand anders overdragen".

Die iemand anders was ik.

Mijn geluk kon niet op toen ik ze voor het eerst in mijn armen sloot. Nog steeds niet. Iedere dag prijs ik mezelf gelukkig met het feit dat deze kinderen aan mij zijn toevertrouwd maar ik vergeet nooit het verdriet, de pijn en het gemis dat achter mijn geluk schuil gaat.

 

Voordat ik ging adopteren had ik wel een idee hoe sommige dingen zouden kunnen zijn. Ik wist dat de biologische familie voor mij een belangrijke plek zouden innemen, ik wist dat er dagen zouden zijn die moeilijker waren als de andere, ik was voorbereid op verdriet, boosheid, gemis.

Ik had mij enkel nooit voorbereid op een gevoel dat zich het beste laat omschrijven als schaamte, al dekt dat niet de hele lading.

Soms kan er een golf van, laten we het voor het gemak maar schaamte noemen, over mij heen komen. Enkel en alleen omdat mijn leven zo is gelopen zoals het is gelopen heb ik het geluk dat ik mij mama van deze kinderen mag noemen. 

Enkel en alleen omdat de biologische moeders hun leven zo is gelopen als het is gelopen maken zij slechts van de zijlijn het leven van hun kinderen mee.

Het voelt oneerlijk. 

Waarom moesten zij die woorden van afscheid in de oortjes van hun kinderen fluisteren terwijl het die kinderen zijn die fluisterend in mijn oor op Moederdag fluisteren dat ze een verrassing hebben?

Enkel en alleen omdat hun kansen anders waren.

 

Ik krijg er altijd een beetje de kriebels van als mensen zeggen je moet die kansen ook wel grijpen.

Daarmee doe je namelijk zoveel mensen ook tekort.

Het lijkt als je dat zegt namelijk net alsof iedereen dezelfde kansen heeft en dat is echt niet zo.

Je kunt niets grijpen als er niets te grijpen valt.

Dan is het overleven in plaats van leven.

Dan is het afscheidswoordjes in je kind zijn oor fluisteren omdat je hem kansen wilt geven die jezelf niet hebt.

Dan vraagt moeder zijn je iets te doen wat je enkel en uitsluitend kunt omdat je hart overstroomd van moederliefde.

Dan neem je die gok om erop te vertrouwen dat die ander echt goed voor je kind gaat zorgen, dat ze contact met je zal houden, dat je kind het je niet kwalijk gaat nemen maar zal begrijpen dat je het uit liefde deed.

Dat is geen kansen grijpen, dat is kansen bieden.

Kansen geven aan je kind die je zelf nooit hebt gehad.

 

Ieder jaar rond Moederdag doet het mij pijn, voel ik plaatsvervangend verdriet voor hun.

Meer als met de verjaardag van de kinderen.

Op hun verjaardag is er niet op iedere straathoek een bord dat onderstreept dat de biologische moeders hun kinderen niet meer bij zich hebben.

Vanaf Pasen tot Moederdag is het een stoet van Moederdagaffiches, schreef een van de biologische moeders eens.

Ik ben mij bewust dat het voor heel veel mensen moeilijk moet zijn om al die reclames te zien. Niet alleen voor moeders die hun kind ter adoptie overdroegen maar ook voor mensen die hun moeder moeten mensen, vrouwen die heel graag moeder willen worden maar waarbij het niet lukt, moeders die een kind moeten missen, vrouwen die gewild kinderloos zijn en vaker als anders moeten verklaren dat dit echt is wat ze willen.

 

Voor mij was het lastig om te beslissen wat deel je wel en wat deel je niet met de biologische moeders op Moederdag.

Steek ik hun de ogen uit met een foto van het ontbijtje op bed wat ik krijg, doet het hun extra pijn om te zien wat we op zo'n dag doen omdat ze daar zelf hadden moeten zijn in plaats van mij.

Inmiddels weet ik dat je zulke dingen nooit voor een ander in kunt vullen. Er is maar een manier om te weten te komen hoe de ander het fijn vind als je het doet en dat is rechtstreeks vragen.

Het antwoord kreeg ik twee jaar geleden in een brief, een brief die ik met haar toestemming mag delen. Een brief die voor altijd tot mijn meest dierbare bezittingen zal behoren.

 

Lieve Charlotte,

 

Weer een jaar verder en bijna vier jij weer moederdag.

Ik weet dat je die dag contact zult zoeken, zoals ieder jaar.

Je zult nooit kunnen begrijpen en voelen hoe belangrijk dat is voor mij en wat dat met mij doet.

 

Het zorgt er voor dat ik er toe doe.

Dat je mijn rol erkent.

De rol die de meeste niet meer zien.

Waarvan de buitenwereld zegt dat ik die heb opgegeven.

Ik heb mijn rol als moeder niet opgegeven, dat zal ik ook nooit kunnen.

 

Ik heb er voor gekozen, heel bewust en geheel zelf, om mijn kind niet zelf op te voeden omdat ik weet dat ik dat niet kan zoals het zou moeten.

Op dat moment dat ik de adoptiepapieren tekende had ik nooit bedacht hoe de buitenwereld over mij zou denken en oordelen.

 

Een vreselijk mens of soms vinden ze mij niet eens meer de titel van mens waardig.

Want hoe kan je, je kind weg doen?

Ik deed het niet zo maar.

Ik heb echt wel van alles uitgezocht.

Ik deed het beste, dat vond ik toen en vind ik nu nog veel meer.

Ik kan het niet en koos de beste moeder uit die er is.

Niet alleen voor mijn kind maar ook voor mij.

 

Want al denkt de hele omgeving op een bepaalde manier over adoptie.

Zij denkt er anders over.

Zij zet mij nooit op de tweede plaats.

Zij praat nooit slecht over mij terwijl ik het echt wel eens verdien.

Zij doet er alles aan om een relatie op te bouwen.

Zij zorgt er voor dat ik weet wat er speelt.

Die zij dat ben jij.

 

Rond deze tijd van het jaar besef ik mij dat ik moeder mag zijn doordat jij dat toe laat.

Ik heb genoeg mensen om mij heen die dat niet mogen.

Leven zonder je kind bij je te hebben is moeilijk.

Je hebt gefaald.

Je kan het nooit meer overdoen.

Dat waarvoor je op aarde komt, dat kan ik niet.

Ik hoef geen commentaar van mensen om mij daaraan te herinneren, dat doe ik zelf al iedere dag.

Het is een verlies waarmee je moet leven en ik hoef dat niet met allerlei vragen in mijn hoofd.

Ik kan die stellen aan jou.

 

Lieve Charlotte,

Ik wil je deze Moederdag bedanken dat ik door jou moeder mag zijn.

Jij bedankt mij ieder jaar op Moederdag dat ik je moeder laat zijn.

Maar weet je, het is andersom.

Jij laat mij moeder zijn, doordat je erkent wie en wat ik ben.

Een moeder van een prachtig kind.

Een kind dat heel ver weg is maar door zijn moeder toch dichtbij voelt.

Een kind waarvoor ik de beste moeder koos die ik ooit had kunnen kiezen.

Bedankt voor alles, ik houd van je!

 

Die brief is het mooiste geschenk dat ze mij kon geven.

Ook dit jaar zal Moederdag een dag met een lach en een traan zijn. Op afstand zijn ze erbij. 

River maakt een cadeautje, niet om op te sturen maar om open te maken voor de camera. Ik heb het haar wel voorgesteld om op te sturen maar dat wil ze niet. 'Ik verzamel alles wat ik haar via de camera heb gegeven en als ik haar dan echt kan zien dan geef ik haar een schoenendoos vol spullen. Zolang het hier staat weet ik dat ik er een keer heen ga'

Jeremiah maakt een tekening en vraagt mij er een foto van te maken. 'Een foto is toch veel handiger op je telefoon als je op straat leeft. Ze heeft toch geen koelkast zoals jou waar je een tekening op plakt'.

Joshua stuurt die dag heel wat spraakberichten over en weer.

Ieder op hun eigen manier en dat is prima. Er bestaat namelijk geen foute manier als het op je gevoel volgen aan komt.

Als iedereen op bed ligt dan appen de moeders en ik.

Dan spreken we vol trots over onze kinderen, over het team dat we met elkaar vormen.

3 vrouwen die elkaar nooit tegen gekomen zouden zijn maar door de kinderen in elkaars leven zijn gekomen.

3 vrouwen met de meest uiteenlopende achtergronden.

3 vrouwen met een enorme band, een gemeenschappelijk doel en dezelfde grote liefde.

Als er een ding is dat we geleerd hebben dan is dat verdriet er mag zijn, je mag de boosheid, het gemis, het oneerlijke ervan benoemen want dat is onlosmakelijk verbonden met het geluk.

Een geluk dat we met elkaar delen.

Mama, moeder, het is een titel en er zijn allerlei omschrijvingen te vinden in de van Dale, Wikipedia enz. maar het is vooral een gevoel dat geen omschrijving nodig heeft. 

Ik wens dan ook iedereen op zijn of haar eigen manier een Moederdag waar je je goed bij voelt en een enorme dikke knuffel voor degene die dat op een dag als vandaag extra kunnen gebruiken.

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Aafke Van Otterdijk (zondag, 09 mei 2021 10:19)

  Wat ontzettend mooi en puur geschreven... kippenvel...
  Wat boffen Joshua, River en Jeremiah dat jullie dit samen doen. Twee moeders die ontzettend veel van ze houden, die altijd het beste voor ze willen en dat ze mogen zijn wie ze zijn.

  Fijne moederdag voor jou, maar zeker ook voor de moeders in Amerika

 • #2

  Bianca (zondag, 09 mei 2021 11:51)

  Tranen rollen over mijn wangen.
  Heb hier echt geen woorden voor. Hoe jullie dit met elkaar doen is echt geweldig!! En hoe de kinderen ermee omgaan is toch fantastisch. Ik vind je echt een pracht vrouw. Wees trots op jezelf, de kinderen en hun buik mama's!

 • #3

  Sara (donderdag, 29 februari 2024 11:30)

  Hallo allemaal, het is een genoegen om een geweldige getuigenis te delen over DR SUNNY voor het terugbrengen van geluk naar mijn familie. Ik wil de hele wereld heel graag vertellen dat er een spreukenmaker is genaamd DR SUNNY, die zo echt en oprecht is. Ik heb nooit in een van deze dingen geloofd, maar toen ik mijn vrouw een jaar lang verloor, had ik hulp nodig totdat ik een geweldige spreukenmaker vond, en hij verzekerde me dat ik mijn vrouw binnen slechts 48 uur terug zou krijgen, maar ik twijfelde. . en nadat de spreuk 48 uur later was uitgesproken, net toen de spreukmaker zei, ging mijn telefoon en verrassend genoeg was het mijn vrouw die me de afgelopen 1 jaar niet had gebeld en ze verontschuldigde zich voor de pijn die ze had. ze heeft mij veroorzaakt en ze vertelde me dat ze klaar is om voor mij naar huis te komen. Dr. SUNNY liet haar echt weten hoeveel hij van haar hield en dat hij haar nodig had. En hij opende ook haar ogen om zich voor te stellen hoeveel liefde we samen moeten delen. Ik zal dit getuigenis over de hele wereld blijven delen. Allemaal dankzij Dr. SUNNY voor het goede werk dat hij voor mij heeft gedaan. Neem nu contact met hem op, want hij is zeer krachtig en zal je altijd helpen. Geloof hem en doe wat hij van je vraagt, en twijfel nooit aan hem. uw WhatsApp +2348082943805 of e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

 • #4

  Masha Kirk (dinsdag, 12 maart 2024 20:40)

  Mijn medische toestand was hartverscheurend omdat het menstruatiekrampen, een opgeblazen gevoel vóór de menstruatie en een lagere buikdruk veroorzaakte, wat resulteerde in zware menstruaties. Ik werd door mijn arts onderworpen aan verschillende medicijnen voor behandeling. Ondanks mijn bezoek aan verschillende artsen werd mijn gezondheid niet beter, want het enige wat ze konden zeggen en voorstellen was een operatie. Op het punt om het op te geven, ging ik naar internet om op zijn minst naar een behandeling te zoeken. Maar ik heb in plaats daarvan een geneesmiddel gevonden. Op internet las ik een getuigenis van een dame die fibroid had. Ze deelde het contact met Dr. Ilekhojie, die haar van kruiden en reinigingsproducten voorzag. Om een lang verhaal kort te maken, ik gebruik deze kruiden nu al 3 weken en gelukkig leek alles in orde nadat ik het had ingenomen. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit het einde is, want sindsdien heb ik geen symptomen meer gehad.
  Stel uzelf niet bloot aan nog meer gevaar, gebruik een kruidengeneesmiddel specifiek van Dr. Ilekhojie. Neem bij interesse contact met hem op via e-mail gethelp05@gmail.com en Whatsapp +2348147400259

 • #5

  Aletta Coevorden (maandag, 18 maart 2024 20:33)

  Nadat ik en mijn man waren getrouwd, zijn we naar een andere stad verhuisd en hebben we allebei een baan gekregen en zijn we gaan werken en gelukkig samenleven. We hebben nooit problemen gehad totdat een collega van hem er alles aan deed om de aandacht van mijn man te trekken. Ik wist de hele tijd nooit wat er aan de hand was, totdat hij begon uit te slapen en excuses te verzinnen. De dingen liepen uit de hand en uiteindelijk stopte hij met het voorzien in mijn behoeften. Ik wist op dat moment dat ik hulp nodig had, dus nam ik contact op met dokter Isikolo en legde hem alles uit. Hij vertelde me alles wat er gaande was en beloofde de problemen voor mij op te lossen, wat hij ook deed. Hij sprak een liefdesreüniespreuk voor mij uit die mij en mijn man herenigde en hij begon de man te worden van wie ik altijd van hem hield, net na 48 uur dat dokter Isikolo voor mij werkte. We zijn nu allebei gelukkig en zonder dokter Isikolo zou dit niet mogelijk zijn geweest. Neem contact met hem op als je hulp nodig hebt. Zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem op WhatsApp op +2348133261196

 • #6

  Isabelle Michiels (donderdag, 28 maart 2024 18:53)

  Ik wist nooit dat ik mijn verloofde terug kon krijgen totdat ik contact opnam met dokter Isikolo die mij hielp. Ik had een vreselijk misverstand met mijn man en we gingen verschillende kanten op. Ik was emotioneel neerslachtig en wist niet wat ik moest doen om de situatie te helpen. Zo leerde ik Dr. Isikolo kennen. Ik nam contact met hem op en liet hem helpen met mijn problemen. Hij vertelde me alles wat ik moest weten en begrijpen en ik voldeed aan de procedures en uiteindelijk loste hij het probleem voor mij op en nu zijn ik en mijn verloofde weer bij elkaar en weet ik dat we binnenkort gaan trouwen. Het zou niet mogelijk zijn geweest als dokter Isikolo me niet had geholpen zoals beloofd. Het resultaat van zijn werk manifesteert zich zeker na 48 uur en is 100% gegarandeerd. Het is voor mij zichtbaar om het effect te zien van het resultaat van alles wat hij voor mij deed en de liefde en genegenheid tussen mij en mijn verloofde is werkelijk weer volledig hersteld en het verheugt mijn hart dat ik hem aan niemand heb verloren. Hij kan u net zo goed helpen als u nu contact met hem opneemt. Sms hem via WhatsApp op +2348133261196 of e-mail hem via: isikolosolutionhome@gmail.com

 • #7

  Amburo Malik (woensdag, 03 april 2024 14:51)

  Mijn vrouw en ik zullen Dr. Ilekhojie voor altijd dankbaar blijven voor zijn goddelijke tussenkomst in ons leven. Mijn vrouw en ik zijn een paar jaar geleden uit Somalië gevlucht. We kwamen in het buitenland en het leven was niet gemakkelijk en we hadden meer geld nodig om onze rekeningen te betalen. Mijn vrouw deed online wat onderzoek om hulp te krijgen bij het winnen van een loterij en ze kreeg geloofwaardige aanbevelingen van haar baas om contact op te nemen met dr. Ilekhojie, die met zijn geluksritueel winnende lotnummers uitdeelt. We namen contact op met Dr. Ilekhojie, die ons op de hoogte bracht van het proces dat we onmiddellijk zouden uitvoeren. Nadat het geluksritueel was voltooid, kochten we een lot in de Hospital Research Foundation Home-loterij en speelden het precies zoals Dr. Ilekhojie had opgedragen met de cijfers die hij onthulde. Met 2 dagen wonnen we een appartement met 3 slaapkamers en een contant bedrag van 700.000. Onze levens veranderden binnen een week en zoals dr. Ilekhojie opdroeg, werd 30% van het bedrag naar een verpleeghuis voor ouderen gestuurd om de zorg voor de verlatenen te helpen betalen. Je kunt contact met hem opnemen en kijken wat er gebeurt. Bel/sms +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com

 • #8

  Nora Bouman (zaterdag, 06 april 2024 20:31)

  Hoi piepers. Mijn naam is Dijana Budimir en ik heb moeilijke en vreselijke ervaringen gehad in mijn vorige relaties en ik heb inderdaad gewacht tot ik mijn man ontmoette en nadat we elkaar hadden ontmoet, werden we verliefd en trouwden. Na twee jaar van onze vakbond veranderde hij en begon zich raar te gedragen en verliet uiteindelijk mij en onze zoon. Ik deed alles wat ik kon om hem terug te krijgen, maar alles was vruchteloos. Ik kwam in contact met de opmerkingen en wat iedereen zei over Dr. Isikolo. Ik nam contact met hem op en hij reageerde en gaf me zijn uiterste best en steun om mijn huwelijk weer te laten slagen. Hij was degene die mij liet weten dat mijn man door een andere vrouw van mij was afgenomen en hij sprak een liefdesreüniespreuk uit die ons weer bij elkaar bracht en hij kwam terug naar huis, naar mij en mijn zoon. Niemand heeft gelogen over Dr. Isikolo en zijn goede werken. Mijn man kwam 48 uur nadat hij het werk had gedaan, zoals beloofd, thuis. Neem nu contact met hem op en u kunt er zeker van zijn dat hij u zal helpen. Je moet hem nu een e-mail sturen via: isikolosolutionhome@gmail.com of hem een sms sturen via WhatsApp op +2348133261196

 • #9

  Clara Holgersson (woensdag, 10 april 2024 12:01)

  Mijn man met wie ik 23 jaar lang mijn leven heb opgebouwd, liet mij en de kinderen zonder een woord achter. Alles stortte op mij neer en ik nam contact op met onze dierbaren en niemand kon helpen. Er kwam een tijd dat hij de scheiding aanvroeg, zelfs toen we geen problemen hadden of ooit ruzie hadden gemaakt over iets rampzaligs. Dr. Isikolo kwam mij te hulp en loste het probleem op dat ik met mijn man had. Hij bracht ons weer bij elkaar en keerde naar huis terug. Het leven is inderdaad mysterieus en ik had nooit gedacht dat ik zou ervaren wat ik heb meegemaakt, maar allemaal dankzij Dr. Isikolo die voor mij werkte en mij verzekerde van de positieve resultaten na 48 uur, die inderdaad uitkwamen zoals hij beloofde. Hij kan uw problemen net zo goed oplossen als u nu contact met hem opneemt. Stuur hem een sms via WhatsApp op +2348133261196 of e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

 • #10

  Oscar Boschman (donderdag, 18 april 2024 11:22)

  Mijn vrouw en ik hadden een misverstand dat tot een enorme ruzie leidde en zij verliet het huis en keerde terug naar het huis van haar vader. Ik liet mijn emoties de overhand krijgen en bleef permanent bij haar weg. Het werd nog erger toen ze een andere man begon te zien en ik heb er nooit van geweten. Ik probeerde het probleem op te lossen en haar naar huis te laten terugkeren, maar ze kwam nooit meer terug. Later kwam ik erachter wat er allemaal aan de hand was en besloot ik hulp te zoeken om mijn huwelijk met haar op te lossen, waardoor ik contact opnam met dr. Isikolo. Zoals verwacht werkte hij voor mij en het probleem was opgelost en ik ben herenigd met mijn vrouw. Ze keerde net na 48 uur terug naar huis, zoals beloofd door dokter Isikolo. Ik ben hem voor altijd dank verschuldigd voor het oplossen van het probleem dat ik in mijn huwelijk had. Neem contact met hem op voor snelle en dringende hulp, e-mail hem: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp hem op: +2348133261196

 • #11

  Pernilla Danielsson (zaterdag, 27 april 2024 17:50)

  Het doet mij plezier om hier te zijn om een woord van dank te zeggen aan Dr. Isikolo.
  Ik had nooit gedacht dat ik mijn huwelijk weer zou kunnen zien werken, ondanks het feit dat alles me al tegenwerkte. Dr. Isikolo kwam me te hulp. Ik had een probleem thuis waardoor mijn man wegging en ik was al zwanger en het werd moeilijk voor mij om zonder hem in mijn leven om te gaan. Zijn familie steunde me de hele tijd, maar niemand kon helpen ons weer te herenigen, behalve dokter Isikolo die reageerde op het moment dat ik de hulp het meest nodig had. Hij loste het probleem op en mijn man keerde net na 48 uur terug naar huis omdat hij nog steeds met mij in dezelfde stad woonde. Het is best verbazingwekkend als je hulp vindt op een plek waarvan je het minst dacht dat je hulp kon krijgen. Nogmaals bedankt Dr. Isikolo voor alles wat u doet om mensen te helpen die dringend hulp nodig hebben. E-mail hem via: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp hem op +2348133261196

 • #12

  Clara Holgersson (vrijdag, 03 mei 2024 10:50)

  Mijn man met wie ik 23 jaar lang mijn leven heb opgebouwd, liet mij en de kinderen zonder een woord achter. Alles stortte op mij neer en ik nam contact op met onze dierbaren en niemand kon helpen. Er kwam een tijd dat hij de scheiding aanvroeg, zelfs toen we geen problemen hadden of ooit ruzie hadden gemaakt over iets rampzaligs. Dr. Isikolo kwam mij te hulp en loste het probleem op dat ik met mijn man had. Hij bracht ons weer bij elkaar en keerde naar huis terug. Het leven is inderdaad mysterieus en ik had nooit gedacht dat ik zou ervaren wat ik heb meegemaakt, maar allemaal dankzij Dr. Isikolo die voor mij werkte en mij verzekerde van de positieve resultaten na 48 uur, die inderdaad uitkwamen zoals hij beloofde. Hij kan uw problemen net zo goed oplossen als u nu contact met hem opneemt. Stuur hem een sms via WhatsApp op +2348133261196 of e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

 • #13

  Abbie Maino (vrijdag, 03 mei 2024 23:56)

  Mijn man heeft mij verlaten en is verhuisd om bij een andere vrouw te gaan wonen. Ik had het gevoel dat mijn leven voorbij was en dat mijn kinderen dachten dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde sterk te zijn, alleen voor de kinderen, maar ik kon de pijn die mijn hart kwelde niet beheersen. Ik heb veel opties geprobeerd, maar hij kwam niet terug, totdat ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan dokter Ilekhojie, die mijn man met een verzoeningsritueel naar huis bracht. Ik zal iedereen die een huwelijks- of relatieprobleem heeft adviseren om nu contact op te nemen met Dr. Ilekhojie, omdat hij de oplossing is voor al uw problemen. Hier zijn contactpersoon. WhatsApp hem: +2348147400259 of e-mail hem: gethelp05@gmail.com

 • #14

  Angela Marko (dinsdag, 07 mei 2024 02:32)

  Het zal u verbazen te weten dat alles wat zoveel mensen over dr. Ilekhojie hebben getuigd niets anders is dan de waarheid. Mijn man verliet mij en mijn kinderen omdat we zoveel ruzies en ruzies hadden. Zijn volk was ook tegen mijn huwelijk met hem. Ik hield zoveel van hem en had grote hoop dat we samen een mooie toekomst zouden opbouwen. Ik heb zes maanden gewacht en hij is nooit meer bij mij teruggekomen. Dus moest ik contact opnemen met dokter Ilekhojie, die er alles aan deed om ons te herenigen en de liefde en het geluk te herstellen die we ooit deelden. Dr. Ilekhojie voerde een verzoeningsritueel uit om onze band te versterken en binnen drie dagen kwam mijn man terug. Ook jij kunt deze geweldige hulp krijgen en leven om hem dankbaar te zijn, want hij stelt nooit iemand teleur. neem contact met hem op via e-mail: gethelp05@gmail.com Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348147400259

 • #15

  Aletta Coevorden (woensdag, 08 mei 2024 10:15)

  Nadat ik en mijn man waren getrouwd, zijn we naar een andere stad verhuisd en hebben we allebei een baan gekregen en zijn we gaan werken en gelukkig samenleven. We hebben nooit problemen gehad totdat een collega van hem er alles aan deed om de aandacht van mijn man te trekken. Ik wist de hele tijd nooit wat er aan de hand was, totdat hij begon uit te slapen en excuses te verzinnen. De dingen liepen uit de hand en uiteindelijk stopte hij met het voorzien in mijn behoeften. Ik wist op dat moment dat ik hulp nodig had, dus nam ik contact op met dokter Isikolo en legde hem alles uit. Hij vertelde me alles wat er gaande was en beloofde de problemen voor mij op te lossen, wat hij ook deed. Hij sprak een liefdesreüniespreuk voor mij uit die mij en mijn man herenigde en hij begon de man te worden van wie ik altijd van hem hield, net na 48 uur dat dokter Isikolo voor mij werkte. We zijn nu allebei gelukkig en zonder dokter Isikolo zou dit niet mogelijk zijn geweest. Neem contact met hem op als je hulp nodig hebt. Zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem op WhatsApp via: +2348133261196

 • #16

  Gisele Hunter (maandag, 13 mei 2024 12:33)

  Mijn man begon zich raar te gedragen en ging uit met andere dames en toonde me sinds het begin van het jaar koude liefde. Bij verschillende gelegenheden dreigde hij van me te scheiden als ik hem durfde te ondervragen over zijn affaire met andere dames. Ik was totaal verwoest en verward totdat een oude vriend van mij me vertelde over dr. Ilekhojie, die mensen helpt met relatie- en huwelijksproblemen. In eerste instantie twijfelde ik of zoiets ooit bestond, maar besloot het eens te proberen en nam contact met hem op. Hij voerde een verzoeningsritueel uit om onze verbinding sterk te maken en ervoor te zorgen dat niemand tussen ons in komt. Nu gaat mijn man niet meer uit met andere dames en hij niet meer voorgoed en echt met mij. Neem contact op met Dr. Ilekhojie voor oplossingen voor uw relatie- of huwelijksprobleem die vandaag nog kunnen worden opgelost via: gethelp05@gmail.com of WhatsApp: +2348147400259

 • #17

  Pernilla Danielsson (dinsdag, 14 mei 2024 12:03)

  Het doet mij plezier om hier te zijn om een woord van dank te zeggen aan Dr. Isikolo.
  Ik had nooit gedacht dat ik mijn huwelijk weer zou kunnen zien werken, ondanks het feit dat alles me al tegenwerkte. Dr. Isikolo kwam me te hulp. Ik had een probleem thuis waardoor mijn man wegging en ik was al zwanger en het werd moeilijk voor mij om zonder hem in mijn leven om te gaan. Zijn familie steunde me de hele tijd, maar niemand kon helpen ons weer bij elkaar te brengen, behalve dokter Isikolo die reageerde op het moment dat ik de hulp het meest nodig had. Hij loste het probleem op en mijn man keerde net na 48 uur terug naar huis omdat hij nog steeds met mij in dezelfde stad woonde. Het is best verbazingwekkend als je hulp vindt waar je het minst dacht dat je hulp kon krijgen. Nogmaals bedankt Dr. Isikolo voor alles wat u doet om mensen te helpen die dringend hulp nodig hebben. E-mail hem isikolosolutionhome@gmail.com of Whatsapp hem op +2348133261196

 • #18

  Nora Bouman (zaterdag, 18 mei 2024 21:44)

  Hoi piepers. Mijn naam is Nora Bouman en ik heb moeilijke en vreselijke ervaringen gehad in mijn vorige relaties en ik heb inderdaad gewacht tot ik mijn man ontmoette en nadat we elkaar hadden ontmoet, werden we verliefd en trouwden. Na twee jaar van onze vakbond veranderde hij en begon zich raar te gedragen en verliet uiteindelijk mij en onze zoon. Ik deed alles wat ik kon om hem terug te krijgen, maar alles was vruchteloos. Ik kwam in contact met de opmerkingen en wat iedereen zei over Dr. Isikolo. Ik nam contact met hem op en hij reageerde en gaf me zijn uiterste best en steun om mijn huwelijk weer te laten slagen. Hij was degene die mij liet weten dat mijn man door een andere vrouw van mij was afgenomen en hij sprak een liefdesreüniespreuk uit die ons weer bij elkaar bracht en hij kwam terug naar huis, naar mij en mijn zoon. Niemand heeft gelogen over Dr. Isikolo en zijn goede werken. Mijn man kwam 48 uur nadat hij het werk had gedaan, zoals beloofd, thuis. Neem nu contact met hem op en u kunt er zeker van zijn dat hij u zal helpen. Je moet hem nu een e-mail sturen via: isikolosolutionhome@gmail.com of hem een sms sturen via WhatsApp op +2348133261196

 • #19

  Dora Josip (woensdag, 22 mei 2024 14:22)

  Ik ben al meer dan tien jaar samen met mijn man en toen hij wegging, was het niet zo gemakkelijk voor mij. Ik hou zoveel van mijn man en ik heb de hoop niet verloren. Ik zocht overal naar hulp totdat ik zoveel getuigenissen zag over hoe Dr. Ilekhojie zoveel mensen heeft geholpen en ik besloot hem op de proef te stellen... Ik nam contact met hem op en legde het hem uit. Hij zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat hij me zou helpen bij het verzoenen met Alex en dat hij naar huis zou terugkeren. Hij voerde een ritueel uit om ons te herenigen en na twee dagen begon Alex, die weigerde mijn telefoontje aan te nemen, herhaaldelijk te bellen en smeekte om naar huis terug te keren. Het is nu drie maanden geleden en het wordt steeds beter, zoals Ilekhojie beloofde. Hij is de meest eerlijke helper die ik heb ontmoet. Je kunt contact met hem opnemen en het zelf zien. WHATSAPP/BELLEN via +2348147400259 of e-mail gethelp05@gmail.com

 • #20

  Birgitta Fagerudd (donderdag, 23 mei 2024 19:55)

  Ik zat nog op de universiteit toen ik mijn verloofde ontmoette. We hebben een hele tijd een relatie gehad en samengewoond en onze relatie werd goedgekeurd door onze ouders. We konden het goed met elkaar vinden en alles was perfect. Hij reisde af voor een training en sindsdien is het nooit meer goed met ons gegaan. Hij had daar een ontmoeting met een dame en hij heeft de neiging veel te hebben toegewijd aan wat ze deelden en mij buiten beeld te hebben gelaten. Ik heb alles gedaan wat ik kon om het probleem op te lossen, maar niets werkte totdat ik over Dr. Isikolo hoorde. Ik nam contact met hem op en legde uit wat ik doormaakte en hij beloofde te helpen, wat hij deed zoals beloofd. Ik volgde de instructies op die hij me gaf en hij loste het probleem op dat ik had met mijn verloofde en nu is hij terug bij mij en gaan we over een maand trouwen. Allemaal dankzij Dr. Isikolo. Neem nu contact met hem op als je hulp nodig hebt. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem via WhatsApp op +2348133261196

 • #21

  Emily Cruff (vrijdag, 24 mei 2024 23:25)

  Ik wist nooit dat er een mogelijkheid was om mijn ex-man terug te krijgen totdat ik dokter Ilekhojie ontmoette. Na mijn scheiding heb ik het heel zwaar gehad. Ik was er kapot van en kon me niet eens concentreren op mijn werk. Ik nam contact op met zijn vrienden en familie om ons te helpen, maar ondanks grote inspanningen van hen luisterde hij niet. Ik was gebroken omdat ik mezelf met niemand anders kon zien, aangezien mijn man mijn eerste en enige liefde was. Dus moest ik hulp zoeken bij dr. Ilekhojie, die mij werd aanbevolen door een vriend van mijn werk. Hij voerde een verzoeningsritueel uit dat alles totaal veranderde en het was overweldigend. Zijn woorden zijn zijn plicht en hij faalt nooit als hij resultaat belooft. Mijn man belde plotseling en vertelde me dat hij onze liefde nog een kans wil geven en het zijn weer vier maanden van liefde en geluk geweest. Doe geen moeite om ergens anders hulp te zoeken. Neem nu contact met hem op. Zijn e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp: +2348147400259